Ridturen med Bitter

Bitter och jag stack ut på en kort ridtur nu i eftermiddags, han är så snäll men usch vad jag är ovan att rida stor häst, det känns lite små läskigt ibland då man tappar lite kontroll på honom, han har ju energi vill jag lova, jisses travarsinnet dyker upp ibland. Dock är han ändå lyhörd tycker jag för att inte har blivit riden på väldigt länge, han söker sig ner jättefint och är mjuk i munnen.

Vi travade mest runt på en åker i "djupsnön" då vi inte hade några reflexer på oss. Tjooo snacka om att mina magmuskler får arbeta om man skall sitta ner på den hästen, han har så stora rörelser. Men det kan jag säga att det är något jag kan, sitta ner på en skumpig häst, dock har jag lite svårt att hålla ihop mina hjälper ibland när han tappar allt och studsar hejsan svejsan, jag har väl svårt att hålla ihop hjälperna överhuvudtaget ibland för att jag är så ovan att rida storhäst, eller ovan att rida alls.

Jag provade rida på volt i alla fall då hans heta sinne dök fram, på volten måste han varva ner några hekto. Jag kan säga som så han behandlingen från kiropraktorn har gjort susen, det är en stor skillnad på hästen. Bitter tyckte det var roligt, han är väldigt tacksam att jobba med, man saknar det lite, blev inte mycket ridning men ut fick han komma! Under hela tiden var Elmo med, det är sjukt, för ett halvår sedan fick hunden panik och skällde som en dåre så fort man bara travade lite, nu kan man gasa och Elmo står och luktar i ett annat hörn, underbart!

Fifa fick komma ut på promenad men henne fick man dra med sig, hon ville bara hem, kul.


Titt vad matte har gödad upp sin häst, så går de när man får gå på fritillgång på hö och ingen motion, men det ska det bli lite ändring på!
 



En bild från gårdagen :) Det dagliga buset..



Linda






Kommentarer
Emelie

Vad fina bilder! =)

2011-12-14 @ 17:50:07
URL: http://emellay.blogg.se/



Agnes ♥

Fin blogg!

2011-12-14 @ 19:04:48
URL: http://agnesr.blogg.se/



Adina & islandshästen Funi

SV: hihi, självklart är det jag som är konstnären ;)

2011-12-14 @ 19:37:15
URL: http://fyrbentaspringare.blogg.se/



Erika

Kul att du kom ut på en tur på honom. :)

Jag ska rida på fredag.

2011-12-14 @ 20:41:04
URL: http://eriikapettersson.blogg.se/




Kommentera inlägget här:

Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Kom ihåg mig?