Ett regnigt pass på plan

Tog ett ridpass i paddocken i det vackra regnvädret. Gick hur bra som helst ju! Började med traven, lika rörlig och fin. Man får kämpa lite extra i vänster varv genom att böja en hel del men annars börjar den bli riktigt fin nu, himlans roligt.
 
Forsatte sedan till galoppen. Höger är verkligen lätt att hålla rund och fin på hela volter, vänster galopp är dock lite svårare igen på volten, man får nöja sig med några fattningar och efter två- tre godkända fattningar på slutet var jag nöjd.
 
Gick sedan vidare till tölten. Där rör hon sig också fint, dock har vi inte tränat tölten på volt på ett tag faktiskt men jag tycker hon gör det bra, vänster varv är helt klart lättast, höger blir liiite hackigt ibland, det gäller att ha ett jämnt stöd i yttertygeln och lägga an skänkeln mot vänster bak som hon skjuter ut lite, då blir den ren och fin emellanåt. Efter detta tog vi och ökade tölten på långsträcka, ooooooh jävlar, fint fint fint, ökade två sträckor, fin aktion, långa steg och power, vi avslutade sedan där :) Summa sumarum är jag riktigt nöjd över henne idag, hon var superduktig, över förväntan faktiskt, tjooohooo!
 
Såhär kan en dålig töltdag se ut.
 





Kommentarer
Jossan

Ingen dålig tölt i mina ögon iaf ;)

Sv: Wow Linda! All cred till dig och din häst!! Jag hade faktiskt aldrig, aldrig trott på det om någon annan sagt det om dig! Ni måste verkligen ha något speciellt mellan er! From now on your my Idol!
Jo men det kan han. Visst blir det lite travtaktigt ibland men inte som förut. Men det är väl det att han visat mig den "supertölten" som han har och då vill jag ha den hela tiden... ;)
Ja, oavbrutna sträckor är väl en överdrift men han kan verkligen tölta typ 15 varv på en 3 m volt utan att tappa takten märkvärt mycket.
Men då är det ingen flashig tölt utan det är typ bara tölt. Jag vill ju åt den flashiga tölten nu när han faktiskt orkar med det en stund. ;)

2012-08-26 @ 20:21:55
URL: http://semtegensis.blogg.se



Jossan

Och jo! Det är alltid roligt att städa i stallet men banne mig aldrig roligt att städa hemma... ;)

2012-08-26 @ 20:23:51
URL: http://semtegensis.blogg.se




Kommentera inlägget här:

Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Kom ihåg mig?