Barfota hästar - bambi på hal is

Men hur gör ni? Hur gör ni nu med era barfota hästar i det här isiga underlaget? Visst det finns dom som har boots, men ni som inte har det, hur funkar det?

Bitter går barfota och han tar jag inte ens utanför hagen. Nu rids inte han regelbundet som Fifa, det är mest bus och mys i skogen så jag anser att barfota passar bäst i hans fall, visst är det tråkigt att han inte kan få komma ut under den isiga tiden o andra sidan så verkar han inte lida av det direkt, men jag, jag hade blivit tokig om jag tränade en häst regelbundet som jag sedan får ställa av pga halt underlag. Jag skulle aldrig aldrig ha Fifa barfota och inte bara pga isen. Så hur löser ni det? Hur bär ni er åt och hur orkar ni med halkperioden?

En annan sak man missar med en oskodd häst (även om det kan vara lite scary) men gud så underbart ändå, I've shown it before, and show it again, aaah lyssna!:



                                                                        Linda





Kommentarer
Bonnie

Jag skodde på med brodd och snösulor, Muss kunde knappt ta sig till hagen utan när det var som värst. Nu rök bakdojjorna idag och jag hoppas att vintern är slut på riktigt för denna gång...

2012-03-15 @ 22:43:07
URL: http://teamkarlsson.blogg.se/



Helena

Oj va duktigt att töltsätta själv när det är första islandshästen! Ja men visst är det svårt med våra små! Hade ingen aning om att det skulle vara så svårt med tölt!



Nu ligger tre ridbilder uppe. Hade varit kul o visa hennes kapacitet i ökad tölt men har inga bilder som är bra nog o jag får inte till det alls så bra som hon kan. Än så länge gör jag inte den här hästen rättvisa i tölten :D



Mitt mål med henne är bättre resultat på tävling och ett blygsamt mål är ju att klassa upp henne. Jag har fått som mest 5.0 i totalpoäng V5. Tölten har gått katastrofalt med travtakt så den har dragit ner poängen. Med förra ägaren har hon legat på mellan 5-6 tror jag. Har fått 6.5 för ökad tölt och någon 7 i trav tror jag. Mitt högsta poäng är 6.0 i skritt. Så målet är att komma upp i så bra poäng som hon kan och gärna högre :)

2012-03-15 @ 23:22:14
URL: http://islandstyra.blogg.se/



Jenny

Jag har haft mina barfota i vinter i med dom gått på halvfart å d har inte blivit så mycke ridning i med värken i min rygg e som värst vinterhalvåret när d e kallt.

Jodå Nasti han e helt återställd blivit ännu mer kelig å gosig än innan så nu e d nästan jobbigt så gosig han =S

Ja jag har en som ska fixa bloggen till mig så vi har plockat ut foto så nu får han välja till headern å sånt för ja har värsta beslutsamhetsångesten hehehehehe

Så d ska bli spännande å se slut resultatet fast d dröjer lite än innan den e klar för hans data kraschade så vi har fått plocka ut foto IGEN men men den som väntar på nåt gått väntar aldrig för länge ;D

2012-03-15 @ 23:32:23
URL: http://backaskog.blogg.se/



Therese

SV: Skulle jag skaffa hund så blir det nog en sån! Jag har en labbe sen innan, men mina föräldrar har snott henne, så jag går lite i tankarna om att skaffa en helt egen. SÅ det är lite att fundera över. Vill ju att hunden skaha ett värdigt liv trots att jag jobbar så pass mkt osv... :)



Det är jag som inte har koll på åren! Hänger fortfarande kvar i 2011... När årsboksluten är klara kanske jag också kan gå över på 2012 som ni andra ;) SJu år då! Hon verkar supertrevlig och fin iallafall, det är jättekul att läsa om er :) Hur gammal var hon när du köpte henne? :)



Bebsísen gjorde jag ett litet inlägg om igår, så där kan du se bild på mamma och pappa! Han har ju inte 1a-klass-toppstam, men han lär bli en väldigt trevlig ridhäst med myyyycket pass i sig. :)

´

Och min gamling och jag har kamperat ihop i 1,5 år nu nästan. Hade aldrig knappt islandshäst innan; men jag fastnade för honom och har inte ångrat mitt val 1 sekund! Islandshästar är ju det mest fantastiska som finns! :)

2012-03-16 @ 07:26:50
URL: http://ishestur.se



Miranda

Tack för svar!! Kram!!

2012-03-16 @ 07:31:04
URL: http://[email protected]



Agnetha

Det är nog boots som gäller om man vill rida barfotahäst i halkan.

det är en ganska kort period när det är så här halkigt när allt kommer omkring - så ha tålamod! ;)

2012-03-16 @ 07:40:48
URL: http://kvarnlycka.blogg.se/



Agnetha (igen)

vad kul att sadeln fungerar förresten! :-D

Det känns jättefint. Jag hade dåligt samvete som tjatade så mycket om vad bra den var och sen fungerade det inte för er.

2012-03-16 @ 07:42:32



Sessan

Ja det gör hon verkligen :)



Haha jag gissar att det var en hel del som gick på det.

2012-03-16 @ 07:44:07
URL: http://impalaa.blogg.se/



tanja

Alltså hon är ganska lätt i handen när han släpper och hon släpper ofta. Dock så när hon tar "tag" i bettet så tuggar hon på det. Så hon tuggar och biter sig inte direkt fast. Mest i höger sida men det är förståligt för hon är svagare på vänsterbak. Min andra teori är att detta bett som hon haft nu är ett bett som är bra för en häst som är lite osäker på vart hon ska ta tag i bettet och hjälper dom att hitta rätt stöd. Kan vara så att hon inte behöver just det stödet ifrån bettet och kan klara sig med ett annat. Eller så är det som sagt att hon inte är lika "bra" som hon var förut och där av så protesterar hon genom att tugga på bettet som en utväg för att slippa jobba när det är jobbigt. Det är liksom absolut inga problem att rida trav eller tölt, fina gångarter blir bara bättre och bättre men i går höll hon på att tugga på bettet mest hela tiden. Tror att hon har lättare att få tag på det eftersom det är rakt.

2012-03-16 @ 09:48:03
URL: http://fillstastallet.blogg.se/



Yrsa

Sv: nu blev jag ju jätte nyfiken på vem det nu kan vara? :P

2012-03-16 @ 14:57:44
URL: http://yrsaarbelund.blogg.se/



Erika

Härligt ljud när dom kommer där på isen, men skulle aldrig våga rida på någon sån is själv. :P



Ifall den spricker, man vet ju aldrig.

Men ljudet var härligt. :)

2012-03-16 @ 15:04:45
URL: http://eriikapettersson.blogg.se/



Hanna o Goliath

Som Agnetha skrev så brukar det inte vara isigt i så långa perioder och med tanke på alla fördelar det finns med barfotahovar så får man helt enkelt anpassa sin ridning av hästen under den perioden. Oftast brukar man kunna ta sig fram längs kanterna iaf och går inte det brukar jag hålla mig till annan typ av träning i t.ex. de snöiga sommarhagarna. Visst kan det bli ett par dagar/någon vecka då blankisen verkligen ställer till det rejält men då kan jag ju lika gärna ge hästen sin vila då. Skodda hästar får ju som bekant längre vilor ibland de också :)



Och sen finns det bra alternativ som broddade boots eller att sko med broddade flapskor som fortfarande inte inverkar så negativt som den formlösa järnskon gör på hovarna.

2012-03-17 @ 15:54:47
URL: http://irmelin.bloggagratis.se



Kerstin

Har mina barfota och under de 12 år jag haft det så har de fått stå inne 1 dag pga halka! Dagen efter stängde jag av en bit i hagen och grusade upp ordentligt, sedan blir det ofta en hinna på isen som de får fäste på. Mina har alltid klarat halkan mkt bra. Skulle jag vara aktiv tävlingsryttare skulle jag nog sko den hala tiden, men som det är nu så kan de få vila den korta tid det gäller.

2012-03-19 @ 09:00:50
URL: http://stallrosen.bloggplatsen.se




Kommentera inlägget här:

Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Kom ihåg mig?