Att få bekräftelse

Det känns så jädra skönt att faktiskt få bevis och bekräftelse av sin egna häst. Dagens ridpass gjorde att jag tappade hakan, jag tror min lilla häst mer eller mindre har kommit tillbaka.
 
Traven idag var outstanding, hon vilade på steget och travade på avslappnat rent och stadigt, lika fint som när traven var finast i somras. Jag satt bara och gapade när vi travade oss fram i skosslingan. Jag ville bara grina. Tölten den var sådär riktigt jädra fin som igår, det är väl helt otroligt vad det har vänt så drastiskt och så mycket. Jag är verkligen mållös. Skritten var sjukjädra fin. Jag måste säga att hela hästen var fin, hon var pigg, glad, framåt, stadig, avslappnad, mjuk, lösgjord, rörde sig stort och extreeemt lyhörd. Jag bara skakade på huvudet och fattade ingenting men så otroligt lycklig. Vi klättrade, red och stonka mitt i skogen, rejsade i full fart, en sån där dag då man inte vågar kräva så mycket mer.
 
Jag måste ju göra rätt. Jag måste ju verkligen göra det där uppe på hästryggen med tanke på att hon utvecklas framåt och så pass bra. Jag får ju bevisen framför mig, min häst ger bekräftelse till att jag kanske inte är så jädra värdelös som man ibland faktiskt känner sig. Man kan ju inte låta bli att känna sig riktigt glad och lite nöjd över det man gjort, att man faktiskt lyckas. Jag förundras alltid över ryttare som tar sig framåt helt makalöst fint med sina hästar, jag har väl mer eller mindre alltid haft en liten tråkig inställning till mig själv, det brukar ha låtit: jag kan inte, jag är dålig, hur ska jag lyckas med det här, gör jag rätt, gör jag fel? Jag sätter ju väldigt höga krav på mig själv och är väldigt självkritisk, och ju mer insatt man blir i ridsporten och kring alla andra hästmänniskor och sånt som är relaterat till häst desto högre blir verkligen kraven, man vill ju bli bättre.
 
Att jag faktiskt lyckas med min häst, att jag lyckas rida henne så "pass bra" att hon faktiskt utvecklas känns ju så, förlåt, men jävligt bra, man blir så motiverad, glad, lättad och stärker självförtroendet. Man har ju faktiskt hästen framför sig, kommer man framåt eller kanske bakåt, står still, händer inget? Saken är att svaret finns ju alltid där, du kan få bekräfelse från din egna häst. Jag hade en jobbig period med Fifa, kanske något jag bör ta för givet efter en månads höstvila, o andra sidan så beklagar jag mig själv och känner mig då oftast helt värdelös, vad fasen är det jag gör som är fel? Varför kan jag inte? Jag har kämpat till tusen både med ridningen och med mig själv samtidigt som jag hela tiden måste arbeta med andra jobbiga saker som uppstått i mitt liv, den här perioden har varit bland de värsta i mitt liv faktiskt, jag behövde den här lyckan, jag behöver Fifa och jag behöver framstegen för att orka med allt annat.
 
Visst är det skönt och en lättnad, en lycka som spir i kroppen när man får bekräftelse för sitt jobbb tillsammans med sin häst? :)
 
Tack så himla himla mycket!
 





Kommentarer
Agnetha

Det är så roligt att följa dig för du skriver så himla rakt och ärligt. "Fan nu är det skit allithopa jävla skit-ridning" och sen "hurra, hurra, nu går det bra igen!". För det är ju precis så jäkla illa det är här i värden. ;-)

Sötnosbild. Fy vad jag är hästsjuk. Måste nog åka till ridskolan och lukta och klappa lite i morgon tror jag.. ;)

SV: Vad lustigt det är egentligen. :-) jag fattar precis din känsla (jag längtade ju efter barn jättelänge) och jag skulle

2012-11-20 @ 19:44:10
URL: http://agnethasfundror.se



Agnetha

Det är så roligt att följa dig för du skriver så himla rakt och ärligt. "Fan nu är det skit allithopa jävla skit-ridning" och sen "hurra, hurra, nu går det bra igen!". För det är ju precis så jäkla illa det är här i värden. ;-)

Sötnosbild. Fy vad jag är hästsjuk. Måste nog åka till ridskolan och lukta och klappa lite i morgon tror jag.. ;)

SV: Vad lustigt det är egentligen. :-) jag fattar precis din känsla (jag längtade ju efter barn jättelänge) och jag skulle

2012-11-20 @ 19:44:10
URL: http://agnethasfundror.se



Victoria

Det hade jag verkligen velat göra, hon är så otroligt fin & söt. Sen har du allt en fin vovve med ;)
Vart var det du bodde nu igen?

2012-11-20 @ 19:44:49
URL: http://impalaa.blogg.se



Agnetha

Tryckte för fort: jag skulle inte vilja byta/ändra något alls, jag stomrtrivs med att vara mamma/familj. Men! Jag saknar hästlivet och hästarna något helt fruktansvärt! ;-) Så jag är allt lite avis på dig och Fifa också som har en så fin relation och som kan gneta på tillsammans som ni gör. :-)

2012-11-20 @ 19:44:59
URL: http://agnethasfundror.se



Erika

SV
Nu har jag inte tränat några bommar på ett tag.
Tråkigt, tråkigt.
Men de blir inte så att man drar fram bommar när man är själv. :P

Men tänkte faktiskt försöka mig på lite markarbete någon dag.
tänkte se om Johanna ska vara med någon dag så man är två och kan hjälpas o plocka fram :)

Men ute i skogen är jag inte lika spänd längre. :)
Så de känns skönt. :D

De är väldigt kul att de går framåt.

2012-11-20 @ 19:46:15
URL: http://eriikapettersson.blogg.se



rebecca

fan va söt bild :D

svar på kommentar:
Ja det var så härligt :D

Nótt har jag köpt här i Sverige från Malin och Vignir! http://www.lillastrackas.se/

Jag vet faktiskt inte om jag skulle våga importera, dels pga att jag inte sett hästen ( om jag inte varit och kollat på den då;)) men även för exemrisken.. :( men det skulle vara spännande på ett sätt också!

2012-11-20 @ 20:01:09
URL: http://rebeccamj.bloggplatsen.se



Victoria

Jag är så dålig på geografi men är det långt från Umeå?
Haha nej inget dera, Östergötland, bor på samma ort som Erika Pettersson :)

2012-11-20 @ 20:03:31
URL: http://impalaa.blogg.se



Alexandra

det låter helt underbart! Du och Fífan är som gjorda för varandra.
Sluta nedvärdera dig, du har en sån känsla för hästar och är oerhört duktig. Fífa är lyckligt lottad över att hon fick hamna hos dig!

Sv: Ja, lilla svarta är väldigt rädd av sig. det har blivit bättre men fortfarande inte helt bra. Förr sprang hon i panik men nu står hon kvar iaf.
Jag trivs bra med henne ja, jag tror att vi kan komma långt när vi väl får chansen. Lite jobbigt är det med att hon är så rädd men vi får väl försöka bli mer trygga båda två.

2012-11-20 @ 20:08:16
URL: http://barefootangel.blogg.se



Erika

SV
Haha ja egentligen är det väl latheten som kommer när jag inte orkar ta fram bommarna, men borde bli bättre.
för de bygger ju upp hästen på ett bra sätt. :)

Hum, jag kan försöka anta den utmaningen vad det nu är ? ;D

2012-11-20 @ 20:11:40
URL: http://eriikapettersson.blogg.se



Filippa

ja jag förstår. Men det hade varit kul att ha med din blogg på listan bara för att ha med den då den läses och är omtyckt av många! :)

2012-11-20 @ 20:19:29
URL: http://tennisryttarna.blogg.se



Frida

Du är duktig, du måste komma ihåg det! Alla kan alltid lära sig mer hela tiden, men bara man vill lära sig så är man alltid så duktig man bara kan för stunden :)

Svar: Ja, man märker så mycket saker med sig själv och sin egen häst när man tittar på andra och vill hjälpa dom, så man lär sig ju av det också :)

2012-11-20 @ 20:22:39
URL: http://guffiframidfelli.blogg.se



Victoria

Haha, du får gå på magkänslan nästa gång ;)
Vi har ett kompispar lite utanför Umeå så får ta svängen förbi dej nästa gång ;)

2012-11-20 @ 20:27:39
URL: http://impalaa.blogg.se



Erika

SV
Är det enbart bommar i paddocken du menar eller räknas exempelvis en stock/små bommar i skogen ?

Eller ska jag dagligen ha bommar i paddocken upp rida över, sen ut i skogen om jag inte har plan o rida i paddocken den dagen ? :)

Så jag förstår dig rätt nu haha :D

2012-11-20 @ 20:31:01
URL: http://eriikapettersson.blogg.se



malin

din häst är så fantastisk söt. jag smälter!

SV: hihi ja visst passar han i rosa?

Ja väldigt skönt, idag travade vi på volt och han såg och kändes ohalt. skönt!
jag hoppas att vi får lite flyt nu. tycker att jag förtjänar de...

2012-11-20 @ 20:43:16
URL: http://malinsjolander.com



Victoria

Hade ju vart hur trevligt som helst att träffas någon gång :)
Haha ja det hoppas jag verkligen att du gör, men vet på förhand att det inte blir några "tantkakor" ;)

2012-11-20 @ 20:54:25
URL: http://impalaa.blogg.se



Victoria

Har för mig att hon inte gillar Twilight. Sen har jag inte så många tjejkompisar här. Men jag klarar att vänta på filmen, det har jag gjort med alla :)

2012-11-20 @ 20:55:40
URL: http://impalaa.blogg.se



Victoria

Haha jag gillar både kladd & tantkakor :)

2012-11-20 @ 20:56:18
URL: http://impalaa.blogg.se



malin

SV: en riktigt linslus skulle jag nog kalla lilla fifa för ;)

Ja, jag längtar tills vi får börja arbeta på riktigt och verkligen arbeta. han kan ju gå så fint!
Ja hans tölt är helt ok, han blir lite passtaktik och går mot travtakt när han tycker det blir jobbigt. Trav och galopp är nog hans bästa, eller nä, skritt. haha.
han är 4 gångare, :)

fifa är 5?

2012-11-20 @ 20:56:39
URL: http://malinsjolander.com



Frida

Svar: Man får tänka så :)

Fokusen har ju mest legat på uppsittningen nu så det har väl inte hänt så mycket. Dessutom är vi ganska fast på gården eftersom det typ är översvämning i skogen vi måste igenom om vi inte ska över den stora vägen så det har varit mycket skritt. Planen vi har är ju delvis gräsmatta så det blir lätt lerigt och då blir man ju lite försiktig. Men skritten får ju sin träning och det är ju bra, han är väldigt lätt att jobba med i den. Traven fungerar ju alltid och tölten har blivit väldigt lätt för honom även om den inte är så fin att titta på kanske. Man kan jobba med honom och behöver inte lägga all energi på att få till någon tölt. Ska rida lektion på lördag så då kanske det blir lite nya bilder och film :)

2012-11-20 @ 21:14:51
URL: http://guffiframidfelli.blogg.se



Erika

SV
Jag antar utmaningen. ;)
Vi har ju stockar i skogen som ligger med ut med vägen, men oftast saktar jag ju ner och skrittar över eller bredvid.

Men nu ska jag kämpa med att trava över sen när de funkar galoppera över. :)

Vissa dagar travar jag över, som idag var jag spänd då skrittade vi över.
men nu jäklar antar jag din utamning o ridning i paddocken då är de bommar som ska fram.. ;D

2012-11-20 @ 21:30:45
URL: http://eriikapettersson.blogg.se



Fia - med islandshästen som passion

Åh, vad roligt! Härligt det vände nu :D

sv; Ja, det är kul :) Dock är det inte så jättemånga nu, men men. Saknar att vara på Island då man rider 8-10/dag. Ja, det är ju superkul! Får man se några bilder på de stjärnorna också? :D

Vi har planerat att ha en fotodag med honom något tag, så får se ;)

Åh, känner igen mig också i det där. Är väldigt mycket åt ena eller andra hållet. Eller så är jag "ingenting", har du också ett sånt "mellanstadie" eller vad man nu ska kalla det? :)

2012-11-20 @ 21:41:00
URL: http://www.meistaraverk.blogg.se



Titti

Härligt att det känns bra!! Sv:Nej Baldur är tysk import!

2012-11-20 @ 21:47:49
URL: http://livetpavischan.blogg.se



Jossan

Ohja! Finns inget bättre! Dock kan jag glömma bort den om det går bra "för länge".. Det är inte riktigt lika bra för då blir man aldrig riktigt nöjd...

Sv: ja det var förvånade faktiskt! :)

Haha vilken press! ;P

2012-11-20 @ 22:02:11
URL: http://semtegensis.blogg.se



Kajsa

Gud vilken gullig bild!

2012-11-20 @ 22:22:04
URL: http://kajsaochtuvas.blogg.se/



Cavallii

Jätte fin blogg! :)
Var gärna med i och tävla om veckans blogg här, http://cavallii.blogg.se/2012/november/vill-du-bli-veckans-blogg-gor-da-sahar.html :D

2012-11-20 @ 23:07:05
URL: http://Cavallii.blogg.se



camilla

Vad roligt att det gått bra =D

Ja det har jag en träningshäst och en skogshäst. Så dte är skönt att båda inte är skadade =)

2012-11-21 @ 08:33:28
URL: http://bbqridtravare.blogg.se



Filippa

Var med och tävla om två stycken biljetter till söndagens förmiddagsshow på Stockholm horseshow! Klicka på länken och läs instruktionerna för att delta.

/Malin och Filippa – tennisryttarna.blogg.se

2012-11-21 @ 09:40:49
URL: http://tennisryttarna.blogg.se



Filippa

Var med och tävla om två stycken biljetter till söndagens förmiddagsshow på Stockholm horseshow! Klicka på länken och läs instruktionerna för att delta. http://tennisryttarna.blogg.se/2012/november/vinn-biljetter-till-sihs-2.html#comment

/Malin och Filippa – tennisryttarna.blogg.se

(glömde länken i förra kommentaren)

2012-11-21 @ 09:42:06
URL: http://tennisryttarna.blogg.se



Alexandra

Underbart!! :D

2012-11-21 @ 10:44:21
URL: http://alexaka.blogg.se



Fotograf Yohanna Mårtensson - Fotograf i Hälsingland

Vilken himla söt bild! :)

2012-11-21 @ 14:14:02
URL: http://yohannafotograferar.blogg.se/



Sofie

Åh vad härligt att det går så bra för er nu! Kramar :D

2012-11-21 @ 18:51:07
URL: http://isbitarna.se




Kommentera inlägget här:

Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Kom ihåg mig?