Börja i tid

Jag tror att man ska börja sätta vanor så tidigt som möjligt. Jag vill att Linnéa ska kunna somna och sova i sin egna säng och när pyjamasen åker på så är det kvällen/natten, vilket betyder att det snart är läggdags. Därför låter jag henne inte sova med oss i sängen, får hon det nu, så kommer det säkert bli svårare att få bort det sen. Det ska kännas tryggt och skönt att sova själv. Vi har ju fått in lite rutiner nu, hon sover ungefär samma tider om dagarna och hon lägger sig också kring samma tid på kvällarna. Vaknar gör hon också nästan prick på klockslaget varje morgon. Förr kunde jag vagga henne i famnen till söms, men nu kan hon somna själv och jag är extra noga med det när hon vaknar mitt i natten eller väldigt tidigt på mornarna, då får hon sin mat sedan lägger jag henne direkt i sängen oavsett om hon slumrat till eller inte och det har funkat jättebra, inget gnäll eller gnöl. På mornarna har hon någon gång fått somna om efter amning i sängen, men det är mer en liten mys stund och inget som hon kopplat hitills till "sova på riktigt tid"
 
Och vi försöker följa tiderna lite snyggt. Jag tror att håller man på att ändra rutinerna så kanske man rubbar något som är så pass bra och fint. Det är ju samma med hennes vakna stunder. Nu får hon sova så länge hon vill under dagarna men börjar det bli att hon sover 5-6 timmar mot kvällstid så kan jag försöka få liv i henne genom att byta blöja eller locka med mat, så att hon är vaken en stund i alla fall innan läggdags, och det har hitills funkat jättefint.
 
 
 
 





Kommentarer
Agnetha

Rutiner is the shit. Det är också en viktig grund för trygga barn tror jag... experterna säger väl så med. Sen det här med samsova. Ta det som det kommer. När min Linnéa var ett år kunde hon inte sova i sin säng längre. Hon somnade där på kvällen (=egentid tjohoo!) men sen vaknade hon på natten och enda sättet var att bädda ner henne. Lillebror däremot, han har sovit med oss kanske fyra nätter på två år. ;) Du är klok och bra mamma Linda! <3

Svar: Ne man får ju göra det bästa av det :) Det kommer ju förmodligen förändras lite fram och tillbaka och motgångar lär ju komma, men så ser ju livet ut och det är väl bara att tat :) Man får väl klura sig fram. Vad duktig lillebror är <3 Han är två år nu? Men gulle dig, desamma, du verkar vara en lika klok och stark mamma du Agnetha, och du gör det så bra med tanke på sin livssituation!!
mittangsull.blogg.se

2015-04-24 @ 16:11:39




Kommentera inlägget här:

Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Kom ihåg mig?