Att föra en åsikt inför vänner som tycker och gör annorlunda.

Erika det här inlägget inspirerade du mig till att skriva eftersom du trodde mina åsiktsinlägg riktades till folk, så därför fann jag inspiration från dig när det kommer till detta inlägg ;)
 
Ja hörrni. Det här när man kommer med tankar och åsikter. ABSOLUT inspireras jag av andra, eller rättare sagt jag gjorde det mer förr, idag kommer en tanke upp i huvudet poff och så måste jag sätta mig och skriva. Som nu. Själklart kan jag ha blivit förbannad, inspirerad, fundersam eller glädjefylld av något och måste sätta mina egna ord kring det, men varför funderar jag och lägger tiden på att tycka om saker och ting? Är det för att verka märkvärdig? Är det för att höras? Är det för att tjafsa och lägga mig i? Inte ett dugg när jag tänker och tycker utvecklar jag min egna tankeförmåga varje gång, jag utvecklas som människa och förmodligen lär jag mig något varje gång en sådan diskussion med mig själv kommer fram. Jag VILL utvecklas både som människa och ryttare och tanken den är aldrig fel att börja med.
 
Hur funkar det att framföra en stark åsikt om något som inte mina nära hästvänner håller med om eller gör helt motsatta? Om jag säger så här: Alla vi människor på den här jorden vi tycker och tänker annorlunda, gör annorlunda. Mina vänner får göra som de vill (förutsatt att de inte sätter djuren eller någon annan i skada) men varje val är upp till var och en. Jag har ett helt annat tänk när det kommer till hästar än vad många av mina andra vänner har, de gör saker jag aldrig skulle göra men jag gör säkert även saker de själva aldrig skulle göra. Vad andra gör kan jag ha en tanke om men huvudsaken jag följer min egna filosofi med mina hästar. Det är ju så det funkar. Jag tror man hellre ska tänka på vad sitt mål är och vad man vill, då tror jag det är lättare att förstå en annans tankar. Det är inte alla som kräver samma sak av sina hästar och därav har man inte samma tanke, det är ju bara en sak. Sedan kan man ju olika mycket och har lärt sig och erfarat olika saker, men vad är min mening med det här nu då? Jo som Erika nämnde en dag, om mina inlägg är riktade till folk. Nej men jag inspireras och får igång en tanke som jag vill skriva om. Jag tycker det är roligt att skriva och fundera kring saker och ting, jag har lärt mig otroligt mycket genom det.
 
Frågan är hur pass säkert det är att komma med en åsikt utan att folk tar illa vid sig? Ska jag vara ärlig kan jag inte tänka så, och speciellt när jag och mina hästvänner har ett helt annorlunda tänk när det kommer till hästar, det krockar det gör det ju men huvudsaken man själv vet vad man vill och gör och tror på. Jag är inte ovän med någon för det. Vi gör olika saker helt enkelt. Däremot kan jag som har mycket tankar bli lite irriterad när folk tycker mina tankar är fel, för ingen tanke är fel. Däremot kan det finnas bättre tankar och ju mer man utvecklas som människa och ryttare ju mer kommer man ändra sina tankar. Och det är just det jag gör, för varje år som går så har jag erfarit och upptäckt nya saker och därmed föds nya tankar och åsikter. För den som inte är intresserad av att utvecklas, fundera och prova, lära sig och lägga ner den där tiden och energin på att upptäcka nya saker - den kommer nog kanske stanna kvar i samma tanke och åsikt och tanken kanske inte blir bättre än vad den är? Även de största ryttare ändrar tankar och åsikter ju mer de lär sig och det är ju KUNSKAPEN som tar oss framåt, inget annat. Kunskap är det bästa man kan få här i livet men kunskap kan man bara få genom att se och lyssna till andra, prova själv, fundera och analysera, träna och utvidga sina vingar, intressera sig och lägga energin och kärlek på att utvecklas, ut och se världen och ta hjälp av andra - många gånger handlar det om tid och pengar, men vill man verkligen något så får man ju prioritera efter det. Tankar och åsikter kommer med kunskap och erfarenhet. Den tanke jag har idag behöver inte vara fel men den kan bli ännu bättre, men för att den ska kunna bli det så många man ju börja någonstans...
 
 
 
 





Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Kom ihåg mig?