Åsikter och diskussioner

Ja, nu är jag tillbaka, eller ja jag har ju varit här hela tiden haha men dörren har varit låst ett bra tag. Nu är den öppen och jag hoppas att den förblir det ett tag :) Jag tänkte väl inleda bloggen med en liten tanke text, för att lyfta fram det där med att ha tankar och åsikter.
 
Jag är kanske känd för att ha åsikter, tycker och tänker så jag tänkte tänka lite till kring just det, att ha åsikter. Min första tanke när jag hör ordet åsikt är mer mot negativt än positivt, jag får en känsla av vilda diskussioner, tjafs, missförstånd, kan och vet allt, tråkig attityd ja.. undra varför jag får den första bilden egentligen? För att ha en åsikt är ju egentligen något bra - beroende på hur man framför den och det kanske är där skon klämmer? För hur många diskussionsforum brukar inte spåra ur med en massa heta tjafs och känsla av påhopp? Det är så svårt att föra en diskussion över nätet, alla tolkar texten på helt olika sätt.
 
Det ska vara KUL att komma med åsikter, tankar och funderingar. Det ska vara roligt att byta ord och meningar med folk, och det spelar ingen roll om man inte tycker eller gör samma sak, det är ju det som är charmen med det hela, man lär sig så otroligt mycket av andra och framförallt så tränar man sin egna tanke och analys förmåga, ju mer man tränar tanken dessto mer utvecklas man som människa. Åsikter är en bra sak, åsikter innehåller andras kunskap och erfarenheter. Vi kan få så mycket av varandra, innehållet i sig behöver egentligen inte vara det viktigaste alla gånger, bara träningen AV att diskutera och tänka det är nyttigt. Man kan först och främst ställa sig frågan: Vad har jag för avsikt av att diskutera eller inblanda mig i en diskussion? Vill jag lära mig mer kring frågan? Vill jag veta mer hur andra tänker? Vill jag ge min tanke och erfarenhet till andra? Vill jag visa vad jag kan? Vill jag provocera? Vill jag tala om vad som är rätt och inte? Vill jag bara vara med i en social del? Vill jag hjälpa? Vill jag banna? Jag tror man inte tänker så när man går in i en diskussion men det kanske vore nyttigt att stanna upp och fundera vad jag vill med den här diskussionen, på så sätt kanske vi kan få ett trevligare klimat där ute på nätet om vi funderar lite mer vad vi ger och tar i diskussionen.
 
Man SKA våga prata och diskutera om allt här i världen. Vissa frågor anses känsliga, men samtidigt måste man ju lyfta fram saker och för en del kan frågan betyda mer än för någon annan. Känsligt eller ej, det finns inga regler här i världen vad som är lämpligt att prata om och inte, tankar finns där och likaså väldigt många frågor, så låt oss tillsammans greppa tag om detta och ge varandra det vi kan bäst :) Sedan tror jag det är viktigt att försöka se på bådas sidor, att försöka sätta sig in och förstå den andres tanke även om man inte tycker lika. Jag verkligen avskyr tårta, men jag kan förstå att andra älskar det och ibland önskar jag att även jag gjorde det. Haha dåligt exempel men men. Jag tror en diskussion skulle bli trevligare, roligare och framförallt lättare om man hade i avsikt med att vilja förstå den andre och lära sig något av diskussionen, istället för att tala om hur det egentligen borde vara och inte vara. Det ska vara roligt med åsikter och diskussioner! Så fundera, analysera, prata på, fråga på, våga visa vem du är och vad du står för och vad dina tankar kretsar. Du är du och ingen annan och vi kan få så mycket av just dig.
 
Fifan brukar ha mycket åsikter och det är just det jag älskar hos den här lilla varelsen <3 Hon tycker och tänker så det knakar och gud vad jag lär mig av den hästen, hon ger mig otroligt mycket.
 
 





Kommentarer
erica

Ja hon han lite rött underhår haha eller vad man säger :-)

Svar: Fränt ju! Hon kommer ha värsta fina manen när den har växt färdigt :) Haha och jag får ha min punkrockare jag ^^ Men hon är ju söt ändå!
mittangsull.blogg.se

2014-03-17 @ 22:21:24
URL: http://solliljans.blogg.se



Anonym

Jaa äntligen! Det här är en av mina favoritbloggar och jag har saknat den rejält :(

Svar: Åh tack för din fina kommentar, det värmer <3 :)!!
mittangsull.blogg.se

2014-03-17 @ 22:26:23



Erika Pettersson

Äntligen!! :D

2014-03-18 @ 09:05:48
URL: http://erikapettersson.webblogg.se/



Paulina - paulinas.se

Härligt att du är tillbaka! :D

Svar: Tack Paulina, känns hitills riktigt kul:)
mittangsull.blogg.se

2014-03-18 @ 09:57:36
URL: http://paulinas.se



Karin

Härligt att få läsa din blogg igen! Har saknat dina härliga inlägg!

Svar: Härligt att höra Karin :)!! Känns lika härligt att vara tillbaka ;)
mittangsull.blogg.se

2014-03-18 @ 22:15:05
URL: http://lilldamberg.wordpress.com



Maud Martinsson

Haha vad lustigt DU är ju en av dem som jag har tyckt har vackra hästar ju ; ) Fin blogg ,bra att våga tycka och tänka då får man fram bra svar.Fina hästar har du de ser ut att ha det mkt bra ..I like...Nu skall jag kolla vidare på bloggen din : ) Gnägg Maud

Svar: Hihi vad gullig du är Maud :D!! Tack så mycket dina ord värmer! Roligt med såna människor som du, som kliver fram ;)
mittangsull.blogg.se

2014-03-20 @ 22:22:31




Kommentera inlägget här:

Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Kom ihåg mig?