Dissar flugtäcken

B som i Bitter har fått sig ett nytt eksemtäcke. Nej han har ingen eksem och kliar sig faktiskt inget utöver det ovanliga, men kusarna verkar förfölja honom och han blir ganska angripen. Väldigt biten på bogen och under skapet, jag ser på honom att han blir väldigt irriterad, stackarn. Jag skaffade mig ett flugtäcke åt honom för ett par år sedan men jag tyckte det satt som skiten, sedan täcker det inte över hela kroppen, oftast är det glipande hål kring bog och hals, där han blir som mest angripen. Dessutom drogs det bara bakåt så det tryckte framtill, gav skav och magplattan var inget att hurra för. Ärligt talat såg det inte bekvämt ut att bära det och det verkade ändå inte skydda helt.
 
Så jag for och köpte mig ett eksemtäcke och det sitter ju som en smäck, täcker överallt, formar sig kring hästen och sitter där det ska. Detta är andra sommaren han går med eksemtäcke och jag ser ju en ofantlig skillnad, går han med täcket då han ska göra det är han så fin kring hela kroppen, det är väl skapet som man får smörja och skydda mer med medel, men annars är han så fin och han verkar absolut inte störa sig lika mycket längre av kusarna.
 
När jag far förbi sommarhagar och ser alla de hästar och ponnysar med flugtäcken funderar jag alltid varför man inte väljer ett eksemtäcke istället? Det skyddar mer, sitter bättre och är tunnare. Flugtäcken ratar jag helt bort idag, jag tycker mig det aldrig har suttit bra på någon häst jag haft och skyddet har inte varit det bästa. Jag hurrar för eksemtäckena de borde nyttjas av flera även om hästen i fråga inte har eksem.
 
Bitter med sitt helt nya eksemtäcke från börjes som var över förväntan, helt klart bättre än de på hööks :) Men hade jag en eksemhäst hade jag valt boett, det är dom värd när dom har den sommarplågan!
 
 





Kommentarer
Mikaela

Det har jag också funderat över.. Kanske kan det vara så att man inte är så insatt och då tror att eksemtäckena inte andas?

2013-06-13 @ 18:42:38
URL: http://svippostina.blogg.se



Tove

De exemtäcken jag har sett tycker jag verkar tjockare och tätare än mitt flugtäcke. Men det kanske inte gäller alla..
Jag har bucas flugtäcke. Det är tunnt, andas väldigt bra, reflekterar bort sol (silverfärgat) och sitter runt hela hästens kropp, som ett exemtäcke :)
http://raudur.blogg.se/2012/may/onsdag.html#comment

2013-06-13 @ 20:51:57
URL: http://raudur.blogg.se



Tove

Eksem*

2013-06-13 @ 20:53:15
URL: http://raudur.blogg.se



Erika Pettersson

Raski har börjat kli sig i år igen. :/
Fundrar på eksem täcke för hon blir oxå biten en hel del o odjuren dras liksom till henne.

Men vet hur täcket är om de exempelvis regnar.
Torkar de fort osv, eftersom jag bor så långt i från stallet, jobbar mycket nu kanske jag inte kan åka ut och ta av täcket efter en natts regn på morgonen. :/

Så de är därför jag inte velat lägga på något ännu.
Flugtäckena som torkar ju jätte fort.
Men som du säger de sitter ju skit rent ut sagt på hästen.

2013-06-14 @ 11:04:04
URL: http://erikapettersson.webblogg.se/



Alice

Eksemtäcken är toppen, precis som du säger, även om hästen inte har eksem. Min Brimar är lite känslig så han göttar sig med Boett eksemtäcke! Blommigt är favoriten ;)

2013-06-14 @ 11:10:49
URL: http://vildochvacker.blogg.se



Titti

Har köpt ett till Hraffe jag med. Svarta hästar ska visst vara mer utsatta för kusar för att de ser ut som vatten. Så nu när han kliat sig lite så får han ett.

2013-06-14 @ 17:18:49
URL: http://livetpavischan.blogg.se



Elina

Jag hade också haft eksemtäcke till min importerade dam om det bara hade funnits ett med knäppning för halsen. Mitt sto är så fruktansvärt öronskygg och att då dra ett täcke över huvudet = häst i panik. Tyvärr. Men jag tycker att flugtäcket jag har till henne sitter bra ändå, visst blir det någon glipa här och där men där sprayar och smörjer jag henne. Hon är inte nå biten alls faktiskt så det funkar ju för oss! :)

2013-06-14 @ 19:51:15
URL: http://elinafs.blogg.se



Tove

Måste bara tillägga.. Jag har aldrig hört någon säga kusar om.. Ja vad är det?! Jag trodde att en kuse var en häst :D men tror inte riktigt att det är det du menar ;)
Är det flugor eller bromsar eller båda delarna? :)

2013-06-14 @ 23:00:20
URL: http://raudur.blogg.se



Paulina

Jag har haft kanonbra flugtäcken från Horseware som har funkat kanon på min gamle storhäst. Det är tunnare än eksemtäcket och det knäpptes under halsen så man inte behövde dra det över huvudet på lite skraja hästar. Det höll faktiskt bättre än sagas eksemtäcken och satt definitivt bättre - men det kostade ju också! ;) Hehe

2013-06-16 @ 10:57:20
URL: http://paulinas.se




Kommentera inlägget här:

Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Kom ihåg mig?