Några ord från mig =/

Hej på er.

Egentligen tänkte jag inte gå in på internet och bloggen idag, inte på hela veckan faktiskt nu när jag är här i härnösand, jag känner mig riktigt nere faktiskt, men jag hade väl lite hopp om något råd kring Fifa i någon kommentar så jag slank in här ändå. Jag vet inte vad jag ska säga längre, jag är väldigt ledsen och orkeslös, allt känns så konstigt och hopplöst. Visste vi var felet var på min lilla häst skulle allt bli så mycket lättare men nu verkar de inte ha någon aning och det skrämmer mig, rejält.

Jag tänker ta henne till samma veterinär igen vecka sex (om jag minns rätt) bara för att se om den nya behandlingen givit något resultat enligt deras ögon. Men är de fortfarande skeptisk så tänker jag faktiskt ringa en annan veterinär, jag kan fan inte ge upp :(

Det finns en veterinär som är väldigt bra omtalad, väldigt. Dock tar de bara emot gamla kunder och när jag sist ringde dom ang Bitters svullnade ben tog de inte emot mig. Kanske- om jag berättar min lilla, eller långa historia om Fifas mysterium kanske de tar emot mig. Jag vill verkligen ta henne till den kliniken, hon skall komma till duktigt folk, jag måste ju försöka i alla fall. Det är bara det att detta med att kämpa hela tiden- det tar verkligen på krafterna, jag vet inte hur länge jag kommer orka med det här. O andra sidan skall jag väl inte klaga, det finns föräldrar som sitter på sjukhuset dagligen med sitt lilla barn med  cancer. Vad kan slå den smärtan?

Jag har haft förhoppningar efter varje ny behandling.
- Nu, nu kommer hon bli bra igen!!
Så blir hon inte det och jag får en sån enormt stor klump i halsen så jag knappt kan andas, mitt hopp sjunker för varje gång och jag börjar nästan inse att Fifa och jag har ingen framtid tillsammans, inte i ridningen i alla fall och det tar kol på mig, jag vill så gärna :'(

Bitter Bitter, min gamle goda vän, snällare häst får man leta efter och jag älskar honom verkligen, det är ju just därför han finns kvar på gården, jag trivs att ta någon tur nu och då på svarten, man får tillbaka härliga minnen från förr då vi var som aktivast ilag, men.. han är inte RÄTT ridhäst för mig på det sättet som Fifa är, det låter så himla hemskt för han är verkligen mitt hjärta, men det är och har alltid varit islandshäst och hela Fifa är något så speciellt för mig så det är inte klokt, usch nu blir jag ledsen igen, man ska inte sitta och skriva ut om sina känslor såhär, slå i en kudde Linda och skärp dig.

De som kände Fifa före mig måste tycka jag är dum i huvudet, det var nog inte många som gillade den hästen vad jag förstått, liten oduglig bitch, men det är min lilla bitch och hon har ju ett hjärta av guld när man väl känner henne och vinner hennes förtroende, det är synd att hennes rykte är så fult uppe i jämtland, men o andra sidan var hon nog inte den lättsammaste hästen då heller. Men det behövdes bara någon som såg hennes rätta jag och gav tiden att både fostra, träna och ge/vinna kärleken. 

Aja, saken är det att jag tror inte det är att RIDA HÄST som slår mest om hjärtat, jag får rida mångas hästar hur mycket jag vill och jag har ju Bitter, så det är liksom inte ridningen i sig jag saknar utan det är saknaden efter att rida Fifa. Jag kan nästan säga att får inte jag och kan inte jag rida henne så kan jag lika gärna lägga av med detta. Visst kan jag finna en ny ungre häst med framtiden för sig som jag kan utvecklas tillsammans med, men orkar man? Jag vet inte om jag orkar.. det är ju samma saga med varje häst, det verkar vara ett tecken på att det inte skall vara några hästar i mitt liv.

Jag älskar att träna hästar, att rida ut är grymt roligt det med men jag är typsikt en sådan person som vill utvecklas och komma framåt, lära mig nya saker och ha mål. Bitter är min skruttis, vårat mål är att få så många år tillsammans som möjligt, men som träningshäst i den grad jag önskar tror jag inte han håller för och han är ju inte den typ av häst jag har så stort intresse för att träna på det viset. Usch elaka matte men jag älskar honom i alla fall och han får ju komma ut en- två gånger i veckan om inte mer, han verkar nöja sig med det. Han har ju haft sina hårda aktiva år dessutom.

Även fast jag lägger ner så mycket tid, energi, pengar och kärlek på att Fifa ska bli bra så har jag en känsla innerst inne att det kommer få ett olyckligt slut och ja vem vet, min magkänsla har ju varit rätt hitills..



                                                                                     Linda





Kommentarer
tanja deimo

jag tänker på dig!! Jag följer gärna med till veterinären nästa gång och stöttar dig!!Kramar

2012-01-24 @ 20:06:07
URL: http://fillstastallet.blogg.se/



Adina & islandshästen Funi

2012-01-24 @ 20:31:06
URL: http://fyrbentaspringare.blogg.se/



Alexandra

Det måste bli bra!! :(

2012-01-24 @ 20:33:57
URL: http://alexaka.blogg.se/



Lizette

GE INTE UPP! Tycker det är en bra ide att låta ngn annan veterinär titta på henne.

Massor av kramar.

2012-01-24 @ 21:02:47
URL: http://www.cgswhataman.dinstudio.se



Alexandra

Usch, jag blir så ledsen av att läsa ditt inlägg. Det måste vara en sådan smärta.

Men om nu Fífa har så dåligt rykte från sitt förra ställe, kan inte de bero på att hon hade ont redan då? En hästs "onormalabeteende" beror ju oftast på smärta eller att det hänt något.

Hoppas verkligen du kan få komma till den andra veterinären! Tänk om de kan hjälpa dig!



Sv: Rák har boots i hagen för att hon inte ska trampa av sig skorna. Hennes hovväggar behövde byggas ut så skorna är alltid någon mm större :)

2012-01-24 @ 21:11:05
URL: http://barefootangel.blogg.se/



Janina

<3!

2012-01-24 @ 21:15:57
URL: http://jannefix.blogspot.com



Erika

De är bra att du inte ger upp. :)

Kämpa på !

2012-01-24 @ 21:20:27
URL: http://eriikapettersson.blogg.se/



Tessan

Tycker så synd om dig :-( Det bara måste gå bra!

Får inte veterinären fram någonting?? Stackars lilla Fífa :( Håller alla tummar jag har för att det får ett lyckligt slut!!



Sv: Den var suuperskitig, fastfruset kiss under det halvt nya spånet.. hela inuti var så äckligt smutsig så det var inte klokt. lättare o se in real ..

2012-01-24 @ 23:01:51
URL: http://thereseflodin.blogg.se/



Caroline

FY så hemsk känsla ! Men du skriver att hon är kollad hela kroppen, och behandlad. Har för mig att jag läste i islandshästen för x antal år sedan, om en häst som till en början var mjuk och fin, ja en trevlig ridhäst, men sedan började bli stel och visa hälta, flera utredningar gjordes, munnen kollades. Veterinärena ville dömma ut, men då valde den då varande ägaren att kolla upp munnen igen, då hittade de något. Kommer nu inte ihåg vad det var.



Men munproblem kan utveckla sig spänningar, som leder till hälta.



Har för mig att du redan har kollat munnen. Men kanske ett försök att kolla upp den igen. Har själv erfarenhet av att min gamla vet hitta inget fel, medans en annan hittade en massa fel.



Hoppas och tror att ni kommer hitta felet tillslut .



2012-01-24 @ 23:16:06
URL: http://islandscarro.blogg.se/



Jenny

Många kramar till dig, du är så stark som fortsätter kämpa!

Ge det ett försök att få henne till den andra veterinären. Var lite enträgen. Jag håller tummarna!

2012-01-24 @ 23:33:21
URL: http://islandstokan.bloggplatsen.se



Agnetha

:-( fy så jobbigt det här är Linda!



angående veterinären så blir jag mer och mer irriterad att du inte får något svar på V A R F Ö R hon har ont. man kan ju behandla hur mycket man vill i blindo när man inte vet VARFÖR det gör ont.



Det blir ju lagom kul om det te.x vid ryggröntgen (för det var det hon skulle få nästa gång?) visar sig att hon har en kronisk skada. Så har du åkt skytteltfafik och lagt ut massor med pengar på en häst som inte GÅR att laga. :(

2012-01-25 @ 08:43:41
URL: http://kvarnlycka.blogg.se/



Erica

2012-01-25 @ 10:03:58
URL: http://minsvala.blogg.se/



Erica

Nej nej nej Linda, ge INTE upp!! Gör inte de.. Gå till en annan veterinär.. kan hända att dom ser något som inte dessa veterinärer har sett! Vet du min magkänsla säger att hon kommer bli bra, ni kommer lösa de.. allt kämp och slit kommer belöna sig, så tror och känner jag...



Tänk vad fifa kämpat igenom alla träningar ni har gjort med kanske smärta, kämpa lite till för henne nu.. ge inte upp hoppet om henne jag tror att ni två kommer lösa de.. Jag och Svala ber och hoppas så mycket för er..



Ta hand om fifa och DIIIG!!!! nu... you´re strong.. From your best friend...

2012-01-25 @ 10:09:02
URL: http://minsvala.blogg.se/



Jenny

hua. Lider med dig, men ge inte upp! Fortsätt kämpa, å låt nån annan kika på henne!

Kram

2012-01-25 @ 12:00:12
URL: http://jen81.blogg.se/



Maria [Fotoblogg]

Sv: Tack så mycket ;)



Usch hoppas allt löser sig. Kämpa på!

2012-01-25 @ 13:22:05
URL: http://mariaholgersson.blogg.se/



Sofie

Hoppas att det löser sig! Styrkekramar från mig och Glói!

2012-01-25 @ 18:01:49
URL: http://toltaren.blogg.se/



Matilda

Hej!

Kom av en händelse in på din blogg och började kika runt lite. Mycket tråkigt med din häst, blir själv så frustrerad när jag läser :( Men man ska aldrig ge upp!

Jag har ingen aning om till vilka veterinärer du varit till, men jag vet själv vart jag INTE skulle åka med mina hästar för utredning (vilka inte verkar se till helheten). Sen vet jag vart jag sannerligen skulle böna och be för att få komma med min häst vid problem (tar i stort sett bara emot gamla kunder). Men ge inte upp hoppet!

Mvh Matilda i Sundsvall

2012-01-26 @ 09:42:01
URL: http://klumpadumpa.blogg.se/



Erica

Ja jag hitta ett lial träns.. blev tokglad när jag såg det!! Ja, de är så mkt man vill man skulle haft mera tid på dygnet.. Ja man får passa på medans hon är frisk och kry sånt kan ju slå om snabbt! Har du funderat hur du ska göra med fifa och veterinärer?

2012-01-27 @ 00:51:17
URL: http://minsvala.blogg.se/




Kommentera inlägget här:

Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Kom ihåg mig?