Premiär

Mammas lilla bäbis har börjat få smaka matportioner. Första gångerna fick hon smaka lite mosad banan. Blä tyckte hon. Sedan provade jag potatis och majs på burk, blä tyckte hon. Och så sist här har vi smakat blåbär och äpple på burk.. blä tyckte hon. Haha ja det går inte så där jätte smidigt men hon tycker nog allt bara känns så konstigt. Först har man levt på flytande föda och nu ska man ha något tjock kladdigt i munnen. Jag tror hon bara måste vänja sig men hon ser bra rolig ut med alla dessa miner hur fruktansvärt äckligt det är med dessa småportioner! Och hon är inte dum då hon stoppar för tungan så mamma inte ska kunna mata i henne mer mat, haha gojäntan vår.
 
 
 
 





Kommentarer
Tove

Haha, stackars bebisar ändå som tvingas lära sig att äta den där maten! Tror som du, att det behövs lite tid för att vänja sig helt enkelt :) Lika bra att ta det lugnt i början så att det inte blir problem senare!

Svar: Ja men visst :) Hur var det för Viggo i början :)?
mittangsull.blogg.se

2015-08-20 @ 20:54:29
URL: http://larssontove.blogg.se



Tove

Viggo har från start varit väldigt enkel i det där, slukar liksom allt! Men visst tyckte han att det var lite konstigt i början :) Allra helst om han har fått hemlagad mat där jag inte lyckats få det helt slätt liksom, då fick han kväljningar direkt, haha. Nu kan han hantera det lite bättre men slät puré eller bitar att hålla i själv är fortfarande bäst verkar det som! Men det är bara att fortsätta ge så kommer hon nog snart gilla det. Det sägs ju att de behöver smaka något uppåt 20 gånger för att börja gilla det :D

Svar: Okej :) Ja det stämmer nog att de behöver smaka upp mot 20 gånger för att vänja sig, det är ju en helt ny värld för dom. Tänk vad mycket nya smaker och rätter de kommer få uppleva framöver i sitt liv, de har mycket att se framemot ^^ Ska prova Sempers gröt, det brukar kunna vara lite populärare har jag hört :)
mittangsull.blogg.se

2015-08-20 @ 22:15:59
URL: http://larssontove.blogg.se



Agnetha

hahahha men gullunge! :D Koka egen potatis och mosa med osaltat smör. Mina satt och gapade med när vi åt, då passade jag på. :)

2015-08-21 @ 18:41:17



Ida Nilsson

haha så söt hon är! De flesta barn är nog så med den första maten. Leia har ju nästan tyckt om allt som hon fått. Men jag har märkt skillnad på burkmat och hemmagjort. Mammas mat är favorit på alla plan - himla tur det!

Svar: Men vilken tur att din mat går före burkmat :) Har hört tvärtom hos många andra jag haha, vilken förnedring liksom ;)
mittangsull.blogg.se

2015-08-22 @ 14:34:15
URL: http://idacnilssons.blogg.se/



Tove

Ja! Åh vad gott de kommer tycka att det är så småningom :) Ja, vi har hittills kört med Sempers gröt! Ska försöka börja göra egen åtminstone ibland snart, mest för ekonomins skull nu när han äter hela portioner och det går åt ett paket så himla fort, men han älskar verkligen den här gröten så jag är glad att vi startade med den så att han fick in vanan liksom :) Så den rekommenderar Viggo till Linnea! ;)

Svar: Haha snacka seg jag är på att svara på kommentarer, men bättre sent än aldrig :) Vi har börjat med Sempers gröt och det går i :) Speciellt om man får ha lite päronpure till ;) Det är så roligt för nu går det bättre och bättre för henne att äta portionsmat, det blir liksom mysigt på något sätt än att bara mata ersättning.
mittangsull.blogg.se

2015-08-22 @ 20:02:19
URL: http://larssontove.blogg.se




Kommentera inlägget här:

Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Kom ihåg mig?