Lina träning igen

Jag vill oftast träna för Lina två dagar på raken om vi skall focusera på något nytt, så jag verkligen får in det och att det sitter.
 
Vi tränade som vanligt lång och låg fast i olika övningar. Det gick ännu bättre idag tycker jag, Fifa var jätteduktig. Traven blev kalas och hon slog inte alls i som igår. Trav övningen gick ut på att jag skulle trava och byta varv efter några travsteg. Till en början kändes det motigt, Fifa drog sig utåt och tappade traven så fort vi bytte varv men efter ett tag släppte något i både mig och henne och snart var det väldigt trevligt och enkelt, hon höll kvar traven hela tiden fast att vi bytte varv. Jag fick vara noga med att rida med vikterna och vara lugn med mina tygeltag, jag har lätt att spänna mig speciellt i traven eftersom den är lite svårare att rida. Hon blev jättefin faktiskt och båda vi var så avslappnad som man kan bli.
 
Sedan till tölten, började först lång och låg, höger varv är helt klart lättast, något motigare i vänster, verkar som om det blivit någon spänning då hon inte går riiiktigt lika fint i vänster varv som förut, men det är ingen katastrof.
Efter lång och låg tog jag upp henne i "mellanläge" haha. Något nytt jag måste börja göra är att sluta krama tygeln, inte helt men heller inte hela tiden som jag faktiskt gör, utan jag skall ha en stadig tygelkontakt tills att hon själv ger eftergiften. Det tog en stund innan hon faktiskt gav med sig, hon tuggade och funderade vad sjutton matte höll på med, ska hon inte krama ner mig snart? Vips sa det och Fifa gav efter och hon blev jättefin, detta testade jag lite på vägen hem och det gick kanonbra.
 
Nu måste jag focusera jättemycket på min egen ridning och försöka slappna av mer, tänk att ha ridit på ett visst sätt i alla år och sedan ska man byta bort det, nog för att jag har ändrat min ridning väldigt mycket sedan jag började träna för Lina, men bättre kan den alltid bli, de där fula ovanorna är inte lätt att få bort - men bort ska dom! Det är himlans roligt att rida, svårt men roligt, jag älskar utmaningar och nya saker.
 
Såna här inlägg, när jag skriver i mer detalj kring ridning är mest bara för mig själv, det är sånt här som är så roligt att gå tillbaka till  sen och läsa :)
 
Linda





Kommentarer
Annica

Hej!
Gillar verkligen din blogg. Intressant text och fina bilder. Däremot har jag en språkpolis i mig som ibland inte kan hålla käften. Ordet fokus stavas med "k" och inte med "c". Det verkar vara ett av dina favoritord och nu kunde jag inte hålla mig längre ;)

Hur länge har du haft Fifa förresten? Har du ridit in henne själv?

Svar: Okej tack för tipset. Fokus :) Konstigt för när jag ska skriva om kamerans fokus skriver jag med k, hmm werid.
Jag köpte Fifa November 2009 och har ridit in henne själv, dock var hon sutten på när jag köpte henne men inte mer :)
mittangsull.blogg.se

2012-07-21 @ 15:58:55



Erika

Super bra o träna lite intensivt o sen ta några dagars paus.
Raski brukar dock få vila dagen efter för o smälta allt och så hon blir ju rätt trött i huvudet.

Man får ju vara på henne rätt tydlig med bjudningen.
Vilket tröttar ut henne så en dags vila efteråt eller promenad.

kul o träna längta själv tills onsdag då kör jag på o träna igen: D

2012-07-21 @ 17:53:09
URL: http://eriikapettersson.blogg.se



Jossan

Kan inget annat säga än att det finns mycket folk som har åsikter som dom inte kan formulera på ett bra och schysst sätt.
och jag håller förresten med dig när det gäller att träna själv. Det är mycket roligare!
Jag skickade iofs iväg Atli en vecka till min tränare men det var delvis för att jag skulle få ut mer av min vecka efteråt. Sen så fick han ju träning av henne också men jag tycker att det mer var så att hon hade testat gränserna för vad han kan själv och inte. Hon hann liksom inte lära honom något nytt precis. :)
men men jag tycker iaf att det skulle förlora sin charm om man kom på pallen på ett SM och

2012-07-21 @ 18:05:39
URL: http://semtegensis.blogg.se



Jossan

* om man kom upp på pallen på ett SM och så vet man att det var egentligen inte jag som fixade dom där halva poängen extra utan det var min tränares förtjänst. Nja.. Det skulle inte göra mig helt nöjd iaf!

Sv: haha tack linda! Du är verkligen en underbar människa!
vad är det som du är "rädd" för? Eller för feg för? :) &änniskorna på tävlingarna är inte lika hämska som

2012-07-21 @ 18:17:03
URL: http://semtegensis.blogg.se



Jossan

Men det är inte lätt att försöka kommentera från mobilen...

* Människorna på tävlingarna är inte så hämska som dom på Internet kan vara ;P

2012-07-21 @ 18:18:48
URL: http://semtegensis.blogg.se



Julia

Jag vill bara säga att det är så kul att du ridit in Fifa själv. Tycker du har gjort ett mycket bra jobb!

2012-07-21 @ 19:10:57
URL: http://ohjuliet.blogg.se



Sanna

Nej, men nu missförstår du nog mig.
Jag fatta precis vad du menade i det du skrev, mitt svar var inte alls riktat till dej, utan bara rent allmänt hur JAG tycker.

Och ärligt så läste jag aldrig ditt komentarsvar utan mitt svar kom enbart ifrån hennes egna inlägg samt någon komentar jag han snegla på!

Så jag förstår precis hur DU vill ha det, det säger jag ingenting om, jag vet bara hur JAG ser saken!=)
/Sanna

2012-07-21 @ 21:28:06
URL: http://Alfakrulls.blogg.se



Tove

Jag kan tyvärr inte rekommendera bootsen, mina gick sönder efter bara ett par gånger.. Red i ökad tölt och efter det var de helt upprivna!

2012-07-24 @ 07:39:30
URL: http://Raudur.blogg.se



Tove

Gah dumma mobil, kom in på fel inlägg! Skulle skriva om gelébootsen ju!

2012-07-24 @ 07:40:36
URL: http://Raudur.blogg.se




Kommentera inlägget här:

Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Kom ihåg mig?