Hos veterinären

Jag mår inge vidare så ska snart lägga mig under täcket igen. Men jag kände att jag ville uppdatera lite här inne om dagen medan det fortfarande är fräscht.
 
Som sagt har jag tyckte Fifa kännts konstig, i ridningen arbetar hon inte korrekt och speciellt inte i tölt och skritt. Tölten har ju varit våran grej förut men den har blivit jätte tråkigt, hon kan varken paddla på i stora rörelser, långa steg eller snabbt, det blir en kort stel svag tölt. Skritten där har hon ju mest sänkt ryggen. Traven och galoppen har varit ok. Jag har länge länge trott att det är samma ländmuskel (höger) som spökar, tycker hon skjuter upp den ordentligt, och jag har ju tidigare visat detta på bild. Sen har vi tänderna, hon har ju blött ur munnen två gånger och jag har varit så fundersam för inte har jag tagit i henne så värst mycket, faktiskt mindre på sista tiden, så där har jag varit lur på om det är några tänder som spökar. Dessutom har hon varit så grinig ett bra tag,
 
Eftersom min finka äntligen är fixad och påställd var det bara att fara ner till kliniken med min lilla häst. Dock mådde jag jätte jätte dåligt och hade haft en tuff natt, men jag kände att jag måste försöka hålla ut och hjälpa Fifan nu. Så in i finkan och iväg. Per kände igen oss direkt och han kom ihåg allt om Fifas krumbukter och historia. Det första vi gjorde var att skritta längs en korridor där Per tittade på hennes rörelsemönster. Sedan gjorde vi samma sak i trav. När vi trallat klart i korridoren sa han med stor säkerhet att han såg var felet satt : Höger länd/kors. Han förklarade att hon skjuter upp den sidan och liksom rör sig inte symetriskt. Han sa att detta syntes väldigt tydligt, dessutom erkände han att så fort jag visade henne i skritt tänkte han för sig själv "åh herregud hur skall detta se ut i trav!" då han såg en sådan tydlig "rörelsestörning" men faktum är att hon såg bättre ut i traven och med detta förklarade han att hästarna rör höfterna olika i de olika gångarterna. De rör mer fram och tillbaka i höfterna i skritten än vad de behöver göra i traven och därför syns det mer i skritt. Här klingar det återigen bra på min beskrivning då jag tycker tölten och skritten har varit riktigt dålig - och dessa gångarter har ju samma rörelsemönster, så det är ju inte så konstigt.
 
Så det blev till att droga ner min lilla häst och köra shockwave på detta område. Sedan blev det tre olika muskelavslappnande sprutor. Per trodde på den här behandlingen och det gjorde även jag, det kändes så himla skönt i hjärtat att allt jag kännt och där jag trodde felet satt var korrekt. Skönt i mammahjärtat. Men jag känner ju den här hästen i minsta detalj, jag vet direkt när något är fel. Om två veckor skall vi på återbesök. Så det blir fyra dagars vila för Fifa och resten promenader med massage och stretch. Det passar ju mig utmärkt, för som jag är nu klarar jag inte av att rida, så den planen var ju ypperlig. Idag höll jag till och med på att svimma där mitt i allt så jag fick sätta mig på golvet, tur att dom på kliniken är så gulliga. Egentligen hade jag inte ork nog att fara iväg idag då jag är så pass dålig, men jag kände att jag ville få detta gjort nu, så slipper jag ju fundera något mera på detta.
 
Så ville jag såklart att han skulle kolla tänderna också då jag misstänkte något tok. Jajjamenjsan, hon hade vassa kindtänder på båda sidorna, jag fick själv känna och det gick inte att undvika. Så det var bara att raspa och sedan var det lent som en babystjärt. FAAN vad härligt att jag har kännt och trott rätt hela tiden, fatta vilken skön känsla att få den bekräftat men också att det VAR något fel på min häst, nu kan det ju bara bli bättre, oooh vad jag längtar tills jag får börja arbeta henne igen, det här kommer ju bli bra det! Så har jag ju min egna finka nu också så det är ju bara att fara överallt vart jag vill när jag vill. Martin tycker vi ska sälja den och köpa en bättre boggie vagn istället haha han är så gullig han, men det känner jag mig inte alls stressad med, nu har jag ju en finka i alla fall och det känns toppen! Vi får förnya oss senare, nu vill jag bara kunna ta mig någonstans :)
 
 
 





Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Kom ihåg mig?