Tips någon?

Är det någon som har tips på hur man kan få väck knott och broms i ett vindskydd? I Bitters och Svalas lilla vindskydd är det lite kusar faktiskt, det är ju betydligt mer utanför men man vill ju gärna ha kusfritt i vindskyddet ändå. Finns det något man kan ställa/hänga dit som gör att kusar tar avstånd till vindskyddet? Eller spraya med nått? Att hänga nät för öppningen är nog ingen bra ideé jag tror min svarta prins aldrig går in då, den fegisen, så om det fanns något man kunde ta dit som kusar inte gillar? Något?
 
 





Kommentarer
Ida Klausner

Det skulle jag också vilja veta! :) Ser fram emot ett svar!

2012-07-28 @ 12:36:33
URL: http://idaklausner.blogg.se



tanja deimo

Går det inte att hänga upp smala plastband över själva ingången, vi har sånna i dörren till stallet och det fungerar jätte bra. Om nu bitter klarar av att gå in igenom smala plastband. :)?

2012-07-28 @ 14:42:52
URL: http://fillstastallet.blogg.se



Erika

Hum^^
De var en bra fråga du får du bra svar kan du ju göra ett inlägg om de :)

2012-07-28 @ 14:57:13
URL: http://eriikapettersson.blogg.se



Sanna

SV: Nja, att alla hästar SKA ha fri tillgång på salt köper jag dock inte eftersom det finns alldeles för många hästar som missbrukar saltstenarna och slickar å slickar å slickar.
Då är de bättre att de får en vis dos i sitt foder varje dag, eftersom Salt är väldigt onyttigt/farligt i för stora mängder, och dom mängderna är inte stora.

Okej, nä jag var bara nyfiken på det hon åt då det inte är mkt Hö (analyserat) man kan matcha in med de fodren! Och eftersom det finns en hel del mineraler i Groven så tänkte jag bara att det lät mkt med mineralbaljan, groven å saltet men eftersom du bara ger groven som godis förstår ja!

2012-07-28 @ 19:43:00
URL: http://Alfakrulls.blogg.se



Clara

hmm, jag hade provat med att hänga upp nån liten "luktpåse" som luktar citron och tjära, borde vara lätt att göra själv! När jag var ltien sydde vi ofta små lavendelpåsar som man har i byrålådor eller hänger på väggen för att kläder/rummet ska lukta gott. Prova hänga upp påsar fyllda med tyg eller tygbitar längs ingången och väggarna och dränk dom med ordentligt av citron/citronmeliss och något tjär-doftande eller flugspray!

Några andra småtips är väl att hålla gräset och buskar lågt i höjd utanför dörren, så lockas dom itne dit så mycket.
Har ni vattenhink därinne så byt vatten ofta, gammalt vatten som hästar druckit från = gräsbitar och smuts = lockar mygg och knott.
mer än så vet jag inte C:

2012-07-28 @ 22:27:29
URL: http://tvistirni.webblogg.se/



Clara

hittade en mojäng som kanske kan vara värd att prova?

http://myggfri.nu/Produkter/VisaProdukter/tabid/60/List/0/Level/a/ProductID/68/Default.aspx?SortField=ProductName%20DESC,UnitCost

2012-07-28 @ 22:28:51
URL: http://tvistirni.webblogg.se/



Tove

Draperi av plastband är nog det bästa, vi har det framför stalldörren och vårt stall är bromsfritt! Vänj pållarna vid draperiet så ska det nog inte vara några problem. Låt det ta tid för det är lätt värt det! ;) och tänk så här: kan du inte vänja hästarna vid draperiet ska ni nog börja träna på förtroende gentemot varandra :)

2012-07-29 @ 08:59:48
URL: http://raudur.blogg.se



Titti

Ska finnas nån påse man fyller med vatten som har nåt medel i sig. Finns på granngården.

2012-07-29 @ 10:48:30
URL: http://livetpavischan.blogg.se



Josefin

Om du har ström ut dit så skulle man väl kunna sätta upp en sån där lampa? Fast det kanske inte hjälper mot mygg och sånt :)tjärsalva brukar väl hålla kryp borta, kanske måla öppningen med lite tjära? typ överst, där hästarna inte kommer åt då:) har för mig att äppelcidervinäger avskräcker också..

2012-07-29 @ 14:30:11
URL: http://noriffraff.blogg.se/



Karin Damberg

Vi har vindväv på en stor del av öppningen till vindskyddet. Det brukar hålla endel av de stora bromsarna borta. Annars är ju draperi av plastband ett bra tips. Du kan väl träna Bitter att gå igenom, de brukar lära sig rätt snabbt.
Våra var lite skraja för vindväven i början, framförallt min lilla fegis till valack, men numera används vindväven som något man kliar sig på på vägen in i vindskyddet. Vindväv är rätt dyrt att köpa, men vi var och frågade på Maxi om vi inte kunde få köpa vindväv av dem, de har sin reklam på det. Så vi fick tre stora vindvävar! Reklamen bryr sig ju inte hästarna om :P

2012-07-29 @ 22:12:27
URL: http://lilldamberg.wordpress.com




Kommentera inlägget här:

Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Kom ihåg mig?