Det där med hovslagare =/

Idag var hovslagaren här, jag vet inte men det började med att denne surrade om veterinär eller kanske byta till annan hovslagare? Så det kändes ju trist, för så hemsk är hon inte. Jag gick i alla fall därifrån så fick hovslagaren vara ifred med Fifa, jag vet att jag själv känner mig så nervös och får alltid ont i magen när det är dags att sko henne.
 
Jag vet att hon även från sitt förra hem var hemsk att sko, de band ju benen och fick vara flera man, idag behövs bara en hovslagare som står där men hon har ju en tendens till att rycka undan benen, hoppa iväg på tre ben, lägga sig ner, hänga mot hovslagaren, ja hon har ganska dåligt tålamod. Ibland har min sambo eller svärmor fått stått där med henne då jag känner att jag inte pallar, jag skäms. Jag skäms jag skäms och är så rädd att hovslagarna skall tycka hon är jobbig och dum, vilket vissa faktiskt gör. De senaste gångerna tycker jag har gått ok om man jämför med hur hon var förr, fast min hovslagare tycker inte det är ok och när denne började surra om veterinärer eller att byta hovslagare fick jag en klump i magen. Någa andra hovslagare (inga som håller till häromkring) som har skott henne har däremot inte alls tyckt att hon varit jobbig och att skämmas skulle jag då inte göra, det finns värre hästar, men i det här fallet verkar hon vara en kossa och ja visst, hon är inte den lättaste att sko. Så jag gick som sagt iväg och tog ut Elmo istället, rensade lite tankar och kände att nu jävlar får de gå som de går.
 
En halvtimme senare var Fifa skodd. Det hade gått jättebra och hon hade stått som ett ljus. Jag vet att Fifa känner min nervositet, även om jag inte gör nått eller säger nått utan bara sitter eller står där så känner hon av så tydligt, men Fifa måste ha haft en bra dag idag, för oavsett om jag varit med eller ej så har hon tjafsat och stökat runt förut också, men det blev nog helt klart bättre när jag gick iväg. Så nu har hon nya fötter min lilla och denna gång vände vi tillbaka skorna framtill igen, så det skall bli intressant med traven.
 





Kommentarer
Erika

Kanske är bra om någon annan kan vara med i stället för dig.

För jag förstår att du tycker de är jobbigt.
men om hon blir lugnare om du inte är där kanske de är ett alternativ.
självklart vill man vara vid sin häst sida såklart.

Lilla fifa så söt o rar på alla bilderna inte kan man tro denna sötnos är sån.
men hoppas de ändå blir bättre o bättre.

2012-07-02 @ 20:27:38
URL: http://eriikapettersson.blogg.se



Jenny

Jag tror det är ett smart drag att inte vara med själv, just för att som du säger, känner hon av din nervositet och då blir det värre.

2012-07-02 @ 23:29:55
URL: http://islandstokan.bloggplatsen.se



Julia

Tycker också det är klokt om du inte är med just när hon skos!

2012-07-03 @ 00:00:10
URL: http://ohjuliet.blogg.se



Nina

Hoppas att din hovslagare vill komma tillbaka nu då, eftersom Fifa stod så snällt. Det tar ju ett tag för en del hästar att acceptera att bli skodda och att orka stå stilla så länge. Men nu verkar det ju som att det verkar släppa för Fifas del.

2012-07-03 @ 11:04:25
URL: http://stallskogalund.blogg.se



Evelina

Jag vet EXAKT hur du känner. Min ångest för hovslagaren började med en häst jag hade på foder för 2 år sen, hon var en tinker och hängde jättemycket, vilket resulterade i att hovslagarn blev irriterad.
Glói har testat honom ett par gånger, men sen inte vågat mer, vår hovis är gammal o gemet och är rätt burdus om det behövs. Hade en yngre kille som skodde Glói engång och jävlar va Glói levde rövare, han stegrade och hoppade... rätt intressant o se hur de behandlar olika människor de där liven =)

2012-07-06 @ 17:36:38
URL: http://www.saintinhell.blogg.se




Kommentera inlägget här:

Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Kom ihåg mig?