Tömkörning - korsa fram

Vad gjorde vi idag, vi tömkörde, ovanligt va? Dock focuserade vi mer på att korsa framdelen men det gick inte så bra, jag vet inte alls vad jag höll på med, där skulle jag ha haft någon som visade mig faktiskt. Jag försökte tänka på att jag satt i en vagn och den tanken funkade någon gång, fast bara åt höger, vänster var otroligt svårt, antingen svängde hon utan att korsa fram eller så backade hon bara, men jag ville avslutade med ett lyckande så när hon väl korsade fram i vänster varv fick hon mycket beröm och sen gick vi tillbaka till hagen igen.

Vi höll faktiskt igång lite längre i det här passet, hon verkade dock inte uttråkad, men jag märker att hon försöker komma undan träningen lite, nu börjar det bli jobbigare för fröken, är väl ganska så normalt. Man vet ju själv hur det var när man började styrketräna, gick ganska bra från början men så kom en tid där det blev riktigt kämpigt, man orkade knappt göra de där situpsen, så gick den tiden över och träningen flöt på riktigt bra. Jag antar att Fifa har kommit till den punkten där det börjar kännas trögare men också att hon börjat få lite hum och känner sig hemma med tömkörningen så då kan man nog testa på det ena efter det andra.  

Om gårdagens färginlägg, som någon skrev var jag lite motsägelsefull då jag faktiskt klär Fifa i gullig rosa grimma med söta matchande transportskydd, helt rätt för det gör jag, saken är den att jag var mer inne på ridutrustningen, sedan får hon skrota och lysa som en lite ponny i sin hage, men i ridningen vill jag ha en snygg och ståtlig pålla som trampar på ;)



                                                                                Linda






Kommentarer
e

Jag vill inte svara på vilka det är, men det är några om säger dumma kommentarer och det är några som jag tycker om ocH står mig ganska nära, jag tror inte dom riktigt fattar hur mycket dom sårar mig när de säger så som de gör eller så tror dom att dom hjälper mig genom att få mig att förstå hur fet jag är (de pratar med mig och om mig som om jag skulle väga ca 100 kg till). Allt ska vara så perfekt och man ska se ut och vara på ett speciellt sätt för att duga, umgås med rätt folk och ha rätt jobb osv. Kan inte alla bara få vara som dom är, alla människor är lika bra och man får utbyte av att vara med olika typer av människor.



Har jag bara koll på vilka hingstar du har att välja mellan så kan jag säga hur jag tycer och tänker om dem Jag försökte kolla på islandshingstar.se vart de betäcker men det var väldigt få där uppe eller så har de inte rapporterat det, sidan brukar inte vara så bra uppdaterad.



Min erfarenhet av rena fyrgångare har varit att de har haft svårt för tölten, vi betäckte flera ggr med en fyrgångshingst och alla var extremt svåra att tölt sätta, ja har köpt två och även de har varit svåra men det har lossnat med mycket slit, så enligt mig är det bättre med en häst som har lätt för tölt men kanske har lite takt problem som man kan jobba bort än en som har jätte svårt för tölt eller inte töltar alls. Klart takt problem kan vara svåra för den som inte kan känna skillnaden, men kan man rida ren tölt och vet hur det ska kännas så är det något man snabbt får bort.



Sen tycker jag ju att det är så grymt kul att rida pass, så precis som att det är lite tråkigt ed en 3 gångare tycker jag det är lite tråkigt med en 4 gångare, det fattas ju åt liksom men det är ju min smak och mina åsikter och alla har olika mål och intressen:) Men sen säger en del att man inte ska avla på rena fyrgångare för då kan tölten försvinna och jag hörde en ganska känd uppfödare som hade Tyr på station säga att Tyr gav bäst avkommor ihop med 5 gångare och avlade man med rena fyrgångare fick de svårt för tölten.



Men om du inte är intresserad av pass och Fifa inte är ren fyrgångare skulle jag helt klart satsa på Thor för han är grymt läcker och stor och har väldigt fin exteriör.

2012-01-30 @ 14:25:49
URL: http://engelstoft.se



Erika

Kan säkert vara som du skriver, att hon hamnat nu i ett läge där det tar i mot mer.



Det är bara kämpa på så kommer du säkert se att de släpper. :)

2012-01-30 @ 14:33:39
URL: http://eriikapettersson.blogg.se/



Olivia Gustavsson

jättehärlig bild!

2012-01-30 @ 22:16:21
URL: http://oliiviiagustavsson.blogg.se/




Kommentera inlägget här:

Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Kom ihåg mig?