Otäcka knakningar i ryggen

Det finns ju faktiskt en sak jag inte nämnt i bloggen och det är alla dessa knakningar. Under de senaste två ridturerna INNAN senaste återbesöket så har jag ibland kännt att det har knakat i sadeln,  ni vet som en bomsadel kan göra fast att detta känns väldigt väl. Jag har varit brydd på detta, ja menar skall en bomlös sadel utan bom knaka på det viset? Tanken har då slagit mig att det kan ha varit ryggen som har knackat till. Fifa har dock inte visat något tecken på smärta alls när detta hänt utan oberörd lunkat på. Vid återbesöket hade ju ryggen blivit sämre och tornutskotten skulle ha flyttat sig lite ojämnt igen, några som låg mer uppåt och några som låg mer neråt.

Kan knakningarna verkligen komma från ryggen? Jag kände dom väl med mitt säte och blev ganska brydd. En bomlös sadel bör väl inte knaka eller låta överhuvudtaget? Om det är ryggen så är jag brydd att hon inte visade tendens till någon smärta. Ååååh!! Fifa är ett stort mysterium, man vet ju INGENTING. 

Alltså det tar verkligen på krafterna, mitt ridsug, min vilja till att träna är så stoooor så jag spricker. De finns ju de som gärna lånar ut sina islandshästar till mig men.. jag känner inget större nöje till att rida och träna en annans häst, faktiskt. Jag blir inte klok på att inte få veta hur framtiden kommer bli och jag blir inte klok på att inte få veta om Fifa ens kommer bli bra.

Skulle hon inte hålla mer än promenadshäst och som avelshäst så visst, jag vill ju ta föl, det var ju tanken med ett sto, men då tar det kanske fyra fem år innan jag får rida fölet och hur gammal är inte jag då? Då kunde man ju överväga till att köpa en ny häst, jaha men då står jag där med Bitter, Fifa, föl och den nya? Fyra hästar! Det funkar inte, jag tycker inte ens att tre hästar är ett bra alternativ. Två hästar som jag inte har någon jättestor nytta av (låter hemskt) men jag vill verkligen ha en häst jag kan "hård" träna och komma någon vart med, varken Bitter eller Fifa kanske kan hålla till det. Bitter har jag kvar för min kärlek är så stor till den hästen och det blir ju samma med Fifa, jag kan inte sälja iväg någon vän, fast vem skulle vilja köpa mina två ök liksom? En gammal travhäst och en skadad islandshäst. Tankarna yr i huvudet på mig hela dagarna, jag vet att man ska ta en sak i taget men tiden går och man vill ju ha en slags plan, jag har så stora ambitioner!

          

                                                                             Linda





Kommentarer
Jennifer

Visst finns det väl kanske möjlighet att det du hörde var när kotorna åkte fel. Och det är inte alls säkert att det borde göra ont på henne när det sker. Du vet ju inte hur länge ryggen legat i fel läge och har det varit tillräckligt länge så vill ju muskelaturen skuta tillbaka det i fel läge.



Ta mig och min mamma som exempel, jag har ryggbroblem, får väldigt ont om jag gör vissa saker. Går till en som knäcker tillbaka ryggen men efter några dagar kan jag märka att jag är lika sned igen men jag har inte själv märkt när det åkt tillbaka.

Mamma som haft sina revben i fel läga utan att göra något åt det på 20 år och sedan börjar gå till en som knäcker tillbaka dom. Ja då ibland fall hon gör någon viss rörelse, tex ta något i ett skåp så kan hon höra/känna att det knäcker till och att revbenen hoppar tillbaka i fel position men inte så att det direkt gör ont bara det att hon märker när dom hoppar fel igen. Och då när hon gör nått speciellt så får hon ont igen.



Så finns ju chans att Fifa själv inte känner av någon smärta när det åker tillbaka i fel läge, men att hon får ont sedan för att dom ligger i fel läge!



Kram!

2012-01-17 @ 11:08:37
URL: http://jennifher.cybersite.nu/



Frida

Mystiskt det där, men jag tror som Jennifer skriver ovanför.

2012-01-17 @ 11:58:09
URL: http://guffiframidfelli.blogg.se/



Jenny

Sadeln bör inte vara orsaken till knakandet, min har aldrig knakat i alla fall :/



Jag förstår din frustration, tyvärr kan jag inte komma med något tips. Klart du vill behålla båda hästarna trots att ingen av dem "fungerar" just nu och att avliva en häst som mår bra när den "bara" går i hagen är det inte många som ens kan fundera på.



SV: Varför skulle man inte korta av padden enligt återförsäljaren? Min har funkat fint även efter modifieringen. Det som sticker ut utanför sadeln gör ju liksom ingen nytta...



Jag är 155 cm :p



Jag skrev en kommentar till Janina om att du inte kunde kommentera i hennes blogg.

2012-01-17 @ 12:11:03
URL: http://islandstokan.bloggplatsen.se



Erika

Hum låter ju helt klart skumt.

Kanske kan de vara som Jennifer skriver.

2012-01-17 @ 13:50:33
URL: http://eriikapettersson.blogg.se/



Jennifer

Ja rätt träning gäller ju och kanske även ändå mer regelbundna kontroller så att så fort det är fel så ska det kunna rättas till. Och sedan så att se till att dessa muskler "förtvinar" och rätt muskler sätts så allt hålls på plats.

Själv så har jag ju varit till kiropraktor 2-3 ggr men orkar inte bry mig längre utan blir bara om jag blir jättedålig typ ryggskott eller dyligt. Mamma går ju ibland hon iallafall förr, men för henne är det nog väldigt svårt att få till det med tanke på hur många år hon väntade =/

2012-01-17 @ 14:27:03
URL: http://jennifher.cybersite.nu/



Sessan

Haha, trodde aldrig jag skulle gilla sushi för tanken på rå fisk är sådär fast jag gillar gravad lax. Men så testade jag förrförra året & det var sådär. Dock har jag hört av många sushiälskare att man måste testa några gånger för att gilla det & nu älskar jag det fast det måste vara soja till ;)



Okok, kan tänka mig att det är svårt att komma in på den utbildningen. Jag skulle vilja jobba med barn men efter min 3åriga bihålsinflammation kan jag se mig i månen efter det.

2012-01-17 @ 15:12:42
URL: http://impalaa.blogg.se/



Alexandra

Kan inte ens sätt mig in i hur jobbigt allt måste vara för mig.

Jag har dock tyvärr inga direkta tips. Tycker det Jennifer skrev lät väldigt logiskt.

Det finns ingen superveterinär som kan tala om för dig hur Fífas framtid ser ut?

2012-01-17 @ 15:39:06
URL: http://barefootangel.blogg.se/




Kommentera inlägget här:

Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Kom ihåg mig?