Fifan utvecklas

Åh! Underbara dagar den här helgen! Igår fick Fifan och Elmo känna på livet, de fick klättra en bra bit. Ja, Fifan fick både klättra och dra mig i vagn, uppför en bit på en skogsväg. Elmo hängde med men lade sig ofta i de små bäckar som rann bredvid vägen, varmt och jobbigt, men roligt de hade vi alla tre, och jag var väl den som njöt allra bäst! Gud vad Fifan får ta i med sina muskler och dra oss fram, otroligt nyttigt! Körningen har gett ett väldigt resultat, bättre än förväntat faktiskt. Jag varierar träningen även framför vagn. Ena gången blir det mer klättring på schemat, andra gången mer galopp och trav där jag antingen tränar enbart fart och energi eller kortare tempo med styrka. Ut i skogen, eller ner på strandvägen, kortare sträckor eller längre sträckor genom byarna. Även om vi enbart kört just nu så varierar vi passen otroligt mycket.
 
Idag tog vi en längre sträcka genom grannbyn och med husse på släp. Då blir det oftast lite mer att dra för Fifan, hon får jobba på lite mer. Och idag syntes det extra tydligt vad körningen har gett för resultat. Hon använder rygg och rumpa mycket bättre nu, galoppen och traven börjar bli finare och hon har lättare för att trava nerför, förr gick det inte alls, inte ens med mig på ryggen, och nu travar hon nerför med vagn med två tjockisar i, det är verkligen en utveckling. Idag var hon otroligt duktig på att använda just bakpartiet, hon gick sakta och fint nerför, bromsade med sin bakkärra och höll kvar den fina gungiga takten. Förut har hon haft väldigt bråttom nerför, blivit lite passtaktig och tappat balans, och det blir ett väldigt tryck för dom baktill med vagn, jag minns Fifa gick ner på knä ibland under den första tiden jag började köra henne, vissa gången var backarna så branta så jag gick ner med henne, och idag har hon både mig och husse i vagn och smyger sakta nerför (händer att vi fuskar ibland) men det är verkligen en stor förändring.
 
Hon har fått mycket muskler, och rejäla vid bogbladen, haha hon kommer se ut som en biff innan sommaren tar slut ;) Till helgen far jag och husse till fjällstugan med Fifan som var bestämt sedan länge. Gud vad jag längtar! Ska bli underbart och jag lovar att fota massor!
 
 
 





Kommentarer
Tessan

Sv: ja han är hingst :) 5 år men inte färdiginriden :)

Svar: Görflott!!!
mittangsull.blogg.se

2014-06-09 @ 11:53:13
URL: http://Thereseflodin.blogg.se




Kommentera inlägget här:

Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Kom ihåg mig?