Kursen idag

Idag for vi till klubben och träna. Det gick bra, tränaren var sjukt trevlig, klickade ju verkligen med personligheten. Tyckte han hade ett bra tänk och var väldigt pedagogisk, jag hade kul. Träffade mycket nytt folk som man surrade trevligt med, nej det var en rolig dag.
 
Till träningen så var det helt ok. Dock tyckte Fifa det var jobbigt, både det vi tränade på samt underlaget och värmen, hon blev trött ganska fort. Det blev mest träning med traven, galoppen tog vi då och då, höger fick jag ju in lätt men hon drog sig utåt som vanligt, dock hade hon inte samma chans att smita undan eller dra iväg för ridhusets väggar, så ska jag kunna träna detta på ett ärligt och bra sätt vore ju ett ridhus inte så tokigt, ute på stor yta har hon ju världens chans, sedan är ju underlaget liiite läskigare än på sommaren, så där har vi ett problem.
 
Vad lärde vi oss? Hmm nja jag lärde mig kanske inte så mycket nytt faktiskt, och jag ska fundera lite på vad det är jag vill plocka med, för det klart, det kan inte vara lätt att träna islandshästar med alla dess gångarter om man inte är insatt i den världen. Vi fick göra övningar som jag kanske inte riktigt tyckte Fifa var mogen för.. kanske. Det var bra övningar och övningar som jag gjort mycket med Bitter men som kanske inte passar Fifan just nu. Det ÄR annat att rida och träna islandshäst, och jag tyckte att många övningar gjorde att hon tappade takten i traven och flacka, men jag vet inte kanske ska man göra dessa övningar också och tro att traven blir bättre och bättre? Men det kändes som att det kanske var lite fel sorts övningsmetod för damen. Hon blev iaf helt slut så vi fick avsluta lite tidigare, det klart att jag fick lite inspiration och idéer kring fortsatt träning iaf, jag ska börja ta in henne på mindre volter nu.
 
Dock hade jag sån jädra migrän och har det än, så det har samtidigt varit en ganska tuff dag, jag vill bara gräva ner mig, bort bort dumma smärta! Hemskt jobbigt.
 
Jag hade i alla fall kul och jag tycker Tommy verkar vara en toppentränare inom western!





Kommentarer
Erika

Nej det kan inte vara lätt om han själv kanske inte är insatt, men det är ju värt o pröva och nu har du ju fått pröva o känna hur det kändes.

Kanske du inte fick den hjälp du hade velat ha, men kanske finns det någon annan tränare där ute som kan hjälpa dig med du vill ha hjälp med ?

Blir det träning imorgon oxå eller vart det enbart idag?

2012-12-15 @ 18:20:16
URL: http://eriikapettersson.blogg.se



Agnetha - Agnethas Fundror -

Vad kul att det gick bra. Men det är väl bara att dra igång ett litet ridhusbygge det då? ;) Nej, skojar bara. Men du har inte tillgång till ridbana eller något? Som är inhägnat?

Det kan mycket väl vara så att övningarna inte passar henne. Traven på en tregångare kanske bättras men det ÄR annorlunda med Islandshästar. Där kanske du skulle ha mer utbyte av att prata/träffa en Islandshäst tränare?

2012-12-15 @ 19:10:10
URL: http://agnethasfundror.se



Caroline

Så sant.. Jag känner själv att jag har svårare att rida vänster varv och det påverkar ju så klart hästen också.. :) men vi ska kämpa så vi blir så liksidiga som möjligt..

2012-12-15 @ 23:09:09
URL: http://islandscarro.blogg.se



Jenny

hellu!

Ulla-träning den 4-5 januari igen! :)
Haka på! :D

Svar: Hej :) Tack för tipset!
mittangsull.blogg.se

2012-12-17 @ 20:59:03
URL: http://jen81.blogg.se




Kommentera inlägget här:

Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Kom ihåg mig?