Ett vindskydd till ers nåd

Igår var jag väldigt duktig, tycker jag, lite iaf. Vid den stora sommarhagen finns en gammal ladugård. Jag upptäckte då att det fanns ett utrymme med en stor ingång, perfekt som ett vindskydd för hästarna. Så min kära sambo (så snäll som han är) slog en signal till gårdsägaren och hörde sig för om vi fick rensa rummet med alla plankor och gamla hinkar och använda det till hästarna. Visst fick vi det, ladugården användes ju inte.
 
Så igår städade jag och sambon ur, sedan satte jag dit nya isolatorer och drog tråd och plattade ner det en meter höra gräs som växt igen allt. En annan blev riktigt allergisk men det var det värt. Så nu kan de äntligen gå in och söka skydd för alla flygfän! Jag och Erica ledde in Bitter och Svala på kvällen, men Bitter (som jag förstod) var så nervös och sprang ut så fort han fick chansen. Fjant. Ändå har de två ingångar och högt i tak med lagomt utrymme. Det är ju av cement så det är riktigt kallt och skönt där nere, inte en insekt. Svala som har eksem må verkligen bli tacksam, meeen så är hennes ledare i flocken en stor mes som inte vill stå där, så det klart att hon följer han, dumma häst. Han kanske lär sig så småning om, han har ju alltid varit en liten fjant. De har ju en stor fin skog att gå in i, men det har ju även kusarna, nere vid vinterhagen har de vindskydd, där står Fifa ofta men inte Bitter, fjanten.
 
Har ni något vindskydd till era hästar?
 
 
 





Kommentarer
Erika

Kanske ni kan testa o lägga in lite mat, locka in de med liten hinka med godis i. :)

Så tycker de att de är as kul där inne. :D

jag har inget vindskydd åt mina när de går ute sommartid.
utan de söker skydd osv under träd.
nu ska mina byta hage till en av de stora fina sommarhagarna då ena är riktigt bra ner betad o de ska nog klara av att gå där fram över.

Kommer ta tid o vänja över dom p.g.a fångrisken.
men där har de mega träd flera stycken utsprida i hagen. :)

Min stallägare sa de.
Erika dina kommer ha de lyx där borta. ;)
Två stycken i den fina hagen, haha. lyx hästar...

2012-07-06 @ 12:50:13
URL: http://eriikapettersson.blogg.se



Ida Klausner

Ja vi har vindskydd, som vi flyttar med traktorn beroende på vilken hage hästarna ska gå i :) Smidigt!

2012-07-06 @ 13:29:41
URL: http://idaklausner.blogg.se



Sessan

Hoppas han förstår att det är svalt & skönt där inne :)

2012-07-06 @ 13:31:18
URL: http://impalaa.blogg.se



Josefin

Jajjemen, har vindskydd i hagen hemma + skog. Blandat ungskog och gammal skog. Med både barr och lövträd, och buskar;) Så där har dem även det naturliga vindskyddet:) På betet har dom en stor lada att gå in i, och hur mycket skog som helst! Har även rinnande vatten igenom hagarna som hästarna uppskattar mycket;)

2012-07-06 @ 16:31:26
URL: http://noriffraff.blogg.se/



Frida

Vad snällt att ni fick låna det :) Nej, men det håller på att byggas ett vindskydd, men de brukar oftast få komma in i stallet nu några timmar per dag så de kan vila från insekterna.

2012-07-06 @ 18:53:53
URL: http://guffiframidfelli.blogg.se



Julia

Men vad bra! Vi har tyvärr inget vindskydd men skog iaf!

Sv: Gillar den sista och den första mest :) Ja, i slutet på augusti blir det vår första tävling!! Jag har inte tävlat mycket innan skulle jag inte säga. Men en del! Många clear round hoppningar har det varit!

2012-07-09 @ 15:53:13
URL: http://ohjuliet.blogg.se




Kommentera inlägget här:

Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Kom ihåg mig?