Med alla mina sinnen

Tänk ändå vilken stor fet hästnörd man är. Jag är så nördig som man kan bli, jag verkligen brinner för hästarna. Jag tycker det är så otroligt roligt och intressant. När jag rider, eller rider i lag med någon annan eller ser en annan rida själv så inspekterar jag, analyserar, studerar och funderar på allt, alla detaljer och allt hela tiden. Inte för att söka några fel, inte för att bevisa vad jag själv kan och inte för att ha ett finger i allt utan för att jag tycker det är så himla intressant och för att jag VILL vara uppmärksam och lära mig mer.
 
Jag kan inte bara sätta mig upp på hästen och bara rida, jag känner med hela min kropp och mitt inre. Känns något annorlunda sitter jag och funderar och spekulerar. Testar och donar, jag ser, lyssnar och känner. Jag har förändrat mig själv så extremt mycket, jag HAR blivit en bättre ryttare därför att jag tar in allt med alla mina sinnen och även tittar på andras hästar. Jag är så nördig som jag kan bli och jag antar att det kanske hörs ibland för jag funderar och pratar om allt i minsta detalj med andra, jag tycker det är så roligt, jag börjar bli så lik Lina känner jag haha, men det är en människa jag ser upp till och det är en människa som har en otrolig begåvning när det kommer till hästar, hon har lärt mig att börja se, känna, lyssna.
 
Jag älskar att spekulera och diskutera med andra, man lär sig så mycket och man utvecklas själv som människa. Man ska våga fundera och studera saker, man ska våga tycka och tänka.
 
Jag ser, känner och hör min häst tio gånger mer nu än vad jag någonsin gjort och vårt band har blivit så starkt. Det finns ingen bättre häst för mig, hon är verkligen en häst jag höjer till skyarna, hon är så speciell och hon är så PERFEKT för MIG. Jag är lycklig lottad som lyckades finna den rätta hästen.
 
 
Linda
 





Kommentarer
Evelina

Ja, nu är han bättre, men det är den vanlige hovslagarn vi har och då vågar han inte göra nått. innan dess hade han samma i 10 år och var snäll vad jag har hört... det bästa är att han den unge killen som skodde gloi när han jäklades, han rider på elitnivå och rider in och till hästar o sådär... =P

2012-07-09 @ 20:52:24
URL: http://www.saintinhell.blogg.se



Alexandra

Det låter helt underbart, så härligt att ni är på rätt väg!
Det är dit jag också vill, jag tycker det är svårt att känna och lyssna och förstå hästen. Men jag försöker och tror att jag är på rätt väg, det känns så.
Lina låter som en väldigt bra person att ha i sin närhet!

Sv: Du får mer än gärna titta och analysera, det är bara roligt att höra vad andra ser som kanske inte jag gör.
Bruten trav säger du. Hm.. Jag har ju tänkt på att hon gått ojämnt men inte på att det kan vara takt fel utan kanske hälta men hon är inte öm, inte varm, ingen puls och inte svullen.
Hon gick lite konstigt i trav några dagar i rad, även i skritt en dag. Jag tror det beror på att hon kanske gjort något i hagen för nu märks inte det där haltandet mer.
Men hon kanske har bruten trav då. Vad kan man göra åt det? Stärka traven än mer kanske. Bommar? Rida ut i skog och mark? Få med bakdelen mer?

Tack för din uppmärksamhet och ditt påpekandet, det är bara bra :)

2012-07-09 @ 21:06:59
URL: http://barefootangel.blogg.se



Julia

Jag känner verkligen igen mig i det du skriver.

2012-07-10 @ 01:36:54
URL: http://ohjuliet.blogg.se




Kommentera inlägget här:

Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Kom ihåg mig?