Erica och Svalas utveckling

Någon som jag ibland bara vill knacka lite i huvudet på är Erica. TITTA vilken utveckling!
 
 
När Svala kom till Erica var hon minst sagt ointresserad, jag har fått följt detta ekipage ända från början och till idag, jag ser framsteg, stora framsteg. Svala har idag mer koll på Erica och intresserar sig mer för vad hon gör (även om Erica säger MEN) Jag minns att hon inte trodde på att man skulle kunna lära Svala några tricks för hon var ju så ointresserad. Idag utvecklas hon mer och mer i spansk skritt och väntar allert på kommandot. Jag är högst säker på att det går att lära den där hästen fler tricks. 
 
 
Jag minns att Erica hade väldigt svårt att skilja mellan gångarterna tölt, trav och pass samt taktfelen då hon inte var van vid islandshästar när hon köpte Svala. Idag känner hon direkt när Svala är passtaktig eller när tölten är ren, bara det att hon inte riktigt tror på sig själv och ber mig titta fast att jag egentligen inte behöver ;) Svala var dessutom expert på att köra upp huvudet så fort man tog i tyglarna och skulle upp i högre gångart, idag kan hon gå i en mer samlad och lång och låg form. Jag minns hur lätt hon hade för att spänna sig, korta steget, passtakt och spänd, även om hon idag är en känslig dam som lätt spänner sig så är ju steget helt annorlunda, idag är det längre, mer flyt och gång, hon har lättare att slappna av och stressar inte upp sig lika mycket för hjälperna.
 
 
Jag minns vad Erica bytte bett hit och dit för att Svala verkade missnöjd, hon kunde bli förbannad så fort Erica tog i henne och spänd, idag har hon funnit ett bett som Svala trivs i och har blivit mer harmonisk där man får ta i henne. 
 
Jag minns när Erica kände sig otroligt osäker på att rida barbacka, balansen var sådär och Svala hon tog kommandot själv genom att snurra runt med Erica och stegra och ville aldrig stå stilla. Sist Erica red barbacka hade hon hunden framför sig och Svala gjorde det som hon bad om. Häromdagen slängde sig Erica upp på Svala barbacka lös i en hage, utan träns och sadel, helt fri, de tillochmed galopperade och travade och även om Svala inte gick dit Erica ville varenda gång så är ju det här helt otroligt, vilken skillnad om man jämför med förra vintern. 
 
 
Varför jag understryker mer är för att målet kanske inte är nått än men man är på väg framåt, man utvecklas mer och mer mot sitt mål. Svala kanske tillexempel inte alltid kan slappna av till fullo och tölta rent bredvid en annan häst men hon kan göra det mer och mer och hon kan slappna av mer och mer, skillnaden mot förr och idag är stor. 
 
 





Kommentarer
Karin Damberg

Jag håller med dig. Är grymt imponerad över att de utvecklats så fort! Att utveckla en äldre häst som har en hel del med sig i bagaget är inte det lättaste och att hon dessutom inte ridit islandshäst så länge heller. Ja grymt imponerad är jag!

2012-12-07 @ 10:07:19
URL: http://lilldamberg.wordpress.com



Erika

Jäklar va fint Svala går där på ridbilden till höger. :)
vilken skillnad på häst.

2012-12-07 @ 10:34:59
URL: http://eriikapettersson.blogg.se



Frida

Man ser ju verkligen skillnaden, men det är svårt att se när man stirrar sig blind på sin egen häst dag ut och dag in. Tur Erica har dig som påpekar och kan visa det för henne :)

2012-12-07 @ 15:04:45
URL: http://guffiframidfelli.blogg.se



Alexandra

Vilka enorma framsteg de gjort på så kort tid som det ändå är!
Det är verkligen svårt att tro på att man kan och vet vad man gör, det är då skönt att ha någon som kan berätta :)

2012-12-07 @ 16:27:45
URL: http://barefootangel.blogg.se



Petra Dahlén

Gud va roligt! Hoppas det fortsätter att gå framåt för dom! :)

2012-12-07 @ 17:52:04
URL: http://petradahlen.webblogg.se



ekka

Vilket fint inlägg du skrev! De värmer. Hi hi roligt skrivet :)

2012-12-07 @ 21:13:05



Agnetha - Agnethas Fundror -

Jaaa! vad fint du skriver! Man ska peppa och berömma andra! Jag har också följt Erica och Svala på bloggen och jag tycker man ser i Svalas ögon att hon ser mycket "gladare" ut (i ögonen)nu än på de första bilderna. Det har Erica gjort jättejättebra tycker jag.:-)

2012-12-08 @ 10:57:41
URL: http://agnethasfundror.se




Kommentera inlägget här:

Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Kom ihåg mig?