Vad äter era hästar?

Nu vill jag höra här. Vad äter era hästar? Går de på bete? Vad för slags bete? Får de något speciellt kraftfoder? Hur mycket tränas de? Hur är de i hullet?
 
Prinsessan från förra sommaren
 





Kommentarer
jossan

Bellie tränas 3-6 dagar i veckan nu. Oftast vilar hon 2 dagar i veckan, alltså går 5 dagar.

Hon går på bete, och igår började vi stödfodra med 5 kg hö per häst. Om 1-2 veckor ökar vi till 10 kg.

När hon kommer tillbaka från betet om 1 månad kommer jag att fodra med lucern tills vi har hunnit skicka in årets höanalys, och därefter får vi se vad hon behöver för tillskott.

2012-07-25 @ 10:02:27
URL: http://minfux.blogg.se



Titti

Mina hästar går på bete och Hraffe är knubbig men inte de andra två. Baldur å Hraffe får annars krafft müsli blå (små mängder)och Gaefa går på krafft groov 125.Just nu rids inte Baldur eftersom han går med sto,men snart ska det sättas igång. Hraffe går litegrann för han rids ju in.Gaefa går inte alls för hon går med Baldur ;)

2012-07-25 @ 10:16:03
URL: http://livetpavischan.blogg.se



Elin

Mitt ung sto går på sommarbete och får inget övrigt foder just nu. Eftersom hon är under inridning så går hon kanske 2-3 gånger i veckan. Inga ansträngande pass och det är väldigt varierade gånger/ vecka också. Till hösten är den tänkta foderstat att hon ska få hö ensilage, havre & betfor. Det beror dock lite på hur bra hö ensilaget är osv.

2012-07-25 @ 10:36:11
URL: http://eliinmagnusson.blogg.se



Erika

Raski går på
mindre bete (ner betad sommarhage) men ändå mer än hon tidigare i sommar gått på.

5dl hel havre
mineraler, salt och magtarm pulver
En aning rund om magen sen hon fick komma ut hel tid i den nerbetade sommarhagen.
men försöker rida så gott de går så magen inte växer mer för gör den de så får jag gå tillbaka o ha de på hö igen.

Grim går samma som Raski nerbetad sommarhage.
Med mer gräs än vanligt.
Lagom i hullet gått upp lite oxå, men inte farligt mycket.
Går ca 6 dagar i veckan
Ett skritt pass, ett pass på ridbanan
Övrigt i skogen i alla gångarter försöker rida så mycket kroppen o huvudet på henne klarar för hennes ålder så magen inte växer mera.

Går på 3 dl kornkross/havre kross blandning
Mineraler, salt & magtarm
skrittas 30 minuter/3-5 dagar i veckan nyligen på börjad o bli skrittad

2012-07-25 @ 12:59:40
URL: http://eriikapettersson.blogg.se



Sanna

Odinn går 6 dagar i veckan och livnärar sig på gräset i hagen! ;-)

Detta när den är nerbetad och han kan gå där dygnet runt. Men som det är nu går han på gräs i ca 5 timmar/dag och resten står han i bantarhagen och får då hö att äta. Detta klarar han sig fint på. =)

Fáfnir äter gräs för glatta livet=)
Stödfodras med lite lucernhack då han e lite tunn.

2012-07-25 @ 14:05:25
URL: http://Alfakrulls.blogg.se



Ida Klausner

Sommartid går det på bete. Ganska näringsfattigt, har inte varit plöjt och sått de senaste 20 åren. På de finare gärdena med mer näring slår vi hö och pressar till fyrkantsbal. Så fort betet är slut ger vi hö på fri tillgång. Thengill håller sig alltid normal i hullet, Tåtte kan bli lite tjock. Under höst/vintern så får de även mineraler (Krafft avel/bete), samt ex. morot, knäckebröd, äpple beroende på vad som finns. Tåtte tränas vanligtvis ca 3-4 dagar i veckan (körning), grusvägar med mycket backar.

2012-07-25 @ 14:09:59
URL: http://idaklausner.blogg.se



malin

Bronco äter nu bara gräs och sedan om han kommer in får han en liten tuss hö. Han får en näve kraft efter jag har ridit oxå :)

vad äter din?

2012-07-25 @ 21:24:48
URL: http://malinsjolander.com



Bonnie

Båda mina går på naturbete och rids som vanligt vilket för Royals del är ganska hårt. Musse får inget extra men Royal äter just nu 1.5 kg Mustang Müsli orginal.

sv: Han är inte alltid så smidig Mussemannen och det tog ett tag innan bölderna la sig:/

2012-07-25 @ 21:31:34
URL: http://teamkarlsson.blogg.se



Nina

De flesta av våra hästar går enbart på bete just nu. Men ettårshingstarna är så magra att de får havrekross, betfor, olja och lusern.-strå varje dag också. Det verkar inte som om de hinner äta så mycket som de behöver just nu.

På vintern har nästan alla våra hästar fri tillgång till hösilage och halm. En del av dem får kraftfoder om man ser att de behöver det.

2012-07-25 @ 22:20:11
URL: http://stallskogalund.blogg.se



Nina

Nu får du berätta för oss vad dina äter! ;-)

2012-07-25 @ 22:21:17
URL: http://stallskogalund.blogg.se



Frida

Guffi går på bete, det är inget överflöde utav mat utan ganska lagomt till två hästar utan att de ska bli feta eller smala. Han får Hestamix i vanliga fall, men nu är den slut så han äter istället Irish Mash. Men bara efter träning eller när han får komma in och vila lite. Jag blandar i kiselgur, Nypon och linfröolja, för bättre hovar, mot stelheten och eksemen :) Just nu har han fått lite semester men i vanliga fall blir det träning 3-4 gånger i veckan.

2012-07-25 @ 22:27:35
URL: http://guffiframidfelli.blogg.se



elinor

Isjaki går på bete dygnet runt, inga tillskott alls utan bara gräs. Valtyr står inne på natten går på bete på dagen båda går på bra beten för Isjaki växer och Valtyr är ganska svårgödd, tror att en de hingstar gör av med mer bara för att de är hingstar och så tränas han hårt så han göds. Han får 0.5 kg havre, lucern och krafft energi, mineralpellets och kalk. sen får han ett hönät fyllt med hö under natten.

2012-07-26 @ 11:44:50
URL: http://engelstoft.se



Tove

Raudur går på ganska tunt bete på natten och står inne på dagen. Han får 2kg hösilage/dag och 0.5kg kraft müsli röd, mineralpellets, linfröolja och glucosamin. Dessutom självklart fri tillgång till salt.
Tränas 5 dagar i veckan mer eller mindre. Jag själv har tyckt att han har varit lite bukig men min tränare sa nyligen att hon inte har sett honom i så bra skick tidigare. Bra i hullet och fin hårrem. Nu tycker jag också att han börjar dra upp buken, antagligen mer pga träningen än fodret :)

2012-07-27 @ 22:34:14
URL: http://Raudur.blogg.se



Karin Damberg

De flesta av våra hästar går bara på lagom magert bete just nu, rätt mycket att äta, men på stooor yta. Så de får gå en massa. Perfekt för mina lättfödda.
Men min Freyja är en svårfödd typ... Hon får komma in 1-2 ggr per dag och äta så mkt hon orkar av hö, lucern och någon kilo müsli på det. Det verkar fungera bra, allihop börjar bli fina i hullet. Bara Freyja som är lite för smal än, men det börjar gå åt rätt håll. =)

SV: Jaa visst är hon söt min lilla bebis. =) Hon är en dvärgpudel, men precis på gränsen mot toy. Hon är precis en centimeter över. Mitt lilla bustroll! <3

2012-07-28 @ 00:51:44
URL: http://lilldamberg.wordpress.com



Helena

Tyra går i gräshage på dagen och mycket magert bete på natten. Jag tycker hon är för tjock men tycker samtidigt att det blir för meckigt att åka fram och tillbaka för att trixa för mycket så hon får ha liiite överhull nu.

Hon får en dl krafft groov och två dl havre för att få i sig en halv dl mineraler och lite extra salt. De har även en saltsten i hagen.

2012-07-30 @ 15:16:51
URL: http://islandstyra.blogg.se




Kommentera inlägget här:

Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Kom ihåg mig?