Lastningen gick åt skogen..

Lastningen igår gick ju väääldigt bra, NOT. Halva gänget i stallet var där och ville gärna hjälpa till, jag berätta hur Fifa var, att linor och sånt strunt funkar inte på den här hästen ;)

- Vänta, vi har haft att göra med problemhästar vi!

Jaja tänkte jag detta kommer baaara reta upp min lill prinsessa, men de ska väl få se hennes rätta jag innan hon far. Sagt ocg gjort, några linor funkade inte! Tar man på rumpan så backar hon, hon går emot alla tryck. Jag försökte "fösa" in henne men denna gången gick hon inte påt! Hon är inte ett dugg rädd, bara fjantig, så himla tjurig.
 
Jag tror att hade vi försökt lasta henne från stallet direkt hade nog lastningen gått bättre, nu hade vi retat upp henne rejält. Vi provade dock från stallet för det är det ända som funkat. Nix, hon var grinig. De satte ett täcke runt huvudet på henne, så fick hon följa min röst. Totalt höll vi på en timma men tillslut fick vi in henne, på ett ganska dåligt sätt och jag har så dåligt samvete! Täcket var över huvudet och hon följde mig med full fart in, det var bara det att bommen där fram var upphöjd så hon körde huvudet rätt i det, jävlar vilken smäll :( Stackar stackar Fifa!!! Fan detta kan ju ha förvärrat allt, skit. Nästa gång blir det stallet på en gång, ska försöka låna transporten bara för att träna lite, det skall ju vara mysigt att vara i transporten, istället slog man huvudet, hua. Dock var hon lugn hela resan och åt med belåtenhet. Trots detta jämrade jag mig över lastningen, hela vägen hem, tänk om vi sänkt bommen, då hade bara bogen stoppat henne och inte hennes söta lilla huvud.
 
- Det var nog den tjurigaste häst jag sett! Sa dom sedan.

Ja, och det är inte första gången folk blir förvånad över min jänta, det är ingen som tror att hon kan vara enormt envis och att alla traditionella tricks inte funkar på den hästen, hon är för smart.

Linda 





Kommentarer
Sanna

SV: Jag googlade lite om vad en sådan dröm kunde betyda, och det är visst ganska vanligt att man drömmer om att tänderna ramlar ut/går sönder. Tydligen vanligt att det är en återkommande dröm. Usch, det hoppas jag verkligen inte!

2011-10-22 @ 10:56:34
URL: http://sannasant.blogg.se/



Frida

En timme? Det var väl inte så farligt, Guffi tog det ju 2 timmar att lasta :p

2011-10-22 @ 11:29:22
URL: http://guffiframidfelli.blogg.se/



Jenny

Har varit med om längre "fajter" vid lastning, och det är skitjobbigt - allra helst då de BARA är tjurighet!

2011-10-22 @ 12:19:49
URL: http://jen81.blogg.se/



Agnetha

Nä, du. jag tror inte att Fifa är tjurig. Det är inte kul att åka transport och i synnerhet inte om man blir tvingad/lurad att gå in. Hon följer bara sina insinkter och utgår från sin erfarenhet.

Det tar tid att bygga upp det där förtroendet och att ge hästen tid att acceptera situationen.



Jag har också trott att hästar är tjuriga/dumma men faktum är att det är väldigt, väldigt sällan de "verkligen" är det.



Men hästarna kommer i kläm med våra behov och våra möjligheter. Oftast har man inte tillgång till transport jämt och när man väl "måste" åka så står man där och krånglar och hästen får ännu fler negativa erfarenheter. Det har jag varit med om igen, och igen och igen och igen. och jag har gjort PRECIS som du, igen och igen och igen. :(



I Fifas fall så tror jag att hon är väldigt påverkad av att hon fick åka transport när hon var besvärad av sin onda rygg och onda ben. Det är ansträngande att stå och parera i en transport. :-(



Sen håller jag med Frida, en timme är i n g e n t i n g, egentligen. Så jag tror att Fifa ganska snabbt skulle bli en lättlastad häst om du hade möjlighet att öva över tid. och kanske med lite hjälp coh råd från någon som har bättre idéér än linor och övertäckta ögon... :(



Förlåt nu är jag lite rak och rättfram och det kanske uppfattas som elakt .... förlåt för det, men jag har varit i exakt samma situation så jag förstår DIG - men jag tycker att det är orättvist att beskylla Fifa för att vara "tjurig".



Tjurighet är en mänsklig konstruktion. Hästen äger inte "tjurighet" i sitt register. Däremot kan de ha en överlevnadsinstinkt och det är en helt annan sak. Att bli beskylld för att vara "tjurig" när man vill undvika att: Bli rädd och få ont är lite orättvist ...

Men det är ju så "man" säger.

2011-10-22 @ 12:40:47
URL: http://kvarnlycka.blogg.se/



Agnetha

Oj, vad "bror duktig" jag är. I vintras hade vi en helt sjuk situation med en häst här hemma och jag tänkte precis så: Hon är trotsig/envis/tjurig och helt enkelt dum i huvudet.I hennes fall förstår jag fortfarande inte vad som "drev" henne. Så jag tycker nog fortfarande att hon var/är rätt korkad, särskilt eftersom problemen finns kvar i nya hemmet.



Förlåt för att jag är så "kaxig" men jag tycker det är så orättvist för Fifas skull att hon ska beskyllas för att vara tjurig ... även om det inte verkar vara DU som tycker det egentligen.

2011-10-22 @ 12:43:10



Agnetha

PS...angående den hästen rörde det inte lastning, dock.

2011-10-22 @ 12:46:01



Liza

Har också haft mycket problem med lastningen med min häst. Jag har stått flera timmar i början, men det gav med sig. Till slut så gick hon in direkt i transporten varje gång - tills vi bytte stall. Då började allt om igen och vi fick börja om från ruta ett. Så det var bara att börja om, men nu har det blivit bra igen, nu går hon in direkt. Och oj vad jag har provat mig fram med många metoder..

2011-10-22 @ 13:22:49
URL: http://lbda.blogg.se/



Jenny

Tjuriga ston... ;)

Skönt att hon gick på till slut i alla fall.

2011-10-22 @ 14:41:53
URL: http://islandstokan.bloggplatsen.se



Erika

Men vad trist att lastningen gick så, och att hon slog i huvudet. :/



Ibland är det skönt att visa - ser ni nu att jag har rätt, jag känner min häst!!

Folk tror ju inte alltid på en när man berättar hur hästen är.



Men skönt att ha båda hästarna hemma nu. :)

2011-10-22 @ 16:01:11
URL: http://eriikapettersson.blogg.se/



Therese

Agnetha tog orden ur munnen på mig. Mycket bra sagt!



Hoppas bara att det löser sig för dig på något vis snart och att ni får ha massa framgångar istället för motgångar.



Var hon svårlastad när du köpte också, eller har det börjat senare?



En häst i stallet är också sådär svårlastad. Han skulle på hältutredning i somras, men kom inte iväg. 4 timmar + lite till tog det. Det viktiga med honom är att huvudet aaalltid är inom ramen på transporten, så att han inte KAN slänga sig utanför när han bestämmer sig för det. Det ska bara finnas ETT alternativ.



Hoppas verkligen det löser sig nu!



2011-10-23 @ 08:52:00
URL: http://thereseflodin.blogg.se/




Kommentera inlägget här:

Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Kom ihåg mig?