Dagens ridpass på plan

Red på fotbollsplan idag för första gången på väldigt väldigt länge. Tränade mycket serpentinder i skritt, ställde henne innåt en del. Tränade även lite smått tölten på volt,  takten är väl inte så svår att få in men gud vad hon slingrar undan med ändan i höger varv,  det måste ju vara extremt synligt, det är fruktansvärt vad hon skjuter ut den. Hon gick emot min skänkel och det var inte lätt alla gånger att försöka få henne lite rakare åtminstone. Man hade velat haft ett långt spö och peta in baken med. Ibland haltade/rollade hon i tölten på höger varv, förståendligt. För övrigt: skötte sig bra.

                                                                        Linda





Kommentarer
Q med ridtravare i fokus!

I stället för att peta in rumpan försök att sätta framdelens på bakdelen i stället .Hoppas du förstår hur jag tänker nu då jag inte riktigt är i skick att redogöra hur jag menar.

mvh/Q

2012-03-26 @ 21:55:22
URL: http://qodrofenia.bloggplatsen.se/



Evelina

Glóis bakände vinglar när han galopperar i högervarv ibland, känns helt sjukt, känns som man sladdar med en bil i grus typ...

2012-03-26 @ 21:56:08
URL: http://saintinhell.blogg.se/



Anna

Svar:Tack och bock för bilderna!! Är en viss skillnad på då och nu;)



Mvh Anna & Tabasco:)

2012-03-26 @ 21:56:23
URL: http://anaby.bloggplatsen.se



Felicia

Tack så mycket! :) det gick ganska bra :) Men jaa det kan jag tänka mig, starkt gjort vet inte om jag hade vågat :)

2012-03-27 @ 10:13:56
URL: http://miinljufur.blogspot.com



Hanna o Goliath

Fattar det som att du försökte rida henne lite rakare när det blir vingligt? Troligtvis går inte böjning hela vägen så att säga och då är det bättre som Q säger att rätta framdel på bakdel. I mitt tänk börjar jag kolla av hur mycket/lite böjning hästen är bekväm med för dagen, du kanske till och med måste rida lite utåtställd en stund för att övergå till att rida rakt...sen ställa litegrann....ja du fattar nog :) Använd hela ridbanan och ev. koner att styra till-mellan-runt hit och dit och börja med rak häst sen en liten ställning. Vi vill få en häst som hänger ihop både fram och bak. (Kolla i Markus Holst kap 13 på ridövningar, de funkar riktigt bra måste jag säga!)

2012-03-27 @ 11:58:43
URL: http://irmelin.bloggagratis.se




Kommentera inlägget här:

Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Kom ihåg mig?