Presentation

En presentation kanske vore på sin höjd då nya läsare har dykt in här i bloggen. Vad kul! Ska försöka kortfatta mig så gott det går :)
 
Gården/Företaget
 
Vi bor på en stor gård i mitten av Sverige, jag och min sambo. Just vi två bor nu i en liten villa precis bredvid familjens gård och det är alltså min sambos familj/släkte. På gården ägs två hus varav svärföräldrarna bor i det största, sambons bror i nästa och så vi som hyr en villa som gränsar till släktets gård. Här bedrivs ett mindre jordbruk av min sambo som för stunden bara växer. Det odlas då spannmål och hö. Vi har även börjat med köttdjur och där tanken är att ha en mindre grupp dikor. Just nu finns nio kvigor på lösdriftet varav fem är betäckt. Familjen äger även en del skog och där intresset skapade en egen skotar/ skördargrupp som min sambos bror ansvarar över. Det största som drivs i familjen är timmeråkeriet där man har åtta bilar varav sju med uppdrag, totalt har de tjugo fasta anställda och fyra timanställda. Timmeråkeriet drivs av svärfar (som grundade detta) och min sambo som ska ta över det helt inom snar framtid.
 
 
Djuren
 
På gården har vi som sagt nio kvigor för tillfället där påök kommer till sommaren. Vi har även tre hästar, en pensionerad travhäst Bitter, och de två islandshästarna Fifa och Kaera. Fifa har varit på besök hos en hingst i sommar så förmodligen blir det även påök där om ett par månader. Kaera är ynglingen av hästflocken med jättefin stam och flotta rörelser som jag ska satsa lite extra på är det tänkt. Vi har också våran älskade isländska fårhund Elmo som liksom blir den dyrbaraste av alla djuren. En katt har vi även tagit emot i vårat hus som förmodligen blev lämnad då hon var tam när hon sökte sig hit, henne kallar vi kattmamma. 
 
 
Familjen
 
Det är för tillfället jag (25) och min sambo (24) plus våra älskade djur som är hela familjen, men även vi ska få påök till våren. Det väntas en liten bebis i slutet av mars. Vi vet inte om det blir  en flicka eller pojke, det får bli en överraskning på förlossningen. 
 
 





Kommentarer
Agnetha

Vilken trevlig presentation!
En närgången fråga men, ni har inte funderat på att gifta er? ;)

Men påök. haha, vad är det för ord?? ;-D

Svar: Njaaa det där med giftemål har jag aldrig liksom drömt om, och jag känner mig alldeles för ung för det ^^ Det ska vara för efternamnet då haha. Men skulle han fria så säger jag inte nej :) Men nja giftermål är lite överskattat enligt mig ^^
Påök= Påökning= mer lön, en ny familjemedlem, osv :)
mittangsull.blogg.se

2014-12-31 @ 09:31:48



Tove

Kul läsning, låter superhärligt! Och såå spännande med bebisen, har du på känn vad det blir? :)

Svar: Från början trodde ja det var en pojke, som alla andra också tror :) Men alltså ne jag vet inte alls, fast ja skulle nog bli mer överraskad om det kom en liten tjej men det är väl för att man varit inställd på pojke och för att alla andra tror stenhårt på det ;)
mittangsull.blogg.se

2015-01-01 @ 17:47:57
URL: http://larssontove.blogg.se




Kommentera inlägget här:

Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Kom ihåg mig?