Film: Utan träns andra gången

LÄS. 
 
Jag tycker det är bra att man läser inlägget innan man ser filmen, och det gäller alla inlägg med filmer eftersom man inte alltid kan prata för sig själv på själva filmklippet. Jag vill gärna förklara lite hur jag tänker och tycker kring det vi gör, lika som jag vill förklara i trickklippen.
 
Ånej. Jag hade skrivit ett jättelångt inlägg om filmen. Suck. Orka skriva om? Aja försöker sammanfatta det lite snabbt. Det här är alltså filmen från igår när jag rider Fifa utan träns för andra gången och dessutom utomhus. Sist var det som sagt i ridhuset och det är ju lite lättare när man har väggarna om sig. Så nu blev det en större utmaning och dessutom på "nytt" ställe. 
 
Det jag gör nu är att jag visar lite fails. Jag känner inte för att klippa bort alla "misstag" eller när det inte går på topp, för så funkar det inte i verkligheten heller. Ridning är svårt och trots att jag och Fifa har en väldigt fin kontakt till varandra så brister kommunikationen ibland. Hon med en egen vilja, jag som kan bli otydlig, sitta fel eller tappa ridning. Så jag vill visa verkligheten. Jag är en vanlig amatör ryttare som många andra. Det är ungefär två år nu sedan jag började träna/utbilda Fifa, och ska man titta bakåt så har vi ju kommit en väldigt bra bit fram, och med tanke på alla våra motgångar under vägen. Dock är jag en människa som ställer otroligt höga krav på mig själv, ibland blir jag lite blind på hur vi faktiskt har utvecklats, men jag vill bli bättre hela tiden, jag nöjer mig sällan med mig själv.
 
Nåja, att rida utan träns ger ju som sagt ett bra kvitto på hur man verkligen rider med sin kropp. Säte, vikter, skänklar och röst, och dessutom visar det sig rätt tydligt hur kommunikationen är med sin häst. När jag rider utan träns vill jag främst träna på kommunikationen mellan mig och Fifa, men även cheka av min ridning. Här kan jag inte fuska lika lätt och jag måste verkligen rida med min kropp, dessutom upptäcker man ganska mycket om sig själv när tränset åker av, man får en klarare kroppsuppfattning tycker jag. Hur Fifa går lägger jag inte så stor vikt på, så länge hon är avslappnad och lyssnar så nöjer jag mig. Jag anser att en bra kommunikation till sin häst är en lika viktig del för att utvecklas i ridningen. 
 
Tyvärr fick jag inte med alla klipp, filerna med töltklippen är tydligen sönder, förstår inte vad min kamera gör?? Men jag fick med lite tölt precis i början när vi ska testa. Så lite tölt är med! I höger varv sliter jag som ett djur, eftersom hon är sne i korset så slänger hon gärna mig mot vänster sida, så jag hamnar lite fel i sadeln emellanåt och genast blir det mycket svårare. Sedan är hon svårare att rida i höger varv men jag tycker hon är duktig. Mer träning på det här så! Enjoy! Kolla i HD.
 





Kommentarer
Erika Pettersson

Va duktiga ni är. :)

Svar: Tack Erika ;) Med lite träning så ska vi nog få bukt på det där:)
mittangsull.blogg.se

2014-04-07 @ 17:41:00
URL: http://erikapettersson.webblogg.se/



Linnea

Ååå vad glad jag blev idag när jag (lite sent har jag förstått) upptäckte att du låst upp bloggen! Så mycket eftermiddagsläsning, har inte gjort nästan något av vad jag skulle för det var så mycket att ta igen av dig och dina goa tjejer! Nu är jag ikapp, så bara att uppdatera mera ;-)

Svar: Vad kul att höra Linnea:D! Såna ord blir man alldeles varm av! Jätteroligt att du tycker det. Haha ja då hade du en del att läsa ;)
mittangsull.blogg.se

2014-04-07 @ 18:29:20



erica

Ser ju jättebra ut tkr jag :-)

Svar: Tack:) Om inte annat är det jäkligt roligt iaf :)
mittangsull.blogg.se

2014-04-08 @ 06:00:59
URL: http://solliljans.blogg.se



erica

Ja fast det ser bra ut ovkså hihi

Svar: ;)haha! Hur går det för dig och dina hästar då? Hade de rymt till andra sidan hagen häromdagen:P?
mittangsull.blogg.se

2014-04-08 @ 16:22:31
URL: http://solliljans.blogg.se




Kommentera inlägget här:

Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Kom ihåg mig?