Åh :(

Mitt hjärta verker. Trots att jag har haft en himla trevlig kväll med familjen, gott grillat, gott vin och trevligt sällskap med eurovision song contest med vinst så gör det ont i mig, vad är det för fel på min Fifa? Jag har flera gånger ikväll sprungit ut i hagen som ett barn och bara kramat om och pussat sönder min lilla häst, min lilla min lilla. Jag vet inte varför det har tvärvänt men en sak är säker och jag sak verkligen ta henne till en massör så de får gå igenom henne, nått måste vara fel. Jag har tyckt att hon har förändrats ganska mycket sedan vilan, hon har inte riktigt varit säg själv, mer eller mindre i ridningen.

Ända sedan vilan har hon gått annorlunda, hon har inte velat arbeta riktigt. Hon går inte att samla i tölten utan det är nosen i vädret, det går knappt att böja henne i tölten och hon är väldigt stum i sin vänster sida. Hon blir liksom hård och stum att ta i vid ökad gångart. Skritten rätt fram är hon mjuk och fin och taktrena gångarter men annars.. jag fattar inte hur kunde det vända så tvärt? Och jag känner ju verkligen hur vänstersida spökar, det är som att jag får kämpa med min vänstra tygel extra mycket, som jag fått göra förr när hon var dålig. Det är verkligen att hon stretar emot. Hon blir inte arg eller irriterad, försöker inte komma undan eller säga ifrån, utan det går bara inte, som om nått tar i.

Vad händer? Jag är rädd, mår dåligt och kan inte slappna av en sekund, det här får bara inte ske, jag var så lycklig, sprang på rosa moln och hade inget annat i huvudet, den glädje och energi jag hade har jag inte haft på länge och nu blir min häst sämre och sämre..  vad händer? Vad är fel? Min lilla lilla häst.

                                                                            Från idag

                    
   
                                                                           Linda






Kommentarer
Titti

Nää,vad tråkigt! Undra varför det blir sådär? Hoppas det löser sig!!

2012-05-27 @ 09:00:29
URL: http://livetpavischan.blogg.se/



Karin Damberg

Men du. Ta det lite lugnt. Det går ju upp och ner ibland. Fifa är ju fortfarande rätt ung.

Har du någon bra equiterapeut i närheten så skulle jag rekommendera att ta ut honom/henne. Hon kan ju ha lite spänningar någonstans som hon behöver få hjälp att få bort.

Det måste ju inte bero på dig eller din ridning utan kan helt enkelt vara så att hon har sträckt till sig i hagen.

2012-05-27 @ 09:01:23
URL: http://lilldamberg.wordpress.com



AgNetha

Jag tror att i blir lite för orolig nu. Ni har ändå jobbat rätt hårt och rätt mycket (mycket träning och riktad ridning). Nya kompisar i hagen, det är skit-varmt, du håller på med inkörning: och allt detta efter en lång konvalecens period och din häst har utvecklats e n o r m t - och då är hon dessutom fortfarande ung!

Tycker absolut du ska låta massera henne och kolla upp men låt henne få pusta ut lite också. Hon är ju jätteambitiös - och det är du med!

Så här tolkar jag det: så fort du ber Fifa om

Nåt så säger hon: oh yes matte - allt du ber om! Och du säger : underbara häst, det här gick ju kalasers! Nu höjer vi ribban!

Helt natrligt

2012-05-27 @ 09:45:37
URL: http://kvarnlycka.blogg.se/



AgNetha

Helt naturligt. Sen har du fingertoppskänsla för Hennes

Mående och såklart sk du lyssna på hästen. Hon tackar säkert inte nej till lite massage ;-) men jag tror du ser lite spöken den här gången. Hoppas det i alla fall så ni inte hamnar i en ny skade-cirkus. :-p

Möjligt är ju också att hon sträckt sig när hon härjat med kompisarna i hagen- ser ju ut att gå rätt vilt till! ;-)



Prova låt damen vara i hagen utan så mycket att fundera p

I fjorton dar: är hon lila efter det tycker jag du aka

Ta nästa steg. Så skulle jag ha gjort! :-)



Fy vilken kommandoran jag är ... Min blogg har rätt namn! ;-))

Jag vill försöka lugna dig bara och jag tror (fast mest hoppas jag) att det ligger ett korn av sanning i! :-)

2012-05-27 @ 09:50:41
URL: http://kvarnlycka.blogg.se/



Nina Liljedahl

Stackars dig, jag förstår att du är jätteorolig. Men jag undrar om det inte ligger något i vad Agnetha här ovan skriver. Det har kanske blivit lite mycket ett tag för lillgumman, inte så konstigt då om hon blir lite trött i kroppen (och knoppen).

Men att låta någon duktig massör eller equiterapeut känna igenom henne, vore nog ingen dum idé.

Jag håller tummarna för er!

2012-05-27 @ 10:30:07
URL: http://stallskogalund.blogg.se/



Sienna

Jag förstår mycket väl att du är orolig för Fifa - men en tanke: du borde kanske också kolla upp din egen kropp (om den ev. är lite sned här och där). För det påverkar hästen väldigt mycket om ryttaren inte är 100.

2012-05-27 @ 11:10:17



Q med ridtravare i fokus!

Och jag tror att det blir så här för att du fokuserat mer på vänster bak i stället för höger där vet säger att skadan finns. och jag tror så just för att du bland annat flera ggr skrivit att Fifa har lättare för den högra galoppen bland annat.Det blir just när det kommer till galopparbete extra tydligt eftersom galoppen börjar i motsatta sidans bakben.I höger varv i vänster bak och i vänster var i höger bak och under galoppen är det även så att det är det bakbenet som tar mest tyngd.Det är samma sak när du skriver om din upplevelse om munnen på henne.Det handlar snarare om att hon inte vill ta stöd i högertygeln än att hon hänger i vänster.att du upplever motstånd i vänstertygeln beror troligen på att hon inte kan länga sin högra sida.Att knöla i hop en sida är lätt att länga ut den är svårare om den är svag.Det är vad jag tror..Jag kan ju givetvis ha fel som med allt annat eftersom jag inte sett hästen men här är i allafall mina 5 cent och du får ta det som du vill.Jag har väntat med att kometera detta för jag ville se lite vad det tog vägen..

mvh/Q =)

2012-05-27 @ 11:13:58
URL: http://qodrofenia.bloggplatsen.se/



Jenny

Nej men Linda, ta det lugnt nu och måla inte fan på väggen det första du gör. Det kan ju röra sig om en helt vanlig svacka, en liten sträckning från bus i hagen eller något annat övergående. Analysera inte sönder allt det första du gör, jag tror inte det är så farligt. Du tar så himla bra hand om Fifa och lyssnar verkligen på henne, men ibland måste du komma ihåg att hon inte är gjord av glas och att en liten formsvacka inte betyder att något är åt helvete. Kram på dig!

2012-05-27 @ 11:40:44
URL: http://islandstokan.bloggplatsen.se



Sophia

Snotra var sån, hon hade hovledsinflammation på båda frambenen.

Syntes inte förän böjprov gjordes och att man sedan sprang brevid henne i trav...

Testa det hemma och se om hon haltar...

2012-05-27 @ 17:03:08
URL: http://sono.noksin.se



Jossan

Jag förstår hur du känner dig och jag kan tänka mig att det blir ännu värre eftersom hon har varit skadad men Atli hade precis en såndär period också.

Jag fick ett SUPER pass på honom precis innan han fick vila. Han gick som en klocka och var typ där jag är idag!

Sen fick han vila i ca en vecka och sen funkade ingenting.. Tölten hade försvunnit helt! Sen var det så i flera veckor innan vi kom tillblaka och nu starkare än förut :)

Men vi var i en riktig svacka från mitten på april fram till förra veckan typ.



Tankarna gick ju direkt till att han hade ont någonstans men han var ju inte halt och visade inte att han hade ont och han har inte varit sjuk eller halt innan så jag hade inget att "skylla" det på. (Skylla är vekrkligen inte rätt ordval.. Men förstår du vad jag menar?) Fast nu e ju allt skit bra igen! :)



Men jag förstår att du blir orolig för skadan på engång! Det skulle jag också bli och om du verkligen inte tror att det är en svacka så kan det ju vara värt att kolla innan det blir värre. :)



Men visst massage dör ingen av ibland ;)

2012-05-27 @ 17:12:58
URL: http://semtegensis.blogg.se/



Hanna

Kramar på dig oavsett om det är eller inte är något på tok!!

2012-05-27 @ 17:17:40
URL: http://irmelin.bloggagratis.se



Jossan

Jag vart så inne i mitt svar på ditt inlägg så jag glömde svara på din kommentar ;)



Tack så j ä t t e mycket Linda! Jag blir så glad varenda gång jag får höra det! Man blir ju lätt "hemmablind" och jag glömmer ofta att verkligen uppskatta min fina häst...



Jag tycker Fifa också är så otroligt fin och maffig! Hon ser ut som en hingst tycker jag!

Och med tanke på den gamla filmen som du visade på henne och på hur hon ser ut nu osv. Så tror jag att hon har dubbelt så mycket mer att ge dig än vad hon visat hittills!

Jag tror jag gillar din häst lika mycket som du gillar våra ;)

2012-05-27 @ 17:21:27
URL: http://semtegensis.blogg.se/



Erika

Nej, men hoppas de inte är något.

Nu när de gått så bra för er en tid så hoppas jag verkligen inte de vänder till något annat nu..

2012-05-27 @ 19:11:24
URL: http://eriikapettersson.blogg.se/




Kommentera inlägget här:

Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Kom ihåg mig?