Har lärt mig att leva med det..

Att hålla på med hästar kan för mig vara ganska besvärligt och jobbigt, det är inte BARA och definitivt inte bra för min hälsa. Varför? Saken är den att jag är allergisk och min allergi utbryter precis varje dag och så har det varit sedan barnsben, ja sedan jag började med hästar. JA jag är allergisk mot hästar, hö, spån, smådjur, gräs, pollen o.s.v

Jag snorar, nyser, andas tungt (astma), kliar ögon, öron och gom. Nu ska jag inte överdriva, jag snorar och nyser mest och har lite tung andning och kliar lite i gommen när jag har varit hos hästarna men skulle jag ta i hö eller gräs exempelvis och sedan i ansiktet är det inte så trevligt, det kliar på en gång. ÄNDÅ ska jag hålla på med hö flera gånger om dagen och VARJE gång blir jag allergisk. Men jag är så tjurig och envis och inte tar jag medecin varje gång heller, nästan aldrig, jag har liksom lärt mig att leva med min allergi, men ibland är den värre än vanligt och då håller jag på att bli tokig alltså!

DÄRFÖR, haha, kan jag bli så fruktansvärt irriterad på folk som är hemma från jobb eller skola pga lite allergi, lite hösnuva. Jisses. Jag må vara dum mot mig själv o andra sidan så kan inte den förbannade allergin stoppa mig från att vara med hästar, det går inte, så jag har lärt mig att leva med den. Jag är dessutom så van vid den att folk inte märker av min allergi varje gång. Jag kan dölja det kliandet i gommen och den tunga andningen, det är liksom inget som jag tänker på så ofta om det nu inte blir lite värre..

Så att ha hästar på lösdrift och raka av pälsen vid vårkanten är ett hallelulja för mig. Ja.. så nu ligger jag här och snorar och kliar gommen för det där höfan :O =/


                                                                           Linda





Kommentarer
Q med ridtravare i fokus!

sv:Tyngdpunkten har du strax bakom bogen kan man säga så oavsett om du tömkör på kort eller längre töm så hamna aldrig före bogen för då har du en bromsande effekt direkt.

Hur kommer det sig att du har delta på bilderna i inlägget nedanför?`Jag skulle personligen om bettet är delat inte använda mig av sådant pga risken för att bettet går upp i gomtaket =)Nu var inget fäst i det på bilderna men jag tänkte inflika det ändå pga fifas skada så du tänker på det.=)

mvh/Q

2012-01-15 @ 08:46:18
URL: http://qodrofenia.bloggplatsen.se/



Sienna

Att klippa hästarna när dom fäller är topp - och om du istället för att borsta ryktade dom med dammsugaren ville du slippa ännu mer besvär.



Jag är mer allergisk än dig och utan att klippa hästen och rykta med dammsugaren hade jag överhuvud taget inte kunnag ha häst & rida.

2012-01-15 @ 10:17:26



Alexandra

Usch, det där kliandet och nysandet är verkligen inte roligt. Jag är som tur är inte allergisk mot hästar men mot damm, pollen, hö m.m.

Måste vara riktigt jobbigt!

Jag fick ju sluta på stallet jag började jobba på förra året då jag riskerade att få astma. Det liksom kliande i lungorna eller något, riktigt obehagligt.

Du borde nog ta din medicin om du ändå har en, kan ju bli värre och det skulle ju inte vara så kul!

vad rädd om dig!

2012-01-15 @ 11:17:23
URL: http://barefootangel.blogg.se/



Frida

Jag är också allergisk, fast för damm och gräs. När det är som värst och jag missar allergimedicin i två dagar sväller halsen upp och jag blir hes, fast jag kan som tur är andas. Men roligt är det inte och du har det nog mycket värre, du är stark som orkar :)

2012-01-15 @ 11:26:49
URL: http://guffiframidfelli.blogg.se/



Sanna

Usch och fy för alla allergier, säger jag!

2012-01-15 @ 14:33:27
URL: http://sannasant.blogg.se/



Jenny

Strongt gjort av dig, men illa att du måste uthärda det öht :(

2012-01-15 @ 22:21:19
URL: http://islandstokan.bloggplatsen.se



Q med ridtravare i fokus!

sv:Men då så =) Då är det ju inga problem .



Jag lider verkligen med dig och dina allergier =( Min systers man har tagit någon form av allergivaccin och det hjälper honom väldigt mycket.Är det något du har provat?Tänkte annars om det kunde hjälpa dig också?

mvh/Q

2012-01-15 @ 23:09:28
URL: http://qodrofenia.bloggplatsen.se/




Kommentera inlägget här:

Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Kom ihåg mig?