Hästar med färg och färg

Då menar jag inte färger som silversvart, skimmel, isabell o.s.v jag menar färgen på utrustningen. Jajemen det finns mycket smaskigt fint man kan snygga till sin häst med, men är det verkligen alla hästar som har färgen för färg? Passar alla i allt? Nej, inte enligt mig. Fux och färger är svårt i mina ögon, kan skära väldigt, så där får man vara lite försikig med vad man väljer, rött och rosa brukar inte vara det bästa alternativet. Vissa skäckar tycker jag också har alldeles för mycket fläckar och tecken för en massa färg o.s.v. 

Bitter, svart men enligt papper svartbrun, passar i allt. Han är en häst som verkligen kan ha färg, uppskattat, han skulle bli så snygg i knallig färg. Rosa skulle bli fint till den svarta färgen, o andra sidan är han karl och skall inte bära sånt trams ^^ Knall rött, Knall grönt och Knall blått vore inte fel på den hästen, inte heller knall gult eller knall orange. Han är verkligen fin i vitt också, stilrent och snyggt, det finns nog ingen färg som inte passar den hästen. 

                 Har inte så mycket bilder på grabben i "färg" var på den tiden inte så "intresserad" av det.


Fifa har också fin färg för att ha.. färg, många färger. Hennes söta uppsyn gör även söta ponnysaker acceptabelt. Lena Furberg motiv på Bitter skulle inte se klokt ut. Jag är inte alls haj på sånt söttnött men Fifa passar faktiskt i ponnygull, men med henne får man vara lite försiktig, jag vill egentligen inte alls att hon skall vara gulligull och ponnyponny, jag vill ha en snygg och läcker häst så där får man ju fundera lite på vad som faktiskt gör henne gullig eller snygg. Rosa blir hon inte snygg i, där är det puttinutt medans rött ger henne lite mera stil. Nu är hon ju söt i grund och botten så det är ju svårt att skymma undan det där ponnysöta hur som.
  
                                                Nu gör pälsen mycket också, mer ull mer sötma.
 
                       
                                                              Mindre stark färg mindre sötma



Söttvarning: Islandshästar är små hästar, ponnystolek och ponnyuppsyn, risken finns att denna ras med färg gör dom mer söt än snygg, lite mer ponnygull. Stora hästar har inte samma risk att få en sötvarning med knallig färg, nästan tvärtom, ju större dom är desto snyggare med färg. Jag menar inte att sött är fel det jag menar är att det kan vara svårare för de med små hästar att få den mer fräscha och stilrena klangen, när man vill undika det söta. 

Jag tycker hästarnas utrustning och utstyrsel säger mycket om ryttaren och vad ryttaren själv vill säga om sin häst, jag tycker inte alls att man ska känna sig pressad över att köpa snygga outfits åt sin häst då det är en sådan trend, huvudsakligen är ändå ridningen. Vad tycker ni om detta ämne? Om hästar med färg? Vad är snyggast? Vad ser inte klokt ut? Vad är överdrivet? mm.

                                                                            Linda





Kommentarer
Frida

Guffi passar ganska dåligt i olika färger pga det röda i hans päls tycker jag, men lila funkar, eller så är jag bara envis och har det ändå :)



Svar: Jag tänkte kolla lite imorgon och hoppas jag inte hittar något så tungt iaf. De verkar också bra, men går på några hundringar så jag börjar nog med båtrep.

2012-01-29 @ 20:54:12
URL: http://fridabennerman.blogg.se/



Jenny

Ääälskar färger, å Ebbe som oxå är mörk - passar ju i alla sorters färger! Såg en friser idag med knall-turkost schabrak - såååååååååååååå snyggt!!!



sv: ja jag älskar rött, såå fint till ebbe :D hihi

2012-01-29 @ 21:17:59
URL: http://jen81.blogg.se/



Mikaela

Jag gillar inte trenden men schabrak och lindor mm. Men träns och grimma kan gärna vara lite blingat eller så. Ryttarens kläder får gärna vara i färger som passar hästen istället:)

2012-01-29 @ 21:24:38
URL: http://svippostina.blogg.se/



Vinetta

Sv: Ryttarmosaren var en hemsk "skvaller-bloggerska" som kränkte ryttare och bloggare. Hon var även anonym... lite som gangsterponnyn som jag har hört talas om.

2012-01-29 @ 21:35:59
URL: http://hofrungur.blogg.se/



Kerstin

Älskar färger, har alltid gjort. När jag var yngre så hade jag alltid färg på mina skötponnyer/hästar. Alla andra hade svart, vitt och brunt. :) Nu har ju jag en fux, men allt klär en skönhet eller?? ;) :D

2012-01-29 @ 22:20:52
URL: http://stallrosen.bloggplatsen.se



Kerstin

Sv: Om man går in och kollar på "vall kaninens" hemsida så kan den valla, det är ingen engångs grej. :)

2012-01-29 @ 22:21:52
URL: http://stallrosen.bloggplatsen.se



Mikaela

Sv; Nä känns inte som något jag vill göra så där jätte ofta;) Dessutom är ju alla de här katterna innekatter. Känns inte riktigt befogat att bada då;) Visst blir dom lite feta i pälsen på vintern...

Kul att få bedömning på honom och hade han inte varit så blyg hade jag ställt honom på riktigt nån gång bara för just bedömningen. Men han är kastrat så han kan ju inte användas i avel.

2012-01-29 @ 22:34:39
URL: http://svippostina.blogg.se/



Sanna

Det händer att jag lånar Dynurs rosa schabrak till Dimma, bara för att liksom, men det är faktiskt helt okej på henne. Det skulle kunna vara mycket värre än vad det är :P.



SV: Dansen? Menar du den där träningen jag ville gå men saknade någon att gå med? Det har löst sig! Men på ett annat sätt...

2012-01-29 @ 23:34:35
URL: http://sannasant.blogg.se/



Svea-Karin

sv: Jag kikade på henne på annons. Sen blev det inget ändå, tyckte hon va lite för gammal.

Men hon ser ut att ha fått ett riktigt bra hem nu :)

2012-01-30 @ 00:57:09
URL: http://karinmattson.blogg.se/



e

skulle jag välja hingst skulle jag inte gå efter var den finns utan vilken som är bäst och passar stoet bäst. Det är svårt att tipsa någon annan om vad den ska ta eller inte, jag har ju mina favoriter och du dina och jag mina mål och du dina :) Men av de du sagt tycker jag Thor är finast, han rör sig helt outstanding även om jag personligen tycker att en riktigt bra häst har 5 gångarter :) Skulle jag betäcka skulle jag välja Hraunar eller Illingur, men det är jag det :)

2012-01-30 @ 01:26:51
URL: http://engelstoft.se



Agnetha

Haha nu tycker jag att du är lite motsägelsefull! ;-)

Du verkar ju ha kanonbra känsla för det här

Med det söta- kolla bara på Fifa och Elmo! ;-)) dessutom

Är jag avis på dig som har en sån söt häst- som

Du ofta klär i en rosa luddgrimms! ;-) och det göt du faktiskt ofta- för jag böjt lika lycklig varje gång! ;-))

Det är ok att gilla sött! Det är som du skriver också- islandshästar är söta. Jag hade en sån ursöt valack för några år sedan som alla trodde var ett sto! ;-) ljus fux- vit man och världens sötaste bläs! ;-)

2012-01-30 @ 08:06:18
URL: http://kvarnlycka.blogg.se/



Jenny

Jag gillar färg å har samma som du en väldigt tacksam kille som passar i skrälliga färger =D

Fast kan ju som sagt inte ha rosa på han ;D

På skimmelstoet vill ja oxå ha massa färg till =D

Jag gillar färg va väl lite anti i början när ja fick hem Skuggi men har ångrat mig å tycker d ger d lilla extra =D

2012-01-30 @ 12:24:48
URL: http://backaskog.blogg.se/



Paulina - hon med skäcken

Den sista bilden var så fin!



Jag tycker Saga har lite jobbig färg. Fux plus skäck = skrikigt och plottrigt. Men, men, hon är söt ändå!

2012-01-30 @ 16:11:46
URL: http://fotopaulina.blogg.se/



Jenny

Tja, jag tycker att det helt är upp till var och en vad de använder för färger och motiv på utrustningen, det är inte min sak att lägga mig i sådant, men själv vill jag som sagt ha nedtonat och stilrent, alltid.

2012-01-30 @ 17:16:37
URL: http://islandstokan.bloggplatsen.se



Bonnie

Jag har ju alla möjliga färger på mina i smått störda kombinationer(dagens var ju röd,orange och blå) dessutom i biothane så det lyser ju... Musse och Majsan passar/passade ju i allt men royal är ju svårare som är så röd men har får överleva med skarpa färger iaf;)

2012-01-30 @ 19:00:29
URL: http://teamkarlsson.blogg.se/



Petra Dahlén

Vad är det för sadel du rider i?

2012-01-30 @ 21:55:25
URL: http://petradahlen.blogg.se/




Kommentera inlägget här:

Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Kom ihåg mig?