Seg

Söndagens pass gick riktigt dåligt. Fifa är seg och driver jag på henne så kickar hon eller spänner sig, blir nästan lite instabil. Sedan har hon fått stått i tre dagar då jag inte mått något vidare. Idag tog jag henne på en tur igen. Traven var riktigt fin från början, men passet blev sämre och sämre. det började med att tölten var skittråkig och seg och hon blev som vanligt instabil när jag driver henne. Traven funkade helt plötsligt inte för då skulle det bara vara tölt. Usch och bla hon har varit seg och lite omotiverad sedan nyår.
 
Alltså hon har ju gått framåt med traven o.s.v helt klart, inget snack om saken men det finns inget power i hästen, det finns ingen kraft eller glöd det är bara.. dött? Eftersom jag inte mått så bra så har jag heller inte bestämt om jag ska vara med på tävlingen, jag får se, men som Fifa känns i tölten så känns det ju inte som en period där man ställer upp någon tävling precis, det är så trist att hon är död på något sätt, jag saknar det där drivet och glädjen, när kommer den tillbaka egentligen? =/
 
 





Kommentarer
Josefine

Varit inne i en liknande period. Bortsett från att det är mig det handlat om och inte Herkules, han har varit framåt men det har inte funnits go i mig för fem öre.

Jag tycker ni ska åka ut på tävlingen, det tycker jag verkligen. Dels för att det är fantastisk träning att åka och dels för att ni kanske hittar glöden genom att kika på alla andra ekipage.

Kanske skull en liten vila passa er? Utan träning, bara lek och bus i skogen? Sådana perioder brukar jag och Herkules få ha. :)

2013-02-14 @ 15:01:19
URL: http://Isbitarna.se



Agnetha

Kan vara lite vårtrötthet, gissar jag, pälsfällningen tar. Bjussa na på lite b-vitamin, det kan pigga upp. Kram!

2013-02-14 @ 16:46:40



Jossan

Jag börjar precis komma ur en sån period tror jag ;) men det var inte det viktiga. Jag läste på en blogg som en duktig dressyr människa skriver och hon skrev om att om hästen inte skjuter på med baken och inte har något swung i steget så kan det bero på att man inte "stretchat" ut bogen ordentligt. Och för att lösa de så ska man gå på mindre volter där hela yttre sidan får sträcka ut sig. Man ska låta hästen smita något genom ytterbogen utan att falla ur volten och då var det viktigt med ordentligt ledande tygeltag, alltså tygeln ska ut stället för bakåt. :) vet inte om det funkar men kan ju vara värt ett försök! :)

2013-02-14 @ 16:57:47
URL: http://semtegensis.blogg.se



Ellen

Hej! Jätte fin blogg och häst, vem har gjort din header?

Kram

2013-02-21 @ 16:56:51
URL: http://mydarling.blogg.se




Kommentera inlägget här:

Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Kom ihåg mig?