Sensation ride

Jag fick nyligen en förfrågan om jag kunde skriva ett inlägg om min bomlösa sensation ride sadel. Jag har tidigare fått ganska många förfrågningar och önskeinlägg kring min sadel, hur den är o.s.v så jag tänkte väl ta och göra ett litet inlägg om det.

Först och främst.

Jag vill först säga att jag är inte en sådan person som hyllar de ting jag gillar till skyarna och ska försöka få med mig andra att göra eller köpa samma sak, why liksom? För alla är vi olika vare sig det gäller kropp och själ. Jag kan tipsa om saker men jag vill aldrig försöka tjata på någon att "det här är verkligen det rätta!" och det tänker jag inte göra om sensation sadeln heller MEN jag kan säga att jag är så grymt imponerad över denna lilla mirakelsadel och därför kommer jag nog skriva ganska så gott om den och JA jag önskar att fler vågade ta hem den och testa, för jag tror många tänker som jag gjorde och missar något som faktiskt kan vara det bästa alternativet, MEN det behöver det inte vara för alla.

             

Vägen dit.

Efter alla rent sagt skitmånader med alla hopplösa bomsadlar som aldrig passade Fifa var jag rätt så less. Jag red för det mesta barbacka, att lägga på en sadel som inte passade henne kändes så fel, och JA jag har ridit i felanpassade sadlar på henne, det har jag gjort i förtroende till sadelinprovare. Som tur är kunde jag själv inse efter andra gången jag tog hjälp av denne att det fanns inte så mycket erfarenhet i bagaget, så jag fick försöka finna kunskapen och lära mig själv vilken sadel som passade och inte.

        

Jag tog hem sadlar och testade hej vilt, pengarna försvann och i hopp om att denne sadel skulle passa, så f*n heller. Jag skulle kunna kasta sadeln åt skogen, man var så förbannad varje gång, det största problemet var ju att alla sadlar gled fram på Fifa, en sadel som sadelinprovaren trodde på gled fram på halsen, Fifa var tokig och spände upp sig rejält och studsa, jag fick hoppa av och gå hem. Nej jag har testat så många bomsadlar och ingen passade, hur sjutton kan det vara möjligt?? Barbackaridningen började bli ganska så uttjatat, jag fick ju aldrig rida hästen ordentligt.

        

Ett år gick och fortfarande ingen sadel som passade, något gott jag fått med mig på resan var i alla fall mer kunskap om sadlar och mer balans i ridningen och vilka jag skall lyssna på och inte. Några månader till gick och inte en sadel på Fifas rygg. Så kom Agnetha och för sin hundrade gång sjöng om den fantastiska sensation sadeln. Det var ett himlans tjat tänkte jag haha, nå vad har jag att förlora? Jag var inte alls förtjust i bomlöst (pga av min oerfarenhet) bomlöst var liksom det sista jag skulle titta på, och det var det, nu är jag fast.


Sadeln.

Ja Vad tycker jag då om den här sadeln och varför? När jag provade sadeln för första gången på Fifa så var det mycket njaaa och jag skrev i förtvivlan till min återförsäljare. Jag gav inte sadeln en tillräcklig chans, det tar tid för den att forma sig kring hästen och bli insutten.

Sesantion ride sadlarna har en smal midja, du sitter lika balanserat och skönt i den som en bra bomdressyrsadel. Man får en lodrät och bra sits. Jag har upplevt i andra bomlösa sadlar sitter man jäkligt brett och obalanserat i med en tråkig sits och det är väl denna bild jag hade för just alla bomlösa sadlar och därför puttade jag bort det alternativet. Dock är sensation helt magiskt underbar att rida i, idag kan jag inte känna samma bekvämlighet eller samma balans i en bomsadel, inte för att jag gått och börjat tycka illa om bomsadlar, inte alls, skulle en sådan passa Fifa skulle jag inte putta bort den, men jag vill heller inte byta bort min sensation, jag är fast!

Sensation ride sadlarna formar sig som sagt efter hästen, det spelar ingen roll om hästen blir fet ett par månader, den formar sig lika bra därefter. Just dessa sadlar är ju lite känd för att passa islänningarna. Våra kära små hästar som oftast inte har någon manke, bred kort ponny rygg med oss vuxnas storbredade rumpor på ;) Det blir ju ett problem faktiskt, att finna en sadel som skall vara så pass kort och liten för hästen men så pass stor för att vår rumpa ska få plats, sensation är ju verkligen en bra lösning på detta. Jag har en sensation G3 uppgraderad med G4 sits, jag har då en liten kort sadel med extra korta kåpor men en sits som passar mig galant.

Det extra häftiga med denna sadel är att du kommer så inpå hästen och känner dess rörelser i minsta detalj, det är en sådan häftig känsla när hästen lyfter sin rygg och jobbar på, man känner verkligen allt och jag vill säga att det här kände jag faktiskt inte lika tydligt i en bomsadel. Jag rider i bomsadlar till och från på andras hästar och jag kan fortfarande inte känna samma slags tydliga rörelse som jag gör i min sensation. Hästen rör sig få fritt och harmoniskit i sadeln och en annan sitter så nere och runtom hästen, det känns ju knappt att man har något emellan sig och hästen mer än att det är tio gånger bekvämare och mer balanserat än barbackaridning.

Är dom snygga? Jag tyckte dom var gräsligt fula till en början, nu är jag van och tycker inte alls den är så ful, men visst bomsadlar är ju betydligt snyggare, mer stilrenare och klassiskt. O andra sidan skiter jag i hur fint det är, jag ville bara ha en sadel som passade oss, så vi kunde börja rida på riktigt för en gångs skull. 

                               

Det mest fantastiska med sadel är i alla fall att den glider inte fram en milimeter och det är ett mirakel i sig, jag trodde aldrig detta, helt ärligt jag trodde aldrig jag skulle finna en sadel som aldrig gled fram. Jag kan rida brant nerför en backe och sadeln ligger på samma ställe där jag satte den, hur f*n är det möjligt på denna häst? Jag är fortfarande ganska så paff över det, men gud så skönt, jag kan slappna av för en gång skull i ridningen. Fifa är å glad och framåt hela tiden, en helt annan häst, det beror ju inte enbart på sadeln men mycket.

Så JA det är en mirakelsadel för mig och Fifa, jag hade nog inte kunnat få något bättre, jag behöver aldrig mer byta sadel, värd varenda krona. Det är ju inte en lågbudgetsadel precis men vem vill lägga något sånt dyligt på sin hästs rygg? ;) 

Kika på softsaddles, ni kan ju läsa om feedbacken där från andra där också.

        

Negativt. Jag kan inte komma på något riktigt negativt om sadeln faktiskt, hmm ja det kan vara lite svårt att ha ett schabrak under när man har en padd, jag har en grandeurpadd som är i form av en vojlock, padd måste du alltid ha under bomlöst. Dock finns en speciell padd att ha under så man kan lägga dit ett schabrak, så det går ju att lösa. Sedan kan man inte dra upp stigbyglarna på samma sätt som en bomsadel, men det går också att mixtra till. Kanske slits dom mer med stiglädren också eftersom dessa ligger över kåpan. Det kan vara jobbigare att hålla rent undertill eftersom det är ull och pälsen (speciellt vid fällning) gillar nog att sätta sig fast.

Aja snacka om att jag fick TJING på näsan, bomlöst var något för oss :) Jag kan inte annat än att tipsa om: ta hem och prova, du har öppet köp i 3 dagar hos softsaddles. Det dumma är att tre dagar räckte inte för mig att gilla sadeln, det tog lite tid innan den formade sig efter Fifa, men som sagt den är värd att testa.

                                                                            Linda






Kommentarer
Sophie

Du har blivit utmanad på min blogg! :D

2012-06-12 @ 15:33:32
URL: http://gnistaiogat.blogg.se/



Sophia

Eftersom jag vet att du ger bra feedback och inte stödjer någon återförsäljare så läste jag alla inlägg jag kunde hitta i din blogg när det gäller sensation. (+ överallt på google)

Jag har nu fått hem en G4 och jag bara älskar den!!!

2012-06-12 @ 19:21:39
URL: http://sono.noksin.se



Ida Klausner

Såg det stod att du hade extra korta kåpor på sadeln, är det för hästens eller din skull? Jag är 167 lång, bör jag ha korta eller vanliga kåpor? :)

2012-07-03 @ 17:44:24
URL: http://idaklausner.blogg.se



Gullan86

hej
vilken sits str är det du har på din sadel och varför tog du korta kåpor? känns de lagom eller är det risk att man kommer utanför med knäna?
jag tänker ifall jag skulle testa att köpa en sån här begagnat, jag är ju typ lika lång som du och thengill är ju lika liten som fifa.
men jag har ganska långa lår så kanske kan jag inte ha kort kåpa då.
vet du varför folk inte tar g4 utan väljer g3 med g4 sits?

maila gärna svar:
[email protected]

tack på förhand.

2012-09-24 @ 13:27:38
URL: http://gullan86.blogg.se




Kommentera inlägget här:

Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Kom ihåg mig?