Det bara brast för mig..

Nu har allt brakat lös. Idag strömmade tårarna ner för mina kinder när jag red hem. Jag var så ledsen och så arg. Inte på min lilla Fifa, men på allt tok som blivit av denna helg. Ritten idag blev bara resulterat med en spänd motig häst med sänkt rygg, glädjen var borta, harmonin var borta, vårat fina samspel var borta, allt var borta. Allt det fina vi har kämpat med och byggt upp sedan behandlingen var som bortblåst. Tölten som jag äntligen fått henne att finna glädjen till igen, den var hemsk, hon tappade allt självförtroende, jag tappade allt självförtroende och det hela var bara en kaotisk sorglig dag.
 
Ångrar jag helgen? På ett sätt gör jag det, jag tror att det blev ett alldeles för stort hopp på kravnivån. Med tanke på att Fifa har utvecklats framåt vid varje vecka så har min upplagda plan varit bra. Min häst har varit som bortblåst under hela vinterhalvåret. Hon har varit grinig, seg, trött, svankig, orena gångarter, hård i mun och väldigt tillbakadragen. Tölten var bara rena passtokeriet med noll fart, noll energi och rörelse, med just den har vi tagit det jätteförsiktigt med och rätt så kravlöst med tanke på hur det har varit, och nu när den väl har börjat komma tillbaka, när den börjat hamna på rätt spår så blir allt kalabalik.
 
Jag grinade och grinade, ringde Martin förtvivlat när jag gick hem med min häst. Det kändes som att jag hade förstört henne totalt när jag försökt rida henne som jag fick träna under helgen. Jag var så ledsen för jag kände mig så elak mot Fifa, jag som äntligen äntligen hade fått tillbaka hennes självförtroende och glädje - och så sänker jag henne på det här viset? Det blev väl inte bättre för att mitt självförtronde hade rasat sedan igår, men magen sa att det här var inte riktigt rätt, vi gick lite för fort fram och fokuserade på fel saker just nu. Det viktigaste för mig är att hon finner glädje, energi och harmoni i det vi gör. Och min häst har verkligen förändrats sedan efter behandlingen och vecka efter vecka med vår träning. Hon har rört sig finare och finare i bara hagen och ser både gladare och trevligare ut. Och nu känns det som att allt är förstört.  Jag känner mig helt förkrossad, och vet inte längre om jag vill anmäla mig till någon tävling, för det här känns inte bra. Våran lekfulla och fina glädje tillsammans, den roliga stunden och fina kommunikationen vi har haft den försvann. Och jag vet att magkänslan är den man ska gå efter, men det gjorde jag inte denna gången, och det har hänt förut att jag inte ha gått efter magkänslan vilket jag skulle ha gjort då med. Varför lär jag mig aldrig? Jag känner ju min häst bäst och i slutändan är det ju ändå upp till mig.
 
Jag vet vad vi bör träna på och jag vet vilka som är våra svaga men även starka sidor, eller tror jag i alla fall för efter dessa dagar känner jag mig som världens sämsta ryttare faktiskt. Jag tror mindre på mig själv nu.  Jag vill få konstruktiv kritik, jag vill höra vad vi bör träna på men även vad vi gör bra, ja vad som är våra starkare och svagare sidor. Och just nu har jag börjat tvivla på mig själv, att jag har gjort fel, men o andra sidan, hur kan jag tänka fel när Fifa har utvecklats åt rätt håll sedan behandlingen? Då kan jag inte ha gjort så hemskt fel? Men så har jag intalat mig nu, jag har intalat mig att jag inte duger, att vi inte duger. Det är ju sorligt att behöva känna så.
 
Ja jag är riktigt nedstämd, jag känner mig oschyst mot min häst. Hur fasen ska vi komma tillbaka igen och speciellt fram till tävlingen? Det är därför jag känner lite att jag inte vill ställa upp. Min lilla Fifa. Våra soliga glittrande dagar, hur kunde jag förstöra?
 
 
 





Kommentarer
erica

Vet du... det är tråkigt att du känner som du gör och att du tkr att din häst är förstörd men jag tror att... försök äceb fast de är svårt att glömma helgen och försök fortsätta med de du gjorde innan och din plan.. backa några steg.. rid ut och ha kul med fifa igen och fin glädjen och sedan kör du ditt race igen som du känner funkar och passar er. Jag har alltid haft dålig självförtroende i ridning, jag har aldrig kännt som du gjort förut att du kan osv.. men jag nöter på ändå och försöker att få bättre självförtroende :-) Du får bygga upp de igen! För innerst inne vet du ju att du kan! Strunta i tävlingen nu om fifa inte är redo just nu.. det blir nog bara stressigt.. Utan ta det i lugn och ro att finna glädje och självkänsla.. Rid helt kravlöst med mig nån dag och bara tjoa tjima :-)

Svar: Tack Erica för ditt pepptalk idag :) Det är bra att vi har varandra, vi amatör ryttare, som kan stötta o peppa :) Och du, fan vad fin Bjartur börjar bli alltså, du red han skitfint idag!! <3 Jag tror det kommer gå great för er på tävlingen, idag såg han riktigt flott ut!
mittangsull.blogg.se

2014-04-20 @ 19:17:47
URL: http://isbrudarna.blogg.se



erica

Brinn historia brinn! Igår var igår och idag var idag.. Imorgon tar du nya tag, acceptera hur läget är just nu och arbeta dig mot toppen igen!

2014-04-20 @ 19:19:58
URL: http://isbrudarna.blogg.se



Jossan

Släpp kraven. Ha kul! Det är mitt bästa råd. Jag och Herkules har också haft en såndär svacka. Jag släppte alla krav och hittade lyckan i busiga uteritter istället. Det funkade för oss att lägga träningen på hyllan och känns det sådär ska ni ju antingen åka på tävling bara för att ha kul och leka annars inte åka alls tycker jag!

Slå en pling om du vill ha lite pepping. Du vet vart jag finns!! ♥

Svar: Tack Jossan :) Du är go du! Vi måste träffas snart igen!! Ska du anmäla dig till tävlingen:)? Ja som längtat i ett helt år, och så kanske det inte blir nått alls :( Vet du om nån annan tävling framöver inte allt för långt bort? Om man nu olyckligtvis inte skulle vara med i timrå.
mittangsull.blogg.se

2014-04-20 @ 20:47:05
URL: http://isbitarna.se



Erika Pettersson

Nej vad tråkigt, men du vet som man säger; man måste ha lite motgångar för att nå framgångar.

Ni lär komma tillbaka, men kanske behöver som hon över skrev med släppa kraven lite och ut o lek i skogen. ;)

Svar: Ja, jag tror det främsta är att JAG ska hitta tillbaka, jag kanske behöver fara till en tränare som kan puscha mig och intala mig att jag kan. Men nu ska Fifan få vila lite, tror jag blir bra både för henne o mig, men kommer sakna rida skrutt även om det bara handlar om två dagar haha
!
mittangsull.blogg.se

2014-04-21 @ 11:37:12
URL: http://erikapettersson.webblogg.se/



Jossan

Ja gud det måste vi! Det var alldeles för längesedan, du MÅSTE hojta om du ska in till stan! ;)

Japp jag ska anmäla mig, oklart om lör eller sön än dock.. haha! :D

Jodå, Gyda i Sandviken har i slutet av Maj, kanske vi kan samåka? Jag vill åka men lättare att samåka med någon, billigare också! :D

Svar: Åh det lät ju inte så dumt, kanske man slipper stressa ihjäl sig för timrås tävling o åka till Gnyfaris:P? Ja det är inte omöjligt:D!!
Haha ska till stan just nu faktiskt men hinner tyvärr inte träffas då sambo ska ner för arbetet lite snabbt, men nu finns det inte utrymme för mer väntan, nu ska vi träffs ;)
mittangsull.blogg.se

2014-04-22 @ 09:36:48
URL: http://Isbitarna.se




Kommentera inlägget här:

Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Kom ihåg mig?