Lär hästarna visa respekt

Så här går der när hästar saknar respekt. Då är det bara att dyka rätt över en, pang på. Jag fick mig en rejäl smocka kan jag säga, trodde ärligt att pannbenet skulle spricka. Fan vad ont det gjorde! Och ändå sa jag åt dom tio gånger att flytta på sig utan någon som helst reaktion, och jag kan säga att jag tog i med hårdhandskarna de sista gångerna utan att hästen gjorde en vink, hästkräk, inga namn nämda men mina hade aldrig vågat göra detta, därför vill jag återigen påminna hästfolk där ute hur viktigt det fakiskt är att lära hästarna respekt för människan och gå undan, det hade kunnat gå illa men jag hade tur i oturen! No hard feelings jag tycker fortfarande det är roligt med andras hästar här på betet, men en häst är en häst och de ska visa respekt och inte flyga på en trots en uppsjö av varningar.
 

 
 





Kommentarer
Alexandra

Men fy :(

2014-06-10 @ 21:42:50
URL: http://alexaka.blogg.se



Yrsa - Wild Hoofbeats

Ja enligt mig är det a och o, att hästen flyttar undan för en själv. Sen har jag såklart ingen koll om hon gör det för dom andra, men för mig behöver jag oftast peka på ex. rumpan för att hon ska ta ett kliv åt sidan. Inte alltid men ofta.
Det är något man får träna in, eftersom hästen är skapt för att gå emot tryck och inte efter.
Men fy vilken smäll, hoppas det blir bättre snart!

2014-06-11 @ 13:42:52
URL: http://wildhoofbeats.se



Jennifer

Nu vet jag ju inte vilken utav de 4 alternativa hästarna det var. Men till min egna uppfattning och som jag har sett så kan en hästägare mycket väl ha en häst som visar respekt och flyttar sig för tryck och tillsägelser osv. Men det behöver inte betyda att hästen automatisk gör det mot andra, kommer de en "ny" människa och ber om samma sak men som hästen själv inte ser sig underlägen så kanske inte hästen visar hänsyn. Hästar testar ju gränserna hos varenda individ, både häst och människa. Så en häst kan flytta sig för en del hästar och människor medans den inte gör det för andra helt beroende på vart den tror sig vara i rangordningen.
Hoppas du förstod min förklaring utan att göra den flera kilometer lång ;) Vilket fall så var det ju oturligt det som hänt och att det skulle bli som det blev. =/
Du får vila upp dig i helgen med massa härlig fjälluft! =D

Svar: Absolut, men med tanke på de varningar jag gjorde så bör de ha flyttat på sig. Ja då svullnaden har gått ner en del och det är inget jag lider av, det var mest just för stunden det gjorde ont, min migrän är tio gånger värre :P
mittangsull.blogg.se

2014-06-11 @ 21:29:06




Kommentera inlägget här:

Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Kom ihåg mig?