Att sova med bebis

När Linnéa föddes så sov hon med mig i sängen den första veckan ganska mycket, och det händer att vi har somnat i vår säng sida vid sida nu med vid mysstunder på mornarna. Och jag är lika förvånad över hur pass säker jag är att ha henne vid min sida, att jag inte ska rulla över henne. Ja menar i sömnen har man ju inte en aning om vad kroppen gör, men på något sätt vet jag att Linnéa är trygg bredvid mig och att jag på något vis har kontroll. Väldigt märkligt. Det är som något inbyggt, jag kan inte riktigt sätta fingret på vad det är men något så slår igång i min kropp när lillan sover bredvid, jag rör inte en fena utan ligger i samma position under hela sovstunden, men har jag inte henne bredvid så flänger jag runt i sängen sida till sida. Detta är jättekonstigt men o andra sidan väldigt skönt.
 
Så, jag läste då en kommentar på någon sida att mamman har en biologisk medfödd medvetenhet att inte lägga sig på sin bebis, vilket papporna dock inte har (vilket i sig låter rätt logiskt), men visst är det fränt om detta stämmer? Ja menar det klart, djurvärlden, där ligger ju ungarna tätt intill sin mamma, så det ligger ju någonting i det. En sådan naturlig grej borde ju inte vara farligt.
 
Hur är det för er? Hur känns det att sova bredvid eran bebis, funkar det bra?
 
 





Kommentarer
langtansfull.blogg.se

Jag sover bredvid vår dotter som är lite drygt två månader och har i princip gjort det sedan start. För oss fungerar det jättebra och jag är inte orolig att jag ska lägga mig på henne eller liknande. Gjorde likadant med sonen och det funkade kanon :)

Svar: Ja det är otroligt egentligen att vi mammor inte lägger sig på bebisarna. Nu finns det ju de som har gjort det, men de allra flesta verkar kunna ha de små bredvid sig <3
mittangsull.blogg.se

2015-05-23 @ 23:41:38
URL: http://langtansfull.blogg.se/



Annica

Lillan sover alltid bredvid mig och jag ligger då helt stilla på sida eller på rygg. Min man har däremot ingen koll alls och är svårväckt och skulle lätt kunna mosa henne så med honom får hon inte sova.

Svar: Ja du ser, det är som det ska vara då :)
mittangsull.blogg.se

2015-05-24 @ 14:29:26
URL: http://annicajaktlund.com



Agnetha

Jag har alltid velat ha småpluttarna i egen säng, jag själv har sovit bäst då. ;-) Nu samsover vi då och då. Jag tror man ska göra det som känns bäst.


) Sen det där med djurvärlden, allvarligt så ligger även djur ihjäl sina små. Grisar, hundar, kattmammor (!). Men det sägs ju att det är
när det är nån som är för svag för att protestera eller hinna undan.

men jag tror helt klart att vi mammor har en stark instinkt som gör att vi skyddar våra barn. Det i sig kanske gör att man sover sämre när man samsover mer
än att man riskerar barnet på nåt vis. ;)

2015-05-25 @ 07:15:01




Kommentera inlägget här:

Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Kom ihåg mig?