Tio veckor

Vi var hos bm i tisdags med lillan. Vi både vägde och mätte henne. Strax över 5 kg och 60 cm lång. Hon hade tydligen växt med raketfart! Inte för att jag tror denna lilla flicka blir lång då hon har två korta föräldrar, men just nu hade hon växt på längden fortare än vad som är vanligt. Och bara muntra miner hade vi. 
 
Nu är Linnéa strax över 10 veckor gammal. Hon är mer bebis nu tycker jag. Hon har mer koll på omgivningen och ser på ett ganska bra avstånd. Hon kommunicerar massor med leenden och jollrar på. Ibland gopratar hon som jag brukar kalla det. Då ligger hon verkligen och total stirrar på personen hon pratar med, och så försöker hon så gott hon kan "prata" i olika läten med en mjuk och fokucerad ton. Det är grymt gulligt alltså, borde försöka filma det någon gång för då försöker hon verkligen prata med en. Hon kan hålla upp sitt huvud riktigt bra nu men kan fortfarande vara lite vingligt. Hon har även börjat suga på sina händer som är väldigt intressant, och hon får dessutom tag i sina kläder som vi också gärna suger blöta. Hon blir allt mer självständig (även om hon alltid varit mycket självständig redan från början) men det märks att hon är äldre och tycker det är riktigt roligt att ligga i babygymmet, hon pratar och sparkar för fulla muggar med figurerna som tittar ner på henne, hon verkligen älskar att ligga där.
 
Hon sover lika mycket och lika bra som alltid, det vill säga massor. Dock är hon lättväckt nu, förr fick vi inte ens liv i henne, nu får man försöka vara lite mer tyst och försiktig så man inte väcker henne. Däremot somnar hon om väldigt lätt. Hon kan ha lite svårare att somna vid lunch, och jag har märkt att har vi brutit på rutinerna under dagen så har hon svårare att komma till ro, men somnar gör hon alltid efter ett tag. Hon är en väldigt glad och nöjd bebis. Och jag, jag blir bara mer och mer förälskad i vår dotter. En sådan enorm kärlek man känner, jisses, jag älskar verkligen att vara mamma till Linnéa! Jag njuter för fulla muggar och allt jag gör med och för henne är en ära. Och helst vill jag göra allt själv också. Ja vilket fint liv jag, vi har framför oss med den här tösen, åh jisses vad jag är tacksam, tack tack tack för att jag fått en sådan kärleksfull och fin liten flicka som förgyller våra dagar!
 
 





Kommentarer
Bettinas islandshäst

Sicket litet charmtroll. Vilket leende!

Svar: Ja det där leendet charmar hon med hela dagarna, mamma dör lite!!
mittangsull.blogg.se

2015-06-19 @ 10:49:41
URL: http://bettinasislandshast.blogspot.se



ɑ n n i k ɑ

Så otroligt söt :D

Svar: Ja visst är hon <3
mittangsull.blogg.se

2015-06-19 @ 12:29:53
URL: http://blogofphoto.webblogg.se




Kommentera inlägget här:

Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Kom ihåg mig?