Vilken hästdag!!

Igår var det en riktigt härlig och lång hästdag. Först tog vi och åt lite frukost som Jennifer hade med sig, Go Jennifer! Fifa hade jag tagit hem på gården så hon fick beta lite grönt, nog för att hon tiggde en hel del av oss, blåbär var gott tyckte Fifa, sedan försökte hon riva ner halva bordet, skinkpaketet slängde hon iväg och brödet fick vi skydda. Det slutade med att vi helt enkelt fick knyta fast henne på bron. Tok Fia! Det klart, hon fick ju lite bär och gott av oss ändå, juice fick hon också, surpla från glaset. Elmo gick inte heller därifrån på tom mage, han hade till och med hunnit sno mattes macka den rackarn!















Sedan fotade lite med hästarna på en blommig äng jag och Jennifer. Det har vi pratat om i "flera" år och äntligen blev det av :) Bilder kommer nedan.

Efter det tog vi Fifa och Silver på en rätt så kort tur, den varade nog i en kvart/tjugo minuter. Jag hade då ett tredelat bett på Fifa mest för att testa lite (Nej Tanja jag hann inte prova ditt har inte hämtat det än :) Ja det var ju inte den trevligaste tur jag varit med på, nej det går bara inte att ha bett i munnen på den hästen, hon spänner sig, går inte att styra/kontrollera riktigt och vill bara hem. Tur var väl det att turen var så pass kort.

På kvällskvisten gick vi ut igen och tränade Fifa lite med rockarden. Den här gången tömkörde jag henne med vagnen. Förut har jag gått där framme och lett henne men nu stod jag en bit bakom på varje sida och styrde henne. Det blev lite svårt att svänga utan stöd, speciellt åt höger, men vi var lugn precis hela tiden, klappa och berömde, jag hoppade in som stöd för att leda om hon inte förstod. Sedan fattade hon det där galant, sista sträckan gick jag bakom vagnen och styrde. Duktiga Fifa :) Vi håller ju bara på i tio miunter en kvart, att hålla på längre är bara onödigt.

Sedan gick Jennifer och hämtade Chanel så stack vi sedan ut på en kort barbackatur nere på strandvägen. Den vägen är verkligen vacker, underbar väg med bra underlag nere vid sjön, inga fordon ingenting, bara vi med kvällssolen värmande på våra ryggar. Den här gången hade jag hackamoret, jisses jisses, ja min häst blev en gud att rida, om hon inte tar och vänjer sig vid bett på ett tag kommer jag banne mig ta henne till en RIKTIG tandläkarspecialist, jag är brydd ja om det kanske är nå tok kvar i munnen ändå, jag har svårt att tro att det skulle vara smärtminnen faktiktiskt. Aja det var verkligen en lyxtur, vi hade det så mysigt och roligt jag och Jennifer! Hästarna verkade också njuta, det kändes verkligen som man var barn på nytt, där satt man på sin lilla ponny, barbacka i sommarklänning på en kvällstur. Den turen var också väldigt kort, kanske en kvart tjugo minuter, lagomt :)

På vägen hem lät vi hästarna få bada i sjön. Jag kan säga att det var riktigt uppskattat från Fifas sida. Hon var så himla glad! Hon slängde med frambenen allt vad hon kunde, gick ut i sjön med mig på ryggen och plaskade som ett litet barn. Plötsligt när hon hade vatten upp mot magen lade hon sig ner, gud jag kastade mig av på en gång i oro, vad hände??? Fifa klev upp oberörd. Sedan var hon nere i vattnet igen, endast huvudet stack upp. HJÄLP! Vad händer? Går hon omkull? Fastnar hon? Nej, detta gjorde hon om och om igen, Fifa lade sig ner självmant, hon ville doppa sig! Haha jag har aldrig varit med om maken! Hon frustade, plaskade glatt emellanåt och lade sig sedan ner i vattnet så endast huvudet syntes, och då var vi inte på det grunda. Jag bara skrattade, jag har då en tokig liten häst! Hon älskar verkligen att bada. 

Resten av kvällen fick hästarna vara ifred, nu hade de fått stått ut med oss mer eller mindre hela dagen, även om de var korta stunder vid varje gång, men vilken dag :D!









                             

                           

             











                                                                                   Linda






Kommentarer
Garderobsgrubbel&Byråbekymmer

tack!



japp, har egna webshoppen på www.avanna.se



fina foton!



2012-06-08 @ 09:49:15
URL: http://pyttis.blogg.se/



Sanna

Åh va härliga bilder!

Har själv velat fota mig och Odinn på en äng länge, ska försöka gå polaren att följa med och fota oss någon dag, måste bara få tummer ur röven helt enkelt! ;-)



Ja, visst är Isac fin?

Något enormt. Han är verkligen en häst för sig, han är min drömm! Hade ja haft råd hade ja lätt köpt honom! Den som köper honom kommer få en sjukt underbar häst, muma muma!



Härligt att det går bra med Fífa igen! =D

Odinn har varit dålig igen i flera veckor, dock inte i kroppen utan han åkte på en rejäl förylning med tjockt grönt snor som runnit ur honom, och hostat som en galning. Men nu är han ÄNTLIGEN frisk igen efter 5 veckor som dålig, så nu håller vi på att sätta igång.....IGEN!! Ja, you know the feeling, right? ;)



Kram!

2012-06-08 @ 21:32:34
URL: http://alfakrulls.blogg.se/



Frida

Haha hon verkar ju verkligen gilla att bada. Doppa sig son en människa var ju nåt nytt :)

2012-06-08 @ 22:21:01
URL: http://guffiframidfelli.blogg.se/



Julia

UNDERBART! Detta inlägg behövde jag i mitt depp.

2012-06-08 @ 23:02:45
URL: http://ohjuliet.blogg.se/



Tessan

ÅÅÅh va fina bilder! :)Fina fifisen!



SV: tACKSÖtA Linda! Snart är ni på uppgång igen :)

2012-06-09 @ 03:12:26
URL: http://thereseflodin.blogg.se/



Ingela

Så fina bilder!!!



Sv: ja det är klart att det kan vara! Isisarna strövar väl fritt på Island?



Hacket har fungerat jättebra men Han trivs nog bättre i ett sidepull :) älskade det hemmagjorda så nu får jag bannemig ta och köpa ett eget och inte låna syrrans hela tiden…

2012-06-09 @ 12:56:55
URL: http://semperfidelisesto.blogg.se/



Jenny

Jättefina bilder :)

2012-06-10 @ 16:46:10
URL: http://islandstokan.bloggplatsen.se




Kommentera inlägget här:

Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Kom ihåg mig?