Idag..

Dagens ridpass gick bra, inte lika bra som igår speciellt inte tölten. Vi red en liten längre runda den här gången. Jag tänkte vad fasen vi må ju utöka sträckan lite mer. Fifan kändes kalasfin från början. Både i trav och galopp, men hon blev bra brydd och kanske besviken när vi red förbi den vanliga infarten vi brukar ta som leder hemåt. Istället red vi rätt fram för att senare svänga av. Fast Fifan släppte sina besvikna tankar rätt snabbt och vi travade uppöver. Man måste verkligen RIDA henne hela tiden för att få ett bra flyt i gångarterna, går verkligen inte att slarvrida eller åka på, det blir en helt annan rörelse då, eller hur jag ska uttrycka mig.
 
Vissa bitar kändes hon sådär riktigt fin i traven alltså - tills vi kom till ett ställe där det stod ruttna höbalar, hade en lös hund på vägen och det var "nya" saker att titta på. För det första spände hon upp sig rejält när hon såg balarna, där fick vi känna på en äkta gunghäst, sedan var hon rätt så okoncentrerad under den nya biten så det var lite svårare att jobba henne lös och fin, gunget försvann och det blev mest spring och hon stelnade en del i nacken, men ja menar jag ska kunna jobba henne lika fint vart vi än är, så det är bara att jobba på och få in vanan för oss båda.
 
Tölten testade jag den vanliga töltsträckan, men det kändes inte alls lika fint som sist så den sket jag i. Förmodligen för att hon spänt sig under en del av ritten och jag kanske inte hade något flow i ridningen just då. Jag må säga ändå att sista sträckan varvat med trav och galopp var riktigt fin, då ökade vi på lite mer och jag ville få in mer sväv och bakdelsaktivitet i traven, den kändes jättefin och det är helt annat att trava när de sluttar lite uppför, man får lite som på köpet kan man säga. Nej jag är nöjd ändå! Hoppas jag får möjlighet att träna för Lina något nu när hon är hemma ett tag, vore kanonroligt :)
 
 





Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Kom ihåg mig?