Det där med stelhet..

Det är många som säger att jag ska släppa kraven på henne och ta det lugn. Alla hästar kan vara stel och ovillig när de är otränad. Håller fullt med er, saken är den att det här är annat, det är inte en vanlig stelhet eller ovillighet pga lathet, dålig kondis eller lite muskler. Det här är något annat, det är skadan som talar.

Jag kräver ingenting av Fifa, jag kan släppa tyglar helt och känna att det är fruktansvärt tokigt, och jag hoppas hoppas att detta är normalt för skadade hästar, att det skall kännas såhär extremt till en början. För jag har aldrig kännt en häst så här förut.

När jag fick hem Fifa så var hon knappt riden, hon var tio gånger mjukare och trevligare att rida då än nu, ja menar Bitter min långbenta travare kändes vigare och mjukare, haha och då var han stel som en pinne. Så det klart, man blir ju lite orolig samtidigt som jag skall försöka tänka positivt och att det förmodligen känns tio gånger värre på en otränad skadad häst. För det finns INGENTING kvar av den gamla Fifa. Jag hoppas verkligen inte att vi har missat något. Min sambo är så otroligt snäll, han stöttar och tröstar för han vet vilken otroligt negativ inställning jag kan få.

Nej jag tänker inte måla fan på väggen än, vi har ju en lång resa framför oss och jag tänker ge ridningen ett par veckor. Lugnt och säkert och inte focusera på så mycket mer än att hon skall bygga en balans med mig på ryggen rätt fram, finna energin och glädjen samt takten. Får jag bra hjälp med tömkörningen är det främst där jag skall börja stärka upp henne i alla gångarter.

Nej nu ska jag ut igen...

                                                                                    Linda





Kommentarer
Sanna

Men en grön häst är ju ofta väldigt mjuk, för den har vi människor inte "förstört" än så att Fifa va mjukare då är inte alls konstigt :) De gröna hästarna är ju ofta mer liksidiga :)



Men ja förstår va du menar med stelheten, men du får försöka tänka att kanske är det så att Eftersom FIfa gått med denna sladda länge nu, så har hon belastat kroppen fel, musklerna anpassar sig ju då efter kroppens nya inställning och när man då kommer och ska arbeta hästen rätt så reagerar kroppen med stelhet för det är "fel" enligt den.



Så det tar tid att "bygga om" henne till rätta igen, för kroppen måste ju ändra sig till det som är det rätta, inte det kroppen tror just nu är de rätta. Så att stretcha ut musklerna, få igång alla leder osv tar tid och att det känns stelt, onormalt stelt är för att kroppen reagerar med att gå emot för de känns inte rätt för kroppen, den är van vid det som är fel, att gå fel. Så fortsätt vara så duktig som du är, de kommer säkerligen bli bättre med tiden, när kroppen börjar hitta tillbaka till de rätta läget. :)



Ni är så duktiga =)

2012-03-03 @ 13:01:09
URL: http://alfakrulls.blogg.se/



Elin

Hej! Nu har jag en tävling om en superfin luva och en ryktborste, var gärna med :D



http://slowmotionphoto.blogg.se/2012/march/bloggtavling-1.html#comment

2012-03-03 @ 13:07:37
URL: http://slowmotionphoto.blogg.se/



Paulina

Hoppas verkligen att allt går bra! Man får så ont i magen när man känner att något inte stämmer...

2012-03-03 @ 18:39:45
URL: http://fotopaulina.blogg.se/



Q med ridtravare i fokus!

sv:Jag hade tänkt skriva liknade som Sanna här ovanför.För jag är helt klart inne på samma linje.

mvh/Q

2012-03-03 @ 18:40:21
URL: http://qodrofenia.bloggplatsen.se/




Kommentera inlägget här:

Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Kom ihåg mig?