Less på mesar!

Jag blir LESS på töntar. Ursäkta ordvalet men ibland orkar man inte hålla sig i styr. Vad är det med folk?? Mesiga, känsliga och otroligt konflikträdda. Ja, jag har nyss ingått i en diskussion på facebook, detta i en ridtravargrupp. Och jag vill bara spy på folk. Så fort man tar upp något som blir en diskussion (en intressant sådan) så ska folk gnälla, försvara sig, ta det personligt, dela upp folk i grupper "de negativa" "de positiva" för säger jag något annat då är jag negativ för dig. Och så den här klassiska "alltså nu spårar de ur och är en väldigt otrevlig ton, jag som hela tiden tyckt att den här gruppen varit så trevlig och nu är det tvärtom, jag kommer lämna tråden/gruppen!" "Stäng ner tråden för det har blivit så otrevligt" OKEJ för det första : Ja lämna tråden/gruppen who cares? Men du lär nog inte kunna finna en sådan grupp som alltid tycker som du och som kastar rosor omkring sig, vi är människor. Och stänga ner tråden? För att det blir lite högre ton och "vildare" diskussioner, har ni ens kollat på debatt någon gång? Det är för mig så obegripligt och löjligt. Klart man ska hålla en respektfull och bra ton, men man får ju knappt säga något alls förren det blir otrevligt.
 
Och att ta det personligt hela tiden? Vad är det med folk? Varför vill man ens diskutera? För att överbevisa för andra, att man är bättre? Att du är sämre? Jag vill lära mig mer om hur folk tänker och resonerar, kanske lär jag mig något nytt, det är ju roligt att diskutera. Nej men då kommer ju Lotta grinandes och hänger läpp, påstår att man trycker ner henne och är så negativ. Men väx upp, bort med stödhjulen och blöjan! - Men du sa men du sa. Herregud man tappar ju intresset på att fortsätta diskussionen. Och det värsta av allt är när de ska Linda en, Linda hit och dit, men ta dig Linda i arslet! Så himla fult att ta till namn, då kan vi snacka om personligt. En del människor (eller ja ska rätta mig, MÅNGA människor har inget att göra på forum), det finns ju ingen stake i dom. Oattraktivt.
 
 





Kommentarer
Agnetha

Mmm du också. ;-)
Jag hamnade i det i en shetlandsponny diskussion häromdagen. Tog två sekunder efter stt jag fått en "nä du är bara elak och ful"
så postades en tråd på temat "en del här inne är
så elaka"..... Eller så dör diskussionen för att folk inte kan tänka nåt annat än vad deras farfar lärt dem. Sen att det skett en del forskning sen 30-talet är helt irrelevant.... folk borde vara bättre på att stå på sig ...

Fast... När det gäller shettisar/varmblod så är det väl många gånger folk som inte kan/vet bättre innerst inne- och som är räffa att bli avslöjade också blir de arga för det. Som min urspårade shettisdiskussion, hon höll på att vänja in en ettåring på bety, ett för långt bett och dessutom ett pessoa ?!? Varför? Jag fick aldrig något svar men det kändes lite som att det var det bettet som fanns. När det börjar avslöjad att man inte vet vad man håller på mer när man gör "allvarliga saker" så blir det kansle känsligt..:.

den totala ord diarrén 0;-)

tack för alla peppande kommentarer också Linda <3 Jag blir/är berörd och du prickar jääävligt rätt. Det är därför det är så svårt stt svara. Måste smältas. ;-)

Svar: Men shit, Pessoa?? Vad var det för en jök??? Hon måste ha fått mycket reaktioner på det?
Haha ja jag är väl en människokännare ;)
mittangsull.blogg.se

2014-06-21 @ 17:42:37
URL: http://alfagamma.blogg.se



Judit-Karin

Jag var med i en grupp där folk la upp naturbilder. Då var det en som lade upp en bild på en räv som matades innomhus!! Det är för det första olagligt och för det andra så gör det rävarna orädda och gör så att de är mer benägna att ta husdjur.

Så blev folk sura på oss som kritiserade bilden för att vi var negativa...??

Svar: Ja, du ser, det är så mycket trams och fjant. Det känns som att folk MÅSTE ha NÅGOT att klanka ner på och skriva om. Egentligen kan man kritisera allt, varenda mening, det går att hitta, men så gör man ju inte normalt, men en del dom har inte alla hästar hemma.
mittangsull.blogg.se

2014-06-21 @ 19:37:30
URL: http://judit-karin.tumblr.comt



Linda

Håller med jag blir galen! Undrar om det är samma ridtravarforum.
Det är alltid gnäll gnäll folk är så elaka. Varför ska det bara kastas hallon och strykas medhårs hela tiden. Bah!!

Svar: Ja, det är lite mestrams där ute på forum, man blir bra brydd många gånger.
mittangsull.blogg.se

2014-06-21 @ 21:41:41




Kommentera inlägget här:

Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Kom ihåg mig?