Svar till er

Hej på er. Oj vad frågor jag har fått. Jag orkar bara inte svara på alla kommentarer nu. Jag klev upp fyra i morse och kom hem från skolan nu, imorgonbitti har jag min allra första tenta på HELA kursen och jag har och är så otroligt nervös över detta, alla krafter går till det nu så jag hoppas ni har förståelse för det =/ Dock ska jag väl försöka svara på lite frågor här i inlägget en snabbis.

Munnen, tydligen var det vassa undertänder som skavde upp i gommen, så det har veterinären slipat ner nu. Munnen skall kollas om två/tre månader igen. Hon skall ridas med sitt vanliga bett, veterinären trodde inte alls på någon kapson eller annan typ av bettlöst, hon trodde Fifa bara skulle streta emot mera då. Dock kan hon titta lite åt höger ett tag innan det rätar till sig- lär väl vara lite psykiskt också.

Ryggen Kotorna hade åkt huller om buller igen, vissa låg mer neråt och andra mer uppåt, ja det var sämre denna gången än förra besöket och jag FATTAR INTE varför, vadå ska hon inte kunna springa nu heller? Ne det där är jag lite misstänksam på. Dock kan jag ju inte annat än att försöka lita på min veterinär och kiropraktor. Visst kan ryggspänningar o.s.v komma från munnen men Fifa HAR haft en rejäl skada i ryggen samt att hon har en svag rygg så den lär behövas kollas lite nu och då under hela sitt liv. Så självaste hältan tror jag faktiskt inte kommer från munnen, det är nog ryggen eller höften.

Jag tycker också det låter väldigt mysko att rida en häst som är halt liksom, men ja veterinären måste ju ha en tanke kring det. Jag skall ta och maila henne och fråga lite mer ingående kring detta, hann inte på slutet då det var folk och hästar överallt. Men jag vet ju att hon tidigare har sagt flera gånger att det är bra att rida dom och hålla igång kroppen- påskyndar läkningen typ? Ne jag skall iaf ta och maila om detta. Jag frågade även veterinären om Fifa någonsin kommer kunna bli en riktig ridhäst igen med tanke på alla behandlingar. Hennes svar att det kunde hon absolut bli för mängden behandlingar avgör inte en sådan sak.

Just nu är jag helt matt, man orkar inte leva riktigt, usch vad less jag är på detta. Hovslagare är nu fixat han kommer nästa onsdag, YES!



                                                                              Linda





Kommentarer
Mikaela

Är man svag i muskulaturen runt omkring kotor mm så finns det inget om håller emot och stabiliserar. Därför är det vanligt att det går lite fram och tillbaka. Och dessa muskler behöver ju tränas. Hästar vet ju heller inte hur dom SKA röra sig som vi människor kan bli tillsagda, därför går dom ju tillbaka till sitt vanliga mönster:)



Tänk människor med ryggskott, det tar en jäkla tid men helt bra det blir man:D

2012-01-10 @ 17:37:56
URL: http://svippostina.blogg.se/



Q med ridtravare i fokus!

Ni fixar det här.Hör av dig till vet kring alla dina tankar sen sätter du i går och letar på alla stärkande och uppbyggande och lösgörnade övningar du kan hitta och bygger sen ett schema utifrån det.Lär dig tömköra det är verkligen super eller försök ta hjälp av någon som kan.Det går att rehabilitera hästar också om man låter det ta tid och får hjälp under resans gång.Det gäller att sätta upp en plan för rehabiliteringen och följa den så träningen får den verkan den ska ha.För att hålla måste hästar stärkas och speciellt när de ev har någon form av problematik i bagaget.Frågan du ska ställa dig i stället är snarare om du orkar med detta?Få henne frisk och ridbar det tror jag.Men det kommer kräva en hel del av dig.Se det som en ny resa.En resa du kommer lära dig otroligt mycket av.

Heja heja!! =)

mvh/Q

2012-01-10 @ 18:13:17
URL: http://qodrofenia.bloggplatsen.se/



Jeanette

Vilken häfigt tecknad häst! :D Jättevacker!

2012-01-10 @ 18:41:04
URL: http://jeeanette.blogg.se/



Anna

sv: upplever han inte som stor längre^^ man han är väldigt stor för att vara fullblod(170)



han var hingst länge så det siter kvar i huvudet,plus att han är efter en väldigt skarp hingst så han är ganska dominant i sin personlighet,men det gillar jag ska vara mycket häst:P

2012-01-10 @ 18:57:40
URL: http://annashastliv.blogg.se/



Alexandra

Hoppas verkligen att det blir bra snart!

2012-01-10 @ 19:21:06
URL: http://alexaka.blogg.se/



Sofie

Hon är sååå himla fiiin :)

2012-01-10 @ 19:35:47
URL: http://toltaren.blogg.se/



Sanna

Lycka till på Tentan imorgon =)

kommer du klara galant tror jag, och allting med Fifa, de kommer ordna sig ska du se :)



Kram!!

2012-01-10 @ 19:49:25
URL: http://alfakrulls.blogg.se/



Jenny

Veterinären kanske menade att eftersom vilan inte gett något reslutat kan det kanske snarare vara positivt att sätta igång henne? Jag vet inte, ibland begriper man inte hur de tänker, men jag hoppas det går bra och att munproblemet är väck nu.



Knepigt med ryggen också, det verkar ju som att hon kommer behöva stärka den väldigt mycket för att vara hållbar i framtiden, bara hon blir frisk nu först...



Jag fortsätter hålla tummarna!

2012-01-10 @ 20:00:13
URL: http://islandstokan.bloggplatsen.se



Erika

Min veterinär ställde ju Raski på smärtstillande, fast hon typ var ohalt.

Hon visa jätte lite på böjt spår, så de hade nog läkt ut av sig själv de med.



Men smärtstillande o igång sättning.

jag blev med rätt förvånad av ska jag rida henne när hon går på smärtstillande.

ska vi inte vänta, men nej hon skulle ridas.



Men dom har ju säkert en tanke bakom de.

Och säger nog inget dom tror eller vet kommer ställa till mer skada så. :)

Hoppas nu de ska gå bra.

2012-01-10 @ 20:13:47
URL: http://eriikapettersson.blogg.se/



Svea-Karin

vilket otroligt vackert kort på fifa!

2012-01-10 @ 20:53:16
URL: http://karinmattson.blogg.se/



Gullan86 2 islandshästar

Det låter lite som att din veterinär famlar i blindo du kanske borde se om det går att få fler utlåtanden!

För det första kan visst tandproblem orsaka hälta vad är det för resonemang.

Om hästen har ont i munnen och går åt höger och du försöker ställa henne åt vänster då stretar ju hon emot dvs skapar mer muskler på höger sida av kroppen och troligen överanstränger muskler + lägger mer vikt på sidan där hon måste streta emot.

Hon blir spänd i nacke och rygg av detta och hon måste ju gå snett med bäckenet för att kunna gå snett med hela huvudet/kroppen.

allt hänger ihop och att gå så snett bidrart ju till hältor.

så det kan mkt väl vara det.

Det är här jag menar på att veterinärer inte riktigt vet vad de snackar om när det gäller tänder och att de säger att du ska fortsätta rida med samma bett direkt och inte använda bettlöst en tid efter behandöingen låter med helt idiotiskt.

och varför skulle hon streta emot när du rider med bettlöst???och även om hon gör det så får hon ju iaf inte ont i munnen vilket hon lär få om man slänger in bettet där direkt igen medans det är ömt osv i gommen(bettet går upp i gommen).



nej blir sur på veterinärerna emellanåt ibland är det som att man nästar börjar tro att man vet bättre själv.

vad gör de under sina utbildningar egentligen.

tänker logiskt gör de då inte iaf.

morr.



låter sedan väldigt farligt/konstigt att du ska rida när alla kotor ligger huller om buller? tömkörning ja visst kanske det men absolut ingen vikt på ryggen???!!låter ju nästan som att det kan vara kissing spines??? har ni kollat det?



usch hoppas detta ska ta slut snart men se till att få fler utlåtanden för detta låter som att veterinären har inte en aning om problmet utan testar sig fram på din häst bekostnad.



/Gullan



fin bild förresten:)

2012-01-11 @ 01:35:36
URL: http://gullan86.blogg.se/



Sanna

Lycka till med tentan! Jag förstår att huvudet är fullt av tankar om Fifa, så jag hoppas att du kan fokusera på din tenta!!!

2012-01-11 @ 09:02:39
URL: http://sannasant.blogg.se/



Sessan

vacker bild. Sen vill jag säga lycka till på tentan.

2012-01-11 @ 18:16:37
URL: http://impalaa.blogg.se/




Kommentera inlägget här:

Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Kom ihåg mig?