About stretch

Jag brukar fundera lite ibland på detta med stretch. Jag själv styrketränar och är noga med stretching. När man tränar en muskel så bryter man ner den och den drar sedan ihop sig, därför är det viktigt att sträcka ut den igen annars blir muskeln kort vilket i sig inte låter som det bästa va? Detta är samma för hästarna. Risken blir att man blir osmidigare och kan till och med få problem med muskeln.
 
Jag stretchar Fifa 90% av alla ridpass. Jag varierar, ofta kör jag morotstricken i olika ställningar, och den orginella stretchen som att "dra" i benen. Jag drar även kring rygg och länd/kors samt smörjer med arnika på utvalda ställen. Jag är även noga i ridningen att hon rids lång och låg före och efter ridpassen.
 
Om jag hådtränar Fifa en dag och sedan skiter i att stretcha så kan jag få dåligt samvete, det känns liksom inte sunt i längden. `Jag tänker att: ska jag kräva så pass av min häst och anstränga hennes muskler och kräva att vi ska gå framåt i utvecklingen så må jag ju hålla efter hennes kropp också. Det tar sin lilla tid och kanske inte är det absolut roligaste, men det är det helt klart värt. Hur tänker ni kring stretch? Det jag mst funderar över är de som inte stretchar, är nyfiken på varför :P?
 
Här finns en bra sida just ang stretch
 





Kommentarer
S

Gud vilken fantastiskt fin header! Eller ja, bloggens helhet var ju fin, men speciellt headern!

2013-07-06 @ 20:10:15
URL: http://sbrever.blogg.se



Frida

Jag försöker stretcha så ofta som möjligt, men jag är rätt slarvig ändå. Efter ridning har jag alltid några äppelbitar kvar i fickan från uppsittningen så då kommer jag lätt ihåg att iallafall göra "morotstricket". Sen har ju Guffi kommit på att i bland finns det gott mellan frambenen så är man där och pillar, borstar eller smörjen dyker han ner och tittar , så han stretchar lite själv också :) Men jag borde bli bättre på det och göra det efter varje träningspass!

2013-07-06 @ 21:52:19
URL: http://guffiframidfelli.blogg.se



Amanda

Jag stretchar Froddan före och efter varje ridpass (även ibland jag inte ska rida)då hans Equiterapuet har sagt att det är bra för honom att sträcka ut sina muskler lite mer, bli av med låsningar och bara för att försöka få han lite mjukare. :) Vi försöker att förebygga mot att han inte får tillbaka sina problem med musklerna igen och detta var ett av de billigare men även bra alternativen. :)

Jag är nog duktigare att ta hand om min häst än mig själv ;)

2013-07-07 @ 14:16:51
URL: http://kraftfranisland.blogg.se



Bettinas islandshäst

Intressant! Jag är väldigt ny som isisägare och suger i mig det mesta som jag ser. Fin blogg!

Svar: Tack så hemskt mycket :D vad roligt att du skaffat islandshäst, har man väl skaffat en så är man fast :)
mittangsull.blogg.se

2013-07-15 @ 17:25:18
URL: http://bettinasislandshast.blogspot.se/




Kommentera inlägget här:

Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Kom ihåg mig?