Hööks shopping + tömkörning *bilder*

Ja vad har jag då köpt på Hööks? Ja inte det man verkligen verkligen vill ha. Alla färggranna benlindor, schabrak mm, det var ruskigt mycket fint. De nya färgranna schabraken är verkligen fina, fast jag gillar inte modellen riktigt, bara färgen ^^

Jag köpte ett par billiga transportskydd, ja det är väl kanske inte så mycket till skydd men nått är det ju alltid och billigt var det ju absolut. Sedan köpte jag en mjuk borste, de jag har här hemma är rätt så sträv och hård- kanon för att få bort skiten, fast jag ville ha något mjukare till Fifa som ändå är rakad. Mina två söta muggar har jag redan nämnt. Det blev även lite hästgodis, brukar ha det i fickan när jag tränar tricks eller då hästarna har varit duktiga. Jag var även in på bauhouse och köpte lite båtrep med tyngd i som jag skall ha som tömmar, Martin får hjälpa mig att få dit hakarna. Ja det var väl allt.

 

Transport skydden ville jag gärna prova och dessutom vänja henne vid. Haha vad söt hon blev och inte brydde hon sig om dom heller, trodde det skulle bli lite höga steg men inte då, de är ju så lätta ändå så. Det kan ju vara så att matte kanske satt dom bak och fram ;) Men orkade inte ändra haha. Man kanske får sätta dom hur man vill fast jag tror nog att den är formad till vara åt andra hållet..men men..ingen skada skedd ^^

    





Efter detta tog vi och tömkörde lite, Fifa var så pigg och glad idag och tömkörningen gick ju kalas. Hon tycker verkligen att det är roligt. Hon frustade emellanåt och slappnade av. Vi gick lite på volten men inte mycket, mer för att vänja både mig och Fifa. Tog över en bom då och då. Ett problem som har uppstått "eller problem och problem" men hon är lite svårare att hålla rakt på spåret nu mera, hon genar gärna och speciellt i hörnen, tar jag då lite i yttertöm vill hon gärna böja sig istället, för att kompensera detta använder jag även  innertöm men det är svårt, för hon är så sjukt mjuk och vig den hästen, ungefär som en gummiboll. Hon är dessutom suuuperkänslig, det gillar jag verkligen med denna häst men det gäller att du tar pyttepytte och är försiktig annars blir det bara överdrivet och tokigt. Man får liksom nästan peta lite med tömmen - hon är verkligen känslig. Men passet gick jättebra och "slutorna" börjar hon fatta, ibland går hon lite så självmant, jag behöver inte göra så mycket hon ser direkt på mig när jag förbereder för en sluta, hon kan böja sig liite väl mycket men det gäller att jag är snabb där med innertömmen och får liksom lirka på något vis, det börjar bli ganska häftigt och roligt det här med tömkörning! Längtar bara till mina båttömmar :)

            

                                                                                   Linda






Kommentarer
Frida

Vi ska prova idag igen, själva...Jag känner igen dina problem faktiskt, inte lätt att få till det ibland. Guffi lyfta jättemycket på benen när jag provade transportskydden, samma sak med boots första gången :)



Svar: Tack :)



När jag läste förra inlägget och kommenterade kom Müsli och gosade, så hon försökte nog skicka lite gos till dig :)

2012-01-27 @ 12:10:03
URL: http://guffiframidfelli.blogg.se/



Agnetha

å gud hon är ju så söt så man bara dör. Hon skulle ju lätt kunna bli fotomodell. ;-)

Färgen och teckningen, puffluggen också den där blicken! <3

Vad kul att det går bra för er med tömkörningen!



måste bara skriva att du ska vara aktasm med för tunga tömmar till en så känslig häst. Benni Lindahl (han den isländska tränarmästaren) säger ju att tyngden från en vanlig, tunn lädertygel är nog för att påverka hästen jättemycket. :-)

2012-01-27 @ 12:24:55
URL: http://kvarnlycka.blogg.se/



Erica

Fina saker du köpt.. Ja täcket är köpt från horze.se var rea på de.. Fanns i fler färger.. hoppas de passar nu bara :) Ja jag vill köpa tränset men de kostade en del så jag ska köpa de viktigaste först =)

Ja, visst är de jobbigt med en häst som går iväg känns inte så kul när hästen inte vill vara med en och göra saker.. känns som man tvingar den och de är inte skojs! Sedan gillar jag inte muta jag vill ju att hon ska komma av egen vilja.. Du får gärna hjälpa mig om du har tid.. Jag vill verkligen inte hitta ett trick som muta henne för att komma utan jag vill få hennes tillit och vilja att komma till mig.. Jag vet bara inte hur jag ska börja..

2012-01-27 @ 12:35:24
URL: http://minsvala.blogg.se/



Janina

Åh vad fin hon blev i transportskydden!

2012-01-27 @ 12:41:06
URL: http://jannefix.blogspot.com



Kerstin

De skydden ska nog mina ponnyer få också. :)

2012-01-27 @ 13:01:42
URL: http://stallrosen.bloggplatsen.se



e

Så liten är han inte 137 eller 138, såg han live och han har jäkligt fin resning och man.



Thor är ruskigt fin, men det är inte riktigt det jag personligen söker och har som mål, men alla har ju olika mål och intressen, när jag köpte Valtyr var jag otroligt imponerad av att Tyr vunnit VM och att Galsi hade 9.01 på ridegenskaper och så hade han hög blup och var väldigt billig och jag tänkte inte så mkt på att han förmofligen skulle vara 4 gångare och pass var inget jag hade någon erfarenhet av så det kvittade.



Sen blev han 5 gångare och en väldigt bra sådan och då har mina mål när det gäller hästar och avel helt ändrats och jag vill ha 5 gångare, det ska vara 5 väl separerade gångarter där ingen är sämre än den andra, mycket gång, mycket vilja så skulle jag köpa häst idag hade valet inte fallit på Valtyr eftersom han har så stark fyrgångsstam på pappans sida och skulle jag betäcka skulle jag nog inyte välja Tyr eller en Tyr avkomma utan en häst som avlats i generationer på just bra 5 gångare.



Dom bästa hästarna enligt mig är dom som har 5 gångarter och lika lätt för alla och inte blandar men det är jag :) Så vill man ha en bra 5 gångare hade jag betäckt med Hraunar, Hrannar eller Illingur, det är mina favoriter eller Garri han är också himla läcker.



Men om man vill ha en fyrgångare skulle jag absolut satsa på att betäcka med en 4 gångare efter Tyr för han ger jäkligt smidiga hästar, Thor är favoriten, men Svartur och Solfari är också himla flotta.

2012-01-27 @ 13:17:56
URL: http://engelstoft.se



Sessan

Hihi javisst är de duktiga, man gick bara & kände lycka över så fint de skapat. Riktigt nöjd över bilderna fast det är den lilla kameran & det var dåligt med utrymme.



Fotograferingen blir ju väldigt mk roligare när man får beröm över bilderna, men jobba med heltid det vetti sjutton om jag vill :/

Men imorgon har jag en drös med hästfotograferingar :D

2012-01-27 @ 13:34:07
URL: http://impalaa.blogg.se/



Sessan

Gillade verkligen färgen på transportskydden ;)

2012-01-27 @ 14:21:03
URL: http://impalaa.blogg.se/



jossa

Så snygg hon blev då :D

2012-01-27 @ 16:59:21
URL: http://minfux.blogg.se/



Erika

Så gullig hon blev i transportskydden. :)

Måste köpa nya åt Raski oxå, tänkte köpa rosa men tror de får bli marinblå till täcket jag vann. :D

2012-01-28 @ 16:01:26
URL: http://eriikapettersson.blogg.se/



Jenny

Söt hon blev! :) Hm.. är ganska säker på att knäppningen ska va bakåt.. :) Men åt andra sidan provade du ju dom bara :D

2012-01-28 @ 20:53:18
URL: http://jen81.blogg.se/




Kommentera inlägget här:

Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Kom ihåg mig?