Ridningens smärta

Barnförbjudet inlägg kanske? Ridning kan ju göra ont. Man kan ramla av och slå både rygg, armar ben och huvud. Man kan få sig en spark, bli biten, knuffad, stångad, gå omkull ja det finns många sätt att skapa smärta tillsammans med våra rara hästar.
 
Fast det finns ju en annan typ av smärta. Lill puppan, stjärtis och små tuttarna. Det är väl makalöst vad man måste ha skydd kring dessa  privata delar. Det är inget som slår sig, blir sparkad eller går omkull, ja vissa har väl så pass stor bröst att de slår knut på sig själva men tänk de bara hänger på där och ändå kan det skapa sådan smärta om man inte har rätt typ av kläder.
 
Att rida utan Bh är ju inte alls trevligt, har jag märkt. Inte för att tuttarna är så stora att det skumpar hejsan svejsan, nej det är ju den där lilla lilla saken i mitten som har en tendens till att skava mot tröjan, det blir rött och irriterat. Vårtgården börjar verkligen se ut som en vårtgård. Det är nästan att man de gångerna vill hålla i tuttarna, men hur skulle detta se ut om farbror Jönsson står ute på gräsmattan och klipper gräs? Det skulle ju bli akuten direkt. Nej Bh absolutely! För de med lite tuttbomber skall en sport bh kunna rädda situationen.
 
Så har vi då lill puppsen. Det är inte alla gånger man retar den stackarn, men ibland måste det ha blivit något tokigt under ett ridpass och då skriker kissen vid toalettbesök. Det bränns och har sig. Det är inte så att man suttit och gnuggat henne mot sadeln precis, även om detta kan vara ett tillfälle och skönt för andra, men jag hoppar nog där och låter henne vara stilla, här är det en annan typ av ridning som gäller. Bomullstrosor kan vara nått för detta, mjukt och härligt.
 
Sist men absolut inte minst! Så har vi stjärta. Det blir ju en typ av annan fartränder där i skåran ibland, det är verkligen brännsår och jag kan inte påstå att det är snabba fisar som kört förbi i för hög hastighet, det var ju den där förbannade ridningen igen. Tänk vad skönt om man de gångerna bara kunde pula in bomull fulla röva, tänkt vad mjukt och mysigt, fast efter en svettig ridtur är nog blöt bomull det minsta man vill ha i stjärten, nej det måste helt enkelt bli bomullstrosa där också. Att rida i string funkar ibland och ibland inte, vissa gånger vill man ju bara ner i byxan och töja ut spännlinan vilket inte farbror Jönsson heller skulle klara av.
 
 
Så tänk på att skydda er!
  





Kommentarer
Julia

Hahaha, så sant!

2012-07-17 @ 16:04:06
URL: http://ohjuliet.blogg.se



Karin Damberg

haha... du är så rolig! Men så sant! Bra bomullstrosor, som dessutom måste sitta bra så de inte skaver hit och dit. Och en bra sport bh är ett måste. Skulle aldrig kunna rida utan bh... Kan knappt rida i vanlig bh ens... :P

2012-07-17 @ 16:28:47
URL: http://lilldamberg.wordpress.com



Erika

Haha.. :D
Ridning kan ge en hel del skav m.m.

Ridning utan BH vet jag fler som kör.
Dom har visserligen, små typ inga.
En annan kör alltid på sport BH eller för de mesta de ända som funkar så..

2012-07-17 @ 19:33:21
URL: http://eriikapettersson.blogg.se



Evelina

Haha, ägande inlägg. Det värsta jag vet är när bh-banden glider ner för axlarna eller när trosorna hamnar på sniskan, mindre bra och mindre skönt. Ett par bomullsboxer är bra =)

2012-07-17 @ 19:34:16
URL: http://www.saintinhell.blogg.se



tanja

åh du är för underbar linda!! Älskar dina inlägg!! You goo girl ;)!! Sportbh är något jag har ibland när jag rider. En fröjd när det inte är några bhband som åker ner på armarna. Utan bh går ju inte att rida så heller. Ont i tuttarna får jag även fast dom inte är stora ;). Puppelisan märker jag inget av faktiskt :)

2012-07-17 @ 20:32:17
URL: http://fillstastallet.blogg.se



Marie Munktell

Haha! Underbart!! Så väl jag känner igen mig efter alla år på hästryggen!!! :-) Tyvärr finns inte tid för hästar idag med barn och heltidsjobb, men det är så roligt att följa med i din vardag - i med- och motgång! Tack! :-)

2012-07-18 @ 07:34:19



Nina

Haha underbart inlägg!

Men du, vi får hoppas att farbror Jönsson och hans gelikar inte läser din blogg, för om de ser det här inlägget så svimmar de nog ;-D

2012-07-19 @ 11:00:28
URL: http://stallskogalund.blogg.se



Jessica

haha... hejuda mig vad jag fick mig ett gott skratt!
Det är såååå sant det du skriver, måste näsan länka till alla hästtjejer så dom får sig ett lika gott skratt som jag fick! haha

Svar: Haha ja men visst stämmer det en aning ;) Och det är fruktansvärt, man tar nästan hellre en avramling än skav på de något privata delarna ^^
mittangsull.blogg.se

2012-07-20 @ 16:41:59




Kommentera inlägget här:

Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Kom ihåg mig?