Film: Rider utan träns för första gången

Nuu, ätnligen, vilken TID det tog att ladda fixa till och ladda upp filmen, gosch, men nu så, liiite besviken att den inte går att välja i HD kvalité, förstår inte varför för den är filmad i HD, aja, man ser ju iaf.
 
Jag tänkte berätta lite kort om filmen, vilket inte kommer gå för jag är en mästare på att dra ut text så det kommer definitivt inte bli kort. Här rider jag då Fifa utan träns för första gången. Jag valde att ha på sadel mest för hennes skull, så jag hade en bättre balans när vi provar på det här, nästa gång ryker sadeln också av, det kommer inte vara några problem.
 
Jag måste säga att jag är otroligt imponerad över min häst och måste ge henne en eloge, hon är helt fantastisk och har gjort superstora framsteg. Från att inte kunna ta henne i hagen, från att vara "jobbig i hanteringen" från att knappt kunna trava, från att haft det kämpigt att galoppera på plan mark och från att nästan ha stått hela vintern och med en muskelkramp så gör hon det här så jävla bra. Här har vi en häst med vilja. Som vi har slitit, både med ridningen och hanteringen, hon har varit pain in the ass och det har säkert även jag varit haha, men hon har lärt mig så otroligt mycket, eller vi kanske har lärt av varandra. Jag tycker i alla fall hon är en helt fantastisk liten varelse som ger mig så otroligt mycket lycka här i livet. Jag tror på min lill häst <3
 
Nå, mer om filmen, så valde jag att inte ta bort ljudet, jag tycker det blir mer verklighet på något vis och jag hatar verkligen att höra mig själv, jag pladdrar och har mig, smackar jävligt irriterande mycket och flum, haha men jag väljer ändå att ha kvar ljudet, jag vill liksom visa helheten. Nu filmade vi väldigt mycket under ridpasset, jag hade ställt kameran på en pall medans vi red, men jag väljer att visa filmen som Jennifer filmade istället då man ser oss mycket bättre. Det finns oerhört mycket mer att träna på, både på ridning och kommunikations delen, jag har otroligt mycket "brister" eller fula ovanor jag måste slipa mera på och som allt annat lära mig mer om just ridning och hästar, men vi är ju på vägen i alla fall :)
 
Måste även inflika att vi stretchar betydligt längre i vanliga fall än vad vi gör på filmen, brukar stretcha/massera en kvart/tjugo minuter.
 
Jag hade fruktansvärt roligt med min lilla bus igårkväll iaf!
 





Kommentarer
erica

Ni är så jävla duktiga! ! Skitfint!

Svar: Ja det går ju framåt iaf::)! Tack!
mittangsull.blogg.se

2014-03-23 @ 14:51:22
URL: http://solliljans.blogg.se



Tessan

Men gud så duktiga 😄😁😁😁👏👏 galoppera på minivolt o allt!! Super ju!

Svar: Vad kul att du tycker det :)! Ja hon har verkligen blivit stark i galoppen, det är kanonroligt!
mittangsull.blogg.se

2014-03-23 @ 15:01:28
URL: http://Thereseflodin.blogg.se



Elli

Gud vad fint! De ser ju sjukt bra ut! Hade aldrig klarat de där :O Kan vara för att Freyja är mer envis än vad jag e ;)

Svar: Jo då, med lite träning ;) Det gäller ju att man verkligen rider med vikter och inte händer, det här är ju ett kanonbevis för att checka av om man verkligen rider hästen eller halvrider :) Det är grymt roligt iaf!
mittangsull.blogg.se

2014-03-23 @ 17:02:50
URL: http://wirrie-bell.blogspot.com



Sofie

Snyggt! Väldigt inspirerande måste jag säga :) jag försöker stretcha min också men hur har du lärt fifa att stå så långt fram med frambenen eller hur man ska säga? :P
Det är så himla kul att du öppnat din blogg igen! :D

Svar: Ja du, hmm.. jag har bett henne tagit ett steg fram i sänder, och har hon då flyttat bak så har jag backat bakbenen, man får klura sig fram lite, jag vet inte riktigt hur jag har lärt in det, jag planerar sällan när jag lär Fifa nått, det kommer bara på känsla, men jag ska sätta mig ner en dag och tänka till och fundera hur jag ska förklara i ett inlägg hur jag går till väga :) Jätte roligt att du tycker det Sofie <3
mittangsull.blogg.se

2014-03-23 @ 20:14:14



Ida

Hon är så förbannat söt!! Och vilken naturlig form hon söker utan tränset :) och gud vad duktiga ni är på stretcha! Min kille tycker inte alls det är kul utan ger upp om han inte når godiset..

Svar: Ja hon är så duktig så :) Vi ska ta och utmana det där lite längre. har mina planer ^^ Ja vissa hästar kan vara lite svårare att motivera, speciellt om dom inte är matfixerade, men det gäller att klura sig fram, för det går :) Det är ungefär samma stil som att lära dom ett trick :)
mittangsull.blogg.se

2014-03-23 @ 21:53:53
URL: http://www.idasisisar.blogg.se



Ida wester

Imponerande! Speciellt stretchningen. Undrar ockaå hir du lärt henne att bara gå fram med frambenen och stå kvar med bak.

Svar: Ja, jag ska försöka tänka till och förklara i ett inlägg nån dag, men det är så svårt för jag går liksom inte efter en handbok utan har bara gjort på magkänsla haha, men ja jag ska fundera vidare på hur jag gjort så återkommer jag :)
mittangsull.blogg.se

2014-03-24 @ 07:16:51



Titti

Men vad ni är duktiga!!

Svar: Tack Titti :) Du och Baldur nästa då ;)
mittangsull.blogg.se

2014-03-24 @ 07:24:44
URL: http://livetpavischan.blogg.se



Ida Klausner

Men va fint o va duktiga ni är! Jättekul o se! :)

Svar: Tack Ida :)!
mittangsull.blogg.se

2014-03-24 @ 07:27:03
URL: http://idaklausner.blogg.se



Hanna

Jättekul att se! Det är ju just detta ridning och gemenskapen med häst handlar om - att ha skoj tillsammans!!

Svar: Ja, finner man ingen glädje utan bara krav så håller det ju inte i längden. Det är roligt när man har kommit hit, där man kan mixtra och samspela med hästen på ett helt annat plan.:)
mittangsull.blogg.se

2014-03-24 @ 15:08:56
URL: http://irmelin.bloggagratis.se




Kommentera inlägget här:

Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Kom ihåg mig?