Orkar inte just nu

Jag måste slinka in ett inlägg att jag ber om ursäkt för att jag aldrig svarar på kommentarerna, nu ligger jag efter ruskigt mycket men jag orkar bara inte ta i tu med det, det har varit lite halv jobbigt den senaste veckan och igår sa det liksom stopp. Men ni får ha tålamod för jag vet inte om jag kommer orka svara på alla på ett tag, men ni är så goa och fina, helt underbara som stöttar och vill hjälpa. Tack tack tack!

                                                                         Linda





Kommentarer
Q med ridtravare i fokus!

sv:Vet du.. jag tycker inte du ska se detta som ett nederlag.Att rehabilitera ett så stort djur som en häst är inte lätt och det tar TID.Och i bland blir man aldrig ens helt färdig.Även vi människor är svagare i en sida liksom och en atlet inom vilken idrott som helst får lov att jobba med detta hela tiden för att hålla sig liksidig.Det är en ständigt pågående process .Och jag tror vad gäller Fifa att det nog kommer ta tid i anspråk ett bra tag framöver och och jag tycker inte du ska slå ner på dig själv i detta.Du gör så gott du kan med det du har.



Jag tror allt att körning inte alls är så tokigt och om inte annat får du ett läge där du kan se henne framför dig och hur hon arbetar vilket är lärorikt sen tror jag det blir viktig att försöka få henne att dra jämt med båda sidor vilket är en utmaning i sig .

Nu kommer säkert någon och smäller mig på fingrarna när jag säger detta.Men jag är inte så säkert på att Fifa har speciellt ont av att hon går så som hon gör.Det blir kanske därmot svårt för henne att bära annorlunda då hon gått så här så länge.



Hon har ju lärt sig hur hon själv ska avlasta den korta muskeln bak, eller att hon inte kan länga den och hittat en lösning som fungerar för henne.För det är på sätt och vis skillnad på rörelsestörningar och ren hälta.Den förstnämda handlar om eventuella svagheter vilket en kort muskel är om den inte kan länga ut sig men behöver inte göra ont för den sakens skull musklerna runt om kompenserar ofta upp en del.Problemet kan ju bli att om man inte får muskeln att fungera bättre kan man få överträning någon annan stans i stället om man har otur.



Det går inte att komma ifrån att du har minst lika mycket jobb framför dig oavsett.För som jag sa i inledningen att rehabilitera ett så pass stort djur som en häst är svårt på så många sätt.Man tränar dem dessutom ungefär en timme om dagen och sen rör de sig hur de vill resten av de 23 timmarna på ett dygn.

Och de inte kan prata och tala om hur de upplever träningen osv och hurvida det gör ont eller inte.Och det medför alltid risker att det eventuellt inte går vägen.Och då får man ransonera med sig själv hur vida det är djurvänligt att fortsätta.

mvh/Q

2012-05-28 @ 13:12:36
URL: http://qodrofenia.bloggplatsen.se/




Kommentera inlägget här:

Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Kom ihåg mig?