Projekt: Stall - Resultat!

Nu har jag tagit lite kort på stallet, hah men jag städade då inte inför korten. Jag älskar mitt stall, det är sån lyx för mig. Att ha stått utomhus med hästarna i fem år och sedan till detta, jisses. Aja kassa bilder som vanligt, får inte till det med inställningar o.s.v. Så det får helt enkelt dra ner på kvaliten, inte undra på man tröttnat lite på bloggning, fina skarpa bilder är ju liksom 90% av hela bloggnöjet.
 
Såhär ser det ut när man kommer in. Korgstolen skall spraymålas svart, det skall även upp en väggkruka där på väggen med en hängblomma.
 
 
 
 
Cykel och verktygslådor ska givet inte vara där :) Men eftersom vi inte är klar med all inredning får det vara kvar.
 
 
Under trappan finns foder och spån. Vi kommer förmodligen isolera stallgångens väggar, men det är något vi kommer göra åt i "framtiden" om det är så att ladugården blir vår.
Samt kommer jag måla trappan och allt annat trä vitt, men det tar vi tag i en annan gång.
 
 
Stallgången är väldigt stor och rymlig måste jag säga :) Som sagt allt skall vara i vitt så småningom och det kommer förmodligen bli nya hyllor, men för tillfället får det vara som det är :) Jag är supernöjd jag.
 
 
Så går vi in till stallet, det finns två dörrar in, detta är Fifas dörr, men titta där står hon ju!
Taket ser ni är inte så vackert, det är inget fel på det men det skulle behöva bytas ut och målas om, det är också något vi tar framöver. Ovanför Fifas fönster har man nyss lagat ett hål och murat om, så det ska snart målas.
 
 
Stallet är väldigt väldigt ljust, det bara skiner om det. Som ni ser har jag två sadelhängre i självaste stallet, har även en liten..bänk som jag målat vit, den går att öppna och ha lit saker i, perfekt. Ovanför den skall en prishylla skruvas upp ;) Rosetterna får jag klura ut var jag ska ha dom, på boxväggen kanske :) Hoppas på fler framöver hihi ;)
 
 
Haha ja som min Martin sa, vitt i ett stall kanske inte är det mest praktiska, det har redan hunnit blivit skitigt, men äh vitt och svart är så snyggt snyggt snyggt. Den gamla trädörren rakt fram ska målas vit, det blir nog nu någon gång i sommar, bara jag som är lite lat att måla för tillfället ;) Jag kan ju säga att jag har målat en heeel del.
 
 
 
 
På denna kala vägg till vänster kommer en hylla lite högre upp sättas dit. Här ser ni även att man kan binda upp hästen, på vintern när det är lite kallt kan det vara skönt att stå i stallet med hästen uppbunden, både för en annan och för hovslagaren. Trägolvet kommer tas bort och istället kommer cement läggas dit, men det gör vi om ladugården blir vår en dag.
 
 
Jag älskar fönstren, dom är så fina och hästarna har ju en skaplig utsikt, de går även att öppna så att de kan kika ut, fönstren är av plast.
 
 
Jag ÄLSKAR mitt stall, det är så himla mysigt och med mer lite pittinutt inredning kan det bli ännu finare, och jag lovar hästarna tycker nog det är bra skönt att få komma in. Fifa får stå i stallet minst en gång om dagen, ofta efter ett ridpass, mitt på dagen då det är bromsigt och varmt eller på nätterna. Hon trivs som fisken i vattnet och har redan fått sina rutiner, hon har sten koll på vilken hennes box är när hon får gå in till stallet lös :) När jag sedan ska hämta henne har hon då inte bråttom ut, stallet är tydligen godkänt!
 
Är ni nyfiken på hur det såg ut från början så finns en egen kategori för stallprojektet i spalten.
 





Kommentarer
Mikaela

Vad fint det blev:) Vad har du gjort boxskyltarna av? Kan man få se en "närbild"?
En sista fråga när jag ändå är i farten;) Varför är det öppet ner till mot golvet?

Svar: Haha jag fattade inte vad du mena, närbild på :)??Hmm du får nog förklara mer med golvet, menar du de små hålen :)?
mittangsull.blogg.se

2013-07-01 @ 21:24:58
URL: http://svippostina.blogg.se



Frida

Vad fint det blev! Ser så mysigt ut fast det är så vitt och ljust :)

2013-07-01 @ 22:06:34
URL: http://guffiframidfelli.blogg.se



Jenny

Superfint! Mysigt!! :)
Du, va kostade det att få plast i fönstren? Funderar på att göra det i vårt stall med.. om de inte kostar allt för mkt dvs.
Håller med, det ÄR snyggt med svart å vitt - dock inte såå praktiskt i ett stall :)
Vill oxå kunna hänga saker på boxväggarna men våra hästar norpar ALLT som finns att nå haha..

Svar: Ja ca 2000 men jag fick väl kanske ett vänskapspris på det också ;) Det är dyrare med plast än glas men väldigt smart :)
mittangsull.blogg.se

2013-07-01 @ 22:18:11
URL: http://jen81.blogg.se



Erika Pettersson

Ser hur mysigt ut som helst^^ :)

2013-07-01 @ 23:53:00
URL: http://erikapettersson.webblogg.se/



lina

Va fint! Ser verkligen luftigt och ljust ut. Älskar att det är luft mellan boxen ner till golvet, alltså att boxdörren/väggen är "upphöjd från golvet" eller vad man ska säga, om du förstår vad jag menar :P (Det var nog även det Mikaela här ovanför menade i sin kommentar)

Svar: Jaha då förstår jag :) Ja jag tycker det är mycket finare när det är öppet nertill, blir så mycket luftigare och renare på nå vis :)
mittangsull.blogg.se

2013-07-02 @ 09:18:01



Nina Liljedahl

Ojojoj vad fint ni har gjort!!! Nu får jag minsann lust att måla om delar av vårt stall. Vadförslags färg har du använt, blank eller matt?

En liten fråga om boxväggarna har jag också. Vilket mått ska det vara mellan golv och boxvägg för att det ska vara säkert så att hästen inte kan fastna om den rullar lite galet tex? Det blir säkert mycket bättre luft längs golvet i boxen när det är öppet så där, luften kan ju cirkulera fritt på ett helt annat vis då.

Svar: Hmm vad var det för färg, jag kan kolla inget jag tänkt på, ska kolla det.
Tack Nina :)!!! Det med måttet mellan vägg och golv är inget vi har mätt utan bara gått via ögat, men jag tror inte att det är någon fara :) Jag har samma i lillstallet också, tycker det är mycket trevligare och smartare att ha så :)
mittangsull.blogg.se

2013-07-02 @ 09:54:29
URL: http://stallskogalund.blogg.se



Mikaela

Aha tur det finns fler som kan förklara vad man menar:) snyggt men blir det inte "bösigt"? Att spånet åker ut i gången?
Boxskyltarna vill jag gärna se närmare på:)

Svar: Hehe ja sen blir det nå tokigt när du skriver, det blir ("bösigt") knepigt.
Nej det åker inte ut så mycket, bara när de går in och ut men jag sopar hela stallet varje gång jag mockar :) Jag tycker det är supersmidigt att bara kunna sopa tillbaka spånet, behöver inte öppna dörrarna för det heller :)

Oj jag som redigerat o tagit kort på skyltarna men tydligen glömt lägga in dom, skall göra det i ett inlägg :)
mittangsull.blogg.se

2013-07-02 @ 13:41:56
URL: http://svippostina.blogg.se



Elli

Verkligen super fint! Önskar att man själv bodde så att man kunde ha häst hemma men får titta in här och vara lite avis på dig istället ;)

2013-07-02 @ 16:17:25
URL: http://wirrie-bell.blogspot.com



Julia

Verkligen fint och gulligt!

2013-07-02 @ 20:52:34
URL: http://ohjuliet.blogg.se



Lizette

Jätte fint! Det blir väldigt ljust med vitt (även om det lätt blir skitigt).;)
Kram

2013-07-03 @ 09:54:39
URL: http://lizettepadellaro.blogg.se



Alice

Hur fint som helst!

2013-07-03 @ 15:11:09
URL: http://vildochvacker.blogg.se



Johanna

Hej! Vilket underbart stall du har och så söt häst! Jag har en överbyggd dam på 6 år och hittar inte rätt sadel. såg din kommentar på softsaddles och därför kontaktar jag dig. Är den så bra och har du märkt ngt konstigt med den eller med din häst sen du köpte den? Tror du den passar på en överbyggd häst? Vet du om man kunde ha dem även om hästen musklar om sig? Ska naturligtvis höra med återförsäljarna men vill gärna ha en opartisk bedömning. Ska fortsätta följa din blogg då den var mycket fin! Mvh Johanna

Svar: Åh förlåt att jag svarar så sent =/ Du kanske redan köpt en sadel men jag är såå nöjd med min från softsaddles. De passar de flesta hästar då de formar sig efter hästen, jag har inte haft problem med min sadel en ända gång och då har min häst format om sig flera gånger. :)
mittangsull.blogg.se

2013-07-14 @ 15:31:36




Kommentera inlägget här:

Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Kom ihåg mig?