Första turen med skor

Det har blivit en stor skillnad sedan Kaera fick skor. Jag tog med henne på en kort sväng med Fifa och vagn nere på strandvägen igår (väldigt mjuk och fin sandunderlag) ååååh vad fin min häst är alltså! Gah! Hon är så frän att titta på, så mäktig liksom.. eller kan det vara att jag är så van att se Fifa, den där grisepassaren? Haha, kanske, men det spelar ingen roll, jag smälter som smör när jag tittar på min bebishäst. Hon har sån stor, stark och fin trav, och snabbt kan hon trava också. Och galoppen, jättefin takt, luftig och man får liksom en storhäst känsla när man tittar på henne.
 
 
Dock tog jag ut henne idag igen på vanliga grusvägen, men det gick inte alls bra, hon ömma och ville inte springa. Lillgumman min, det blir till att få dit skor bak, men hovis kunde inte komma förrän om en månad typ.. EN MÅNAD? Jisses jag har typ väntat halva sommaren på att få ta ut Kaera, nej jag måste flirta med någon så hon får skor snabbt. Jag upptäckte även idag att hon fått sig en spark ovanför höger framknä, det syns en tydlig svullnad och reva, så ömfotad plus en säkerligen ömhet i ena benet ingen bra kombination.
 
 
 
Det jag tycker är mest spännande det är ju framtiden, hur Kaera kommer röra sig med mer muskler, balans och kondis, när hon blivit mer riden och tränad. Nu vet inte jag om det kommer bli samma sak för Kaera som det blev för Fifan, men Fifan hon rörde sig hemskt tråkigt när jag köpte henne men blev finare med mer tränng.  Från början blev det sällan trav, och när den föll in var den väl inte den flottaste. Både galoppen och skritten var passtaktig och grisepass var ju en favorit (vilket även slängs in idag då och då) nu pratar jag om den fria rörelsen i hagen. Hon var helt enkelt väldigt huller om bullet tråkpuppa, men, ju mer jag red och tränade henne dessto finare naturliga rörelser fick hon. Det blev en STOR skillnad hur hon rörde sig i hagen. Även om hon inte är den flottaste hästen att titta på idag så är det en helt annan häst med ett helt annat rörelsemönster. DÄRFÖR tycker jag det ska bli väldigt intressant att se hur min minsting kommer utvecklas med träning, då hon hitills (tycker jag) utvecklats mycket i sitt rörelsemönster på bara ett år. Man vet aldrig men jag tror faktiskt att hon kan utvecklas ännu mer ju starkare och mer balanserad hon blir. Nu är hon ju egentligen bara en ranglig bebis, ska vara i alla fall, och ändå, ÄNDÅ rör hon sig säkrare, smidigare, stadigare och större än vad Fifa gör idag. 
 
 





Kommentarer
Marie

Låter tråkigt att hon ska behöva vara så öm..! :( Har du några teorier på varför? Kan det vara sockret som försvagat lamellerna? Eller är det sultrycket som ger ömhet? Ingen röta?

Svar: Nja alltså hon är väl helt enkelt öm barfota mot grus, tror inte det är något fel på henne, Fifa är ju också väldigt ömfotad och även min travare. Men så fort hon får skor bak tror jag det blir bra :)
mittangsull.blogg.se

2014-07-06 @ 11:17:20
URL: http://kusken.vimeddjur.se



Jenny

Vad trist att hon ömmade bak också. Och en månad låter verkligen länge, populär hovis eller?
Hon kommer bergis bli ännu flottare med mer träning, de flesta hästar snyggar ju till sig rejält gångartsmässigt när de har muskler och kondition. Ska bli spännande att se hur Kaera utvecklas.

Svar: Nja hovis har semester, men hon kommer om en vecka, ja får väl stå ut, o andra sidan kan ja ändå inte ta ut Kaera som handhäst nu när Fifan är borta. Ja det ska bli superintressant att se hur hon utvecklas :)! Hur går det med fölis då?
mittangsull.blogg.se

2014-07-06 @ 12:27:06
URL: http://videungens.wordpress.com



Alexandra

Tror att hon kommer bli superfin. :)

Svar: Ja hoppas hoppas :)
mittangsull.blogg.se

2014-07-06 @ 12:50:01
URL: http://alexaka.blogg.se




Kommentera inlägget här:

Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Kom ihåg mig?