Bitter hos veterinären

Det blev en lååång dag, fast en bra dag, eller både och, ne ganska bra. For som sagt till veterinären med BÅDA hästarna. Bitter har varit dålig ett tag men har inte alls kännt för att skriva ut det i bloggen. Fann han halt en dag i hagen och båda senorna fram var uppsvullen som bananer, vi fann inga sår men det varade ändå från benen, kan ha varit sticksår. Han hade väldigt ont och såg ganska ledsen ut. Så det har varit mycket stök med honom länge, boxvila, badage, kyla, sårtvätt, sjukhage o.s.v o.s.v Jag behöver inte gå så djupt in på det mer än att han har haft det ganska jobbigt med sina ben. Dock har benen blivit helt klart bättre, svullnaden har gått ner ofantligt, ingen super värme i benen och inget var. Pigg och glad Bitter igen men hältan som faktiskt försvann kom tillbaka, så jag bestämde mig för att ta med honom ner till farbor doktor.
 
Såhär såg hans ben ut ett tag, dock är det inte han på bilden utan den är lånad från google.
 
 
Högerfram är han halt. Veterinären tyckte senorna såg bra ut och han hade varken puls eller någon vidare värme men hade helt klart en belastningshälta höger fram, dock vet han inte riktigt VAR hältan satt men han TROR i knät. Bitters knän är nämligen en aning stora, förmodligen benpålagringar och jag vet att han fick rätt så tråkiga skador i sina knän från travet och fick göra en lång behandling efter det, så han HAR ju en gammal skada i knäna. Jag började ju genast surra om jag måste ta bort honom då jag inte vill att han ska gå och ha ont, dock trodde veterinären inte att jag skulle behöva göra det för tillfället, jag fick med antiflamatorisk medicin och han hoppades på att detta skulle hjälpa, dock skulle han inte hålla som ridhäst utan mer skrutta runt i hagen. Han sa att huvudsaken han kan skritta runt i hagen gladeligen, en häst som inte kan GÅ normalt i hagen lider och bör få somna in. Bör tilläggas att han tyckte Bitter var väldigt fin i hullet, pälsen och över ryggen och att han dessutom såg väldigt pigg och glad ut, kul att höra! :)
 
Hur han fick den enorma svullnaden i snenorna vet man dock inte, han kan ha gått omkull i hagen eller vad som helst, och hans knän blir ju inte bättre för att han drar järnet precis, han älskar verkligen att springa den hästen.
 
 
Älskade Bitter du är mitt hjärta, han är verkligen världens goaste även om han är världens största mes, han betyder så mycket. Jag har alltid sagt att jag tar bort honom ifall han går och har ont, det ska verkligen inte behöva gå så långt så att han lider i slutet, det är inte humant. Han ska få somna in när han har det skapligt bra, men usch jag vill inte tänka tanken, jag hade nog inte riktigt fattat det där med att ta bort honom förren dagen gick, jag började fundera mera om insåg att inom en kort tid kanske jag aldrig mer får se min Bitter igen, fyyy.. jag vill inte tänka den tanken. Fast vet ni, jag har en känsla av att det kommer gå bra ändå trots en oro, han är ju verkligen en livskämpe, om han bara kunde dra ner på farten i hagen den förbannade hästen, han kommer ju slita ner benen totalt så som han springer!!
 
Fifa då? Ja hon var superduktig, båda hästarna knatade in och ut ur transporten utan konst, Stod även blick stilla när vi tog och åt lite lunch på vägen hem. Fifa skötte sig bra och fick vaccination mot både hästinfluensa och botulism. Mina hästar skall ha det bästa så är det bara!
 
 
 





Kommentarer
Agnetha

Men plutten. :-(
Det märks att han betyder mycket för dig. <3

2012-09-11 @ 06:44:56
URL: http://Agnethasfundror.blogg.se



Titti

Men usch då,stackars Bitter. Hoppas han blir bättre snart. Det är då inte kul att se sina älsklingar ha ont...

2012-09-11 @ 08:30:26
URL: http://livetpavischan.blogg.se



Erika

Nej en häst ska inte gå och ha ont.
Funkar de inte ens som sällskap p.g.a att den har ont någon stannas som gör att den inte kan gå som sällskap i hagen o mysa så är det inte rätt mot dom.

Grim tas ju bort nu inom några veckor p.g.a sina skador som inte går o göra något åt. :'(
Han klarar ju inte ens av att gå som sällskaps häst.
Åh de är så jävla tungt så herregud.

Tänker hålla tummarna för Bitter nu.
Det är så fruktansvärt o gå igenom en sån här sak så hoppas du får behålla Bitter hos dig länge, länge till.

2012-09-11 @ 10:32:42
URL: http://eriikapettersson.blogg.se



Anonym

Inte roligt sånt där =/
Men en häst som bara kan skritta i hagen, de tycker inte jag låter som ett värdigt liv. I min värld ska hästen funka att ha i hagen i alla gångarter. Men alla är olika och var å en får
Bestämma det de anser bäst! :)

Hoppas det vänder! / Sanna

Svar: Jo jag håller med dig till viss del, nu tror jag att min Bitter kommer kunna springa och leka som vanligt faktiskt, men samtidigt kan jag tycka att det är från häst till häst, man ser nog om livet blir värdigt eller inte om den bara kan gå i hagen, men som sagt jag förstår din tanke.
mittangsull.blogg.se

2012-09-11 @ 15:26:06



Bonnie

Stackars Bitter:/ Hoppas han repar sig så han kan lajja på i hagen iaf!

sv:Mina egna eller passhästar?;) Äger ju "bara" Musse och Royal, sen har jag en tränande passhäst, 3 ston med varsitt föl och sen projektet Botero så det är en del häst...

2012-09-11 @ 21:56:26
URL: http://teamkarlsson.blogg.se



Nina Liljedahl

Jag tror nog att det ska gå bra för Bitter! Vi hade också en häst med ett knä han skadat i yngre år, som han utvecklade artros i. Inte så konstigt om Bitter också gjort det, nu på äldre dagar. Vår Amadeus trivdes alldeles förträffligt som "sjukpensionär", han gick med sina fruar i hagen och hade det gott. Han hade nog gått där än om han inte drabbats av diabetes, så vi var tvungna att ta bort honom.

Sv: Ja min granne bypolisen, vad ska jag säga om henne....redan när hon var nyinflyttad här för knappt ett år sedan, sökte hon upp mitt X på jobbet (de jobbar på samma industri, men inte på samma avdelning) och pratade skit om mig och vår röriga trädgård. Mitt X tog väldigt illa vid sig, eftersom vi är väldigt goda vänner och aldrig skulle tala illa om varandra. Han försökte förklara för henne hur vi haft det de senasta åren med att min pappa insjuknade i cancer och att jag då måste börja jobba sex dagar i veckan (pappa jobbade i min affär innan han blev sjuk) plus att jag som enda barnet fick ta hand om mamma och pappa också, och så naturligtvis mina egna barn och alla hästar. Jag kan villigt erkänna att vår tomt var det ingen högre prioritet på...det såg ut som...jag vet inte vad..Ja så började det hela, vi kände inte varandra men ändå hade hon tydligen behov av att prata skit om mig. Hon trodde kanske att mitt X och jag inte var på god fot med varandra, det är ju inte helt ovanligt och ville få sig en pratstund om mig...en del människor har ju liksom behov av att se ner på andra, kanske är hon en sån person....?

Hon är dessutom inte bara 22 år, snarare närmre 30, hon har hållt på med hästar i 22 år. (såg att du missförstått åldern lite)

2012-09-14 @ 10:17:45
URL: http://stallskogalund.blogg.se




Kommentera inlägget här:

Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Kom ihåg mig?