Fifa på rymmen!

Jag funderar starkt på att byta bort fjädergrinden till en gummirep öppning. Det här är andra gången Fifa drar iväg med hagöppningen.

Jag hade precis släppt tillbaka Fifa i hagen efter att hovslagaren spikat fast den fördömda tappskon. Jag vände på klackenoch började gå hemåt men jag kom bara några meter tills jag hörde hur det small. Jag vände mig om och får se Fifa dra iväg ner mot huset och Bitter står och flänger som en nervpinne vid grinden där enbart den undre fjädern är kvar.

Jag förstår vad som har hänt och springer först mot hagen för att sätta den undre fjädern till den övre platsen då Bitter ser ut att vilja hoppa över.

Fifa ser jag ha stannat. Hon står och blänger på mig med sina stora ögon, ser ganska förvånad ut. Jag är snabb med att plocka bort fjädern från vägen som hon har dragit med sig, den har blivit dubbelt så lång. Under tiden börjar Fifa röra på sig. Hon travar lite bakom huset. Jag kan se hur hon funderar och hennes blick lyser:
- Jag är fri..? jag är fri.. Jag är FRIIIIII!!
Sedan drar hon jävlar anamma förbi husknuten och längs gårdsvägen mot logen.
- Jag är FRIIIIII! Skriker hon. Jag springer smått efter och hoppas på att hon inte springer ner mot landsvägen i alla fall.

Fifa gör en tvärsväng. Jag ser hur hennes ögon glittrar. Det här är verkligen hennes magiska stunder. Sedan tar hon i för kung och foster land. Isen sprutar kring benen och hon flyger fram och skrattar, hon skrattar och skrattar och benen går som trumpinnar. Jag kan inte låta bli att le den här gången heller. Hon är otrolig. Jag ser hur hon skrattar och sprudlar av lycka som ett litet barn. Hon drar till med några bocksprång men galoppen säger det mesta, hon har en sådan aktion och rundad galopp i all världens fart- man smälter. Jag tänker "nu ryker alla skor" Men samtidigt njuter jag av varje sekund, det värmer om hjärtat att se henne så lycklig.

Svärmor som har den bästa utsikten från köket över hela gården kommer ut på bron och ojar sig. Jämrar och ropar i oro. Fifa har stannat bredvid en del av hagen. Hon är full av nerver och minsta lilla ljud så skulle hon dra sin kos. Jag väljer att sätta mig ner på baken. Jag gräver i fickan och lockar på henne med den gladaste röst. Fifa spetsar öronen lite till, sedan kommer hon travandes emot mig med världens skratt. Fångad! Massor med godis.

         Jag älskar min häst och hon gjorde min dag! (gammal bild på skönheten tagen av Ulrica Norlander)

                   
                                                                         Linda





Kommentarer
Sessan

Kan bara tänka mig hur det ser ut när Fifa gör denna rajden.

2012-03-05 @ 09:50:27
URL: http://impalaa.blogg.se/



Frida

Det är ganska fantastiskt att läsa om när dina hästar rymmer, du blir så glad att ha se den där lyckan hos dom medans andra bara försöker fånga dom så fort som möjligt :)

2012-03-05 @ 10:40:32
URL: http://guffiframidfelli.blogg.se/



Jossan

Hahahahaha!! Att läsa det här gjorde min dag! :P tur att det slutade bra iaf :)

2012-03-05 @ 11:03:06
URL: http://semtegensis.blogg.se/



Erika

Haha, men vilken bus fia hon är. ;)

Tur hon inte skadade sig i alla fall.

2012-03-05 @ 11:34:31
URL: http://eriikapettersson.blogg.se/



Jenny

Nämen lilla tokan ;) Vilken syn det måste ha varit!

2012-03-05 @ 12:15:06
URL: http://islandstokan.bloggplatsen.se



Therese

Nu var det jag som var seg! :)



Har försökt att ha dina ord i bakhuvudet litegrann hela veckan, att det faktiskt kan vara BRA att vara ifrån varann också. Det gjorde faktiskt saken lättare :) Och jag tror faktiskt att det var lite bra! =)



Har du kommit på rätt köl m hästarna nu, eller deppar du fortfarande? =(

2012-03-05 @ 12:40:43
URL: http://ishestur.se



Tessan

Åh, nu blev jag glad :) Vilket härligt inlägg.

Jag väntade mig något som; Hästjävel! Med tanke på rymningen;)



Men istället något så fint. Vilken lycka. Kan faktist se henne springa härifrån i ditt inlägg. Såå härligt :-) Lycka!!

2012-03-05 @ 15:52:46
URL: http://thereseflodin.blogg.se/



Elin- Northern Showhorses

SV: Nä det gör han inte, mer bara en säkerhets grej så han inte slänger sig ut när jag är bakom bomen och tappar honom :)

2012-03-05 @ 16:00:50
URL: http://northernshowhorses.blogg.se/



Rebecka med pjakkur.

Riktigt fin blogg! :')

2012-03-05 @ 16:29:27
URL: http://rebeckafischer.devote.se



Jenny S

Fjädergrindar är livsfarliga, vårat ena sto sprängde igenom 2 st fjädrar och dessa snurrade in sig i hennes ben, hysterisk häst med fjädrar runt benen var inget spännande... Nu har vi bytt till vanlig tråd istället ingen som sprängt igenom det ännu.

2012-03-05 @ 18:55:14



Adina & islandshästen Funi

Sötbusan, lite läskigt vad Jenny skriver, jag har ingen erfarenhet. Vi har fjädergrindar på översta tråden nu, vet inte riktigt varför faktiskt. Tur att det gick bra i alla fall, hon har lite humör din dam :)

2012-03-05 @ 22:04:13
URL: http://fyrbentaspringare.blogg.se/




Kommentera inlägget här:

Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Kom ihåg mig?