Fri tillgång?

Jag tycker nästan det är självklart att lilla Kaera ska ha fri tillgång på hö. Hon är liten och ska växa och bli stor. Just nu går hon och Sollilja i en egen hage mittemot stora sommarhagen. I den hagen står en höbal som de kan mumsa fritt på och där står mesta dels av dygnet när jag inte låter de gå med de andra över nätterna eller några timmar om dagen då och då. Bitter är en häst som behöver äta mycket och har hitills också fått gått på fri tillgång så gott det går under alla år jag haft honom, han blir aldrig tjock, han är så fin i hullet, finast av de alla <3
 
Fifa däremot.. tittar hon på mat så bang! Det går INTE. Stackarn, hon står och stirrar på de två små surt tvärsöver vägen där de mumsar hö bäst de vill. Jag tror inte hon är så glad över det, men det finns inte på världskartan att hon kan gå där, och absolut inte som hon börjat se ut nu, finns gott om hull med andra ord nu när hon är avställd och hennes enda uppgift på dagen är att äta :) Jag säger då det - Ponnysar!
 
Hur fodrar ni era unghästar? Går de på fritillgång?
 
 

Kommentarer
Titti

Jajamen! Det är synd de stora ska glupa i sig. De får vacker doserat i sina nät...

2013-10-08 @ 07:00:30
URL: http://livetpavischan.blogg.seIda Klausner

Ja Thengill har alltid fått fri tillgång under sin uppväxt, och jag vill gärna ha det till Eitill också. Men nu behöver jag begränsa ätandet hos Tåtte och Thengill så vi får se hur jag gör. :/

2013-10-08 @ 09:10:07
URL: http://idaklausner.blogg.seAgnetha

Jag gav fri tillgång till mina unghästar. Jag hoppas att W ska kunna stå med slow feeding nät i vinter ....

2013-10-08 @ 09:18:53
URL: http://agnethagothe.seRebecca

Jag tycker det är en självklarhet att unghästen ska få fri tillgång. Det är just därför jag har mina hästar på två olika ställen- då unghästen måste få fri tillgång för att kunna växa till sig osv, och tävlingshästen får inte bli tjock- och utfodras varje dag :)

Nästa år efter vintern tänkte jag ta "hem" lilla Myrja till Nótt. Något jag tycker är viktigt när hästen ska ridas in är att den inte ser ut som en stor fet klump- då blir det bara ännu jobbigare och ha en ryttare på ryggen för första gången ;) haha

Svar: Ja men eller hur :) De ska växa och då behöver de få i sig så mycket det bara kan. Och absolut bör de ha ett lagomt hull och inte vara klumpig vid inridning..
mittangsull.blogg.se

2013-10-08 @ 10:39:48
URL: http://rebmj.blogg.seErika Pettersson

Jag hoppas inte Raski kommer bli smällfet när hon får tillgång på mat.

nu går dom enbart på gräs ännu.
men snart dags att ställa ut en höbal åt dom oxå.

Svar: Huuh ja du ska vara glad om din ponnyplutt kan gå på fri tillgång:), jisses det är svårt att kunna ha ponnys på fri tillgång om de nu inte rids jävligt intensivt, men ja rider Fifa ganska "hårt" och mycket och inte tycker ja att hon kan gå på fri tillgång ändå..ponnysar säger jag bara!!
mittangsull.blogg.se

2013-10-08 @ 12:49:42
URL: http://erikapettersson.webblogg.se/Annica

Den med de vita strumporna är ju min Mimir :) Senaste gången han låg på annons var minst 1,5 år sedan.

Svar: Jajamensan :) Ja känner igen han så väl och jag vet att ja sett en brun häst med såna vita strumpor, tror inte det är så många som har så :) Kanske var det så länge sedan jag såg han på annons!
mittangsull.blogg.se

2013-10-08 @ 13:28:47
URL: http://annicajaktlund.comMikaela

Gaefa har hittills gått på fri tillgång men har nu kommit hem och håller på att "slussa" över henne till att inte få fri tillgång. Hon är nu 3,5år och ska ridas in till våren och då vill jag inte att hon ska vara för tjock.

Svar: Jajamensan, hon har åldern inne för att bli på allvar med andra ord ;)
mittangsull.blogg.se

2013-10-08 @ 16:31:49
URL: http://svippostina.blogg.sejosefin

Jag har alltid mina hästar på fri tillgång oavsett ålder.. Nu har jag ingen ponny längre som riskerar att bli för fet, men då kan man ju begränsa höet/ensilaget och ge fri tillgång på halm av bra kvalite! Det blir så mycket lugnare och trevligare i hagarna när hästarna kan äta när dom själva vill, inget slagsmål om maten och ingen stress i väntan på att det ska komma mat snart! Den ena travaren jag har var så stressad av att vakta maten när jag fick henne så hon hann inte få i sig något själv bara för att hon skulle se till så att ingen annan fick! Men tillslut ramlade poletten ner och hon förstog att maten står där HELA tiden, så då kunde hon släppa det och äta klokt:)

Svar: Jajamesan :) Ja men så länge dom inte blir tjocka så är ju det kaaanoon, det bästa är ju att de går enbart på grovfoder om de kan och kan tugga när de vill just för magsyran. Så synd att min ena islänning inte kan gå på fri tillgång =/
mittangsull.blogg.se

2013-10-08 @ 17:24:03
URL: http://noriffraff.blogg.seemma

Hej!
Var jag som skrev att min häst får hö i slow feeding nät i en automatisk utfodrare 6 ggr om dagen. Såg att du svarat på min kommentar men kan tyvärr inte se den=( Så du får gärna skriva den igen här. Mvh emma

Svar: Hmm undra vad det var för svar haha, måste fundera lite på det. ;) Eller jooo.. kanske, undra om ja inte frågade om alla andra unghästar som gick tillsammans med din häst var runda och "bukiga"?
mittangsull.blogg.se

2013-10-08 @ 20:47:06Erika Pettersson

SV:
Återstår att se om det fungerar vet inte vad jag annars gör.
Hon trivs ju inte med o stå inne mellan 16.00 ca och 9.00 :/

Men dom har pratat om sånt där småmaskigt hönät så hoppas verkligen dom har de på rundbalarna då kanske de kommer underlätta sen ska ju Raski ridas en hel del. :)

2013-10-13 @ 17:52:08
URL: http://erikapettersson.webblogg.se/emma palmqvist

Ok:) de andra hästarna är vuxna hästar. Och de är lite tjocka efter betet men inte lika runda som min tvååring. Mvh emma

2013-10-13 @ 18:54:21
Kommentera inlägget här:

Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Kom ihåg mig?